Avto.info

Škoda Kodiaq in Superb

Izboljšan prostor, udobje in upravljanje

Škoda Kodiaq in Superb: Izboljšan prostor, udobje in upravljanje

Škoda Kodiaq in Superb

Avtor: Foto: Škoda
Škoda Kodiaq in Superb: Izboljšan prostor, udobje in upravljanje Škoda Kodiaq in Superb: Izboljšan prostor, udobje in upravljanje Škoda Kodiaq in Superb: Izboljšan prostor, udobje in upravljanje

Pred svetovnima premierama novih generacij modelov Kodiaq in Superb, Škoda razkriva njuni popolnoma prenovljeni notranjosti z digitalnim kombiniranim instrumentom, projicirnim sistemom in 12,9-palčnim prostostoječim zaslonom infotainment sistema. Izbirna ročica menjalnika DSG je sedaj premeščena na volanski drog in potnikom na sprednjih sedežih omogoča več prostora, medtem ko prostorna sredinska konzola nudi še več prostora za shranjevanje. Izboljšano upravljanje s prilagodljivimi Škodinimi pametnimi izbirnimi gumbi, ki omogočajo preprost nadzor funkcij. Vsak vrtljivo-pritisni gumb nudi intuitiven dostop do različnih funkcij vozila, digitalni zaslon na njem pa ves čas ponuja hiter, izčrpen pregled. V prizadevanju za večjo trajnost Škoda tako za novi Kodiaq kot za Superb sedaj uporablja oblazinjenje, izdelano iz 100-odstotno recikliranega poliestra.

Peter Olah, vodja notranjega oblikovanja pri družbi Škoda Auto, je razložil, “Notranjost Škodinih modelov predstavlja intuitivnost, preprostost, usmerjenost na kupce in pametne rešitve. Naša najnovejša inovacija, Škodini pametni izbirni gumbi, je razširila intuitivne možnosti za upravljanje funkcij vozila, tako da združuje najboljše iz obeh svetov: fizične upravljalne elemente in digitalne zaslone. Sveži notranjosti modelov Kodiaq in Superb imata sedaj velik, prosto stoječ zaslon, izbirno ročico na volanskem drogu in pregledno sredinsko konzolo. Te izboljšave so tlakovale pot do bolj prostorne in prijetne notranjosti, ki hkrati privlači poglede ter nudi praktičnost in pristno dodano vrednost za naše stranke."

Inovativne nove funkcije za še večje udobje
Škoda je prenovila notranjost obeh prihodnjih modelov, vključno z izboljšavami volana, kombiniranega instrumenta, armaturne plošče in dekorativnih elementov. Prvič pri Škodi: izbirna ročica je v obeh modelih sedaj prestavljena na volanski drog, zaradi česar je še posebej dostopna. Posledično ima sredinska konzola urejeno, jasno strukturirano postavitev, ki potnikom na sprednjih sedežih zagotavlja dodaten prostor. Druge novosti v modelih Kodiaq in Superb vključujejo projicirni sistem, ki dopolnjuje 10,25-palčni virtualni prikazovalnik, ter doslej največji prosto stoječ osrednji infotainment zaslon, ki v diagonalo meri do 12,9 palca. Prav tako se v obeh modelih premierno predstavljajo Škodini pametni izbirni gumbi – inovativni vrtljivo-pritisni gumbi, ki pametno združujejo haptične in digitalne komponente, da tako uporabnikom omogočajo bolj intuitivno doživetje.

Škodini pametni izbirni gumbi: gumbi z digitalnimi zasloni
Z uvedbo Škodinih pametnih izbirnih gumbov češki proizvajalec avtomobilov predstavlja novo raven preverjene kombinacije haptičnih in digitalnih upravljalnih elementov v svojih vozilih. Ta popolnoma nov pristop sestavljajo trije vrtljivo-pritisni gumbi pod zaslonom infotainment sistema, vsak pa ima 32 mm velik digitalni zaslon. Glede na nivo opreme omogočajo hiter dostop do številnih funkcij vozila. Zunanja pametna izbirna gumba za voznika in sovoznika upravljata temperaturo notranjosti, ogrevanje in prezračevanje sedežev ter prikazujeta trenutno aktivno funkcijo. Sredinski pametni izbirni gumb upravlja do štiri različne funkcije, na primer glasnost infotainmenta, hitrost ventilatorja, usmeritev zračnega toka, pametno klimatiziranje, vozne profile ter povečanje in pomanjšanje zemljevida. Sredinski pametni izbirni gumb je mogoče konfigurirati v meniju infotainment sistema, z držanjem gumba navzdol pa sistem preklopi med funkcijami.

Razširjena paleta elementov 'simply clever'
Iskanje rešitev za večje udobje med vožnjo je razvidno v novih dodatkih, med katerimi je telefonski predal z možnostjo hitrega indukcijskega polnjenja pametnega telefona z močjo do 15 W – v Kodiaqu celo za dva telefona. Opremljen je tudi z aktivno funkcijo hlajenja. Poleg tega potniki lahko koristijo do štiri priključke USB-C z močjo 45 W in tudi praktični priključek USB-C z močjo 15 W na vzvratnem ogledalu. Omeniti je treba še, da je novi Kodiaq na voljo z ergonomskimi sedeži s pnevmatsko masažno funkcijo. Potniki na zadnjih sedežih se bodo razveselili svežega predala za shranjevanje v sredinskem tunelu. V Superbu se prenovljeni volan, kombinirani instrument in dekorativni elementi popolnoma zlijejo s izboljšanimi opcijskimi masažnimi sedeži. Ti sedaj vključujejo pnevmatsko krmiljene masažne blazine in obsežno izbiro programov, opremljeni pa so tudi s štirismerno nastavljivo ledveno oporo. Tako kot v Kodiaqu je vse funkcije ogrevanja za sedeže, volan, vetrobransko steklo in zadnje steklo mogoče praktično upravljati z gumbi za ogrevanje v menijski vrstici za klimatsko napravo, ki omogočajo konfiguracijo.

Trajnostni materiali za vse tekstilne obloge in dve priljubljeni 'simply clever' rešitvi
Škoda svojo zavezanost trajnostnemu ravnanju izkazuje z uporabo okolju prijaznih materialov za vse tekstilne obloge, pa tudi z dvema ikoničnima 'simply clever' rešitvama – dežnikom v voznikovih vratih in strgalom za led. Kot nadaljevanje pristopa iz drugih Škodinih modelov so bile tradicionalne različice opreme zamenjane s konceptom paketov Design Selection: pri Kodiaqu se stranke lahko odločijo za pakete Loft, Lounge ali ecoSuite v črni ali konjakovi barvi, pri katerih so tekstilne obloge izdelane iz 100-odstotno recikliranega poliestra. Usnje v paketu Design Selection ecoSuite je obdelano z okolju prijaznim postopkom strojenja, pri katerem se uporablja ostanke, ki nastanejo pri predelavi kavnih zrn. Za četrto generacijo Superba nivo opreme Essence vključuje paket Design Selection Studio, možna pa je tudi izbira nivoja opreme Selection, ki zajema paketa Loft in Lounge, ter paketa Design Selection Suite v črni ali konjakovi barvi. Najvišji model L&K razširja ponudbo s paketom Design Selection L&K Suite v črni in konjakovi barvi ter se ponaša z usnjem, ki je trajnostno strojeno z uporabo odpadne vode, pridobljene pri predelavi oliv.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov