Avto.info

Znamka Jeep®

Eric Laforge imenovan za direktorja znamke v Evropi

Znamka Jeep® : Eric Laforge imenovan za direktorja znamke v Evropi

Znamka Jeep®

Avtor: Foto: Jeep®

Eric Laforge je bil 1. februarja 2023 imenovan za direktorja znamke Jeep® za območje razširjene Evrope. Na položaju je nasledil Antonello Bruno, ki je prevzela mesto direktorice znamke Peugeot za razširjeno Evropo. Eric Laforge bo neposredno odgovoren Christianu Meunierju, izvršnemu direktorju znamke Jeep®, ter Uweju Hochgeschurtzu, izvršnemu direktorju skupine Stellantis za razširjeno Evropo.

Eric Laforge, ki je diplomiral na École Supérieure de Gestion et Finance (ESGF) v Parizu, je kariero pri FCA začel leta 1990. Po več letih nabiranja izkušenj pri FCA v Franciji in Italiji je postal izvršni direktor švicarske podružnice FCA in kasneje še izvršni direktor nemške podružnice FCA. V obdobju med letoma 2015 in 2018 je bil direktor Mopar Parts & Services za manjše trge ter nato v letih 2019 in 2020 še direktor za centralno Evropo (CH/B/NL/AT) za oddelka osebnih in lahkih dostavnih vozil.  Po enem letu vodenja znamke Fiat Professional je bil leta 2021 imenovan za direktorja lahkih dostavnih vozil v razširjeni Evropi.

Christian Meunier je ob menjavi vodstva izjavil: »Rad bi se zahvalil Antonelli Bruno za njene dosežke pri vodenju znamke Jeep v Evropi v zadnjih treh letih in uspehu novega, povsem električnega SUV-ja Jeep Avenger, ki je osvojil naziv Evropski avto leta 2023. Prepričan sem, da ima Eric Laforge vse potrebne veščine, da prevzame vajeti znamke Jeep v Evropi v tem pomembnem trenutku za našo znamko, ko nadaljujemo s širitvijo ponudbe povsem električnih vozil v regiji. Njegove 30-letne izkušnje na številnih področjih naše panoge bodo ključ do uspeha v prihodnje.«

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov