Avto.info

V znamenju lebdenja

Zaslon v novem Amaroku

V znamenju lebdenja: Zaslon v novem Amaroku

V znamenju lebdenja

Avtor: Foto: Volkswagen

Prestižni pickup znamke Volkswagen Gospodarska vozila (VW GV) bo kmalu doživel premiero, njegova notranjost pa predstavlja dodatno zanimivost. Zaslon osrednje upravljalne enote v novem Amaroku je odslej postavljen navpično ter nudi boljši pregled in več možnosti upravljanja. Kratki videoposnetek prikazuje zaslon s premerom do 12 palcev.

Boljša preglednost in preprostejši dostop v novem prestižnem pickupu znamke Volkswagen Gospo­darska vozila: z novim digitalnim kombiniranim instrumentom in navpičnim zaslonom (diagonala 10 do 12 palcev), ki deluje, kot da lebdi nad sredin­sko konzolo, se v segmentu odpirajo številne nove možnosti. V Amaroku znamke Volkswagen Gospodarska vozila je uporabljena kombinacija digitalnih funkcij z intuitivnim upravljanjem ter ergonomsko optimalno oblikovanih tipk in vrtljivo-pritisnih gumbov.

Svet pickupa Amarok sedaj zaznamuje več kot 30 asistenčnih sistemov, ki jih je mogoče konfigurirati prek zaslona. Več kot 20 od njih jih je v seriji Amarok na voljo prvič: ti vključujejo asistenci za ohranjanje smeri in menjavo voznega pasu, asistenci za luči in hitrost, pa tudi prikaz okolice in sistem za prepoznavanje prometnih znakov. Vsebine za interakcijo med uporabniki vozila in pickupom – na primer prek mobilnih spletnih storitev, kot je 'We Connect Navigation' – ter upravljanje klimatske naprave, infotainmenta, navigacije, parkirnih asistenc ali ekskluzivnega zvočnega sistema (odvisno od opreme) je prav tako mogoče preprosto krmiliti prek osrednje upravljalne enote. Pod zaslonom je nameščena tudi vrsta stikal, ki omogočajo hiter in neposreden dostop do nekaterih od številnih funkcij.

Poleg že predstavljenih žarometov IQ.Light in izrazito zasnovanega napisa Amarok na zadnjem pokrovu tudi novi, navpično nameščeni zaslon v notranjosti predstavlja še dodatno privlačno značilnost med številnimi oblikovnimi in tehničnimi aduti novega pickupa znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Dizajn znamke Volkswagen Gospo­darska vozila te adute stilsko izpostavlja v pravem filmskem slogu. "Lebdeči" osrednji upravljalni element je predstavljen tukaj.

Naslednik uspešnega modela
V Evropi, Južni Ameriki, Južni Afriki in Oceaniji so doslej prodali več kot 830.000 vozil Amarok. Prednosti uspešnega prestižnega pickupa znamke Volkswagen Gospodarska vozila: suvereni pogonski sistemi, velika nosilnost, dosledna funkcionalnost in dizajn, ki blesti tako na cesti kot na terenu. Pri znamki, ki prihaja iz nemškega Hannovra, z novo generacijo te prednosti še nadgrajujejo. Novi Amarok bo od konca leta 2022 v prvih državah prišel na trg z dvojno kabino in štirimi vrati (DoubleCab), na posameznih trgih pa z enojno kabino in dvojimi vrati (SingleCab).

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov