Avto.info

Medlo in mlačno

Komentar na oddajo Studio ob 17

Medlo in mlačno: Komentar na oddajo Studio ob 17

Medlo in mlačno

Avtor: Foto: Bundesverband Betriebliche Mobilität e. V.

Bil sem presenečen nad pogumom Darka Trajanova, generalnega direktorja Direktorata za prometno politiko, ki je pogojeval svoj nastop v Studiju ob 17h s tem, da jaz ne smem biti gost v tej oddaji. Kako si nek državni uradniček lahko sploh dovoli kaj takega? Ali on misli, da smo mi zaradi njega? Ne, on ja v službi pri nas, pri državljanih Republike Slovenije in ne obratno.

Seveda do neke mere razumem uredništvo Radia Slovenija, ki se je odločilo, da bo imelo v Studiju raje predstavnike ministrstva, kot pa mene, vendar pravi urednik na to nikoli ne bi smel pristati. Oni so javni servis, preberite še enkrat JAVNI in ne Vladni ... In če že jaz nisem smel sodelovati, bi bilo iz Radia Slovenija pošteno, da povabijo vsaj kakšnega drugega strokovnjaka iz področja e-mobilnosti. Niso povabili ne Andreja Pečjaka, ne Dušana Lukiča, sodeloval ni niti Marko Logonder. Vsi trije se poleg mene že več kot desetletja (Andrej že celo desetletja) profesionalno ukvarjajo z e-mobilnostjo.

In glede na to, da v Studiju v katerem so govorili o e-mobilnosti ni bilo niti enega strokovnjaka, ni niti čudno, da je studio povsem zvodenel in namesto strokovne diskusije o povsem ponesrečenem zakonu (ki se naslanja na povsem upravičeno zelo kritiziran NEPN in na Evropsko uredbo o alternativnih gorivih iz daljnega leta 2014), je bilo samo trala-la-la-la-janje. Zato poslance Državnega zbora še enkrat pozivam, da vrnejo zakon na Vlado in naj napišejo novega. Drugače jih bo Evropa v to spet prisilila.

Če nihče drug, bom jaz poskrbel za to!

Primož Lemež, predsednik društva Emobility

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov