Avto.info

Novi BMW M2

Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti

Novi BMW M2: Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti

Novi BMW M2

Avtor: Foto: BMW
Novi BMW M2: Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti Novi BMW M2: Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti Novi BMW M2: Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti Novi BMW M2: Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti Novi BMW M2: Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti Novi BMW M2: Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti Novi BMW M2: Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti Novi BMW M2: Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti Novi BMW M2: Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti Novi BMW M2: Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti Novi BMW M2: Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti Novi BMW M2: Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti Novi BMW M2: Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti Novi BMW M2: Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti Novi BMW M2: Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti

BMW M2 druge generacije je najpristnejše utelešenje užitka v vožnji za avtomobilske puriste. Kompakten športni avtomobil visoke zmogljivosti z dvoje vrati odlikujejo nadvse privlačna oblika, vrstni šestvaljnik, opcijski ročni šeststopenjski menjalnik in pogon na zadnji kolesni par: 338 kW/460 KM, pospešek (0–100 km/h): 4,1 sekunde; kombinirana poraba goriva: 10,2–9,7 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 231–218 g/km po voznem ciklu WLTP.

Novi BMW M2 s svojo prepoznavnostjo sledi tradiciji legendarnega BMW 2002 Turbo (2-vratna limuzina) in BMW M1 Coupé. Neverjetno okretne vozne lastnosti in izjemna zmogljivost za zadevni segment zaradi vrhunske tehnologije pogonskega sklopa in podvozja, na kateri z nekaj prilagoditvami temeljita tudi BMW M3 in M4. Prvi korak v svet športnih avtomobilov visoke zmogljivosti pri BMW M GmbH je zdaj še privlačnejši. M značilna sinteza intenzivne avre motošporta in neomejene primernosti za vsakodnevna opravila. Svetovna premiera novega BMW M2 poteka ob praznovanju 50. obletnice oddelka BMW M GmbH. Novi model se bo proizvajal skupaj z BMW serije 2 Coupé v tovarni BMW Group San Luis Potosi v Mehiki. Svetovna prodaja naj bi stekla aprila 2023.

Atletski videz z izjemno močnimi sorazmerji kupeja in prepoznavnimi oblikovnimi potezami najmočnejše črke na svetu – M. Dolžina in širina vozila ter širina njegove kolotečine so se v primerjavi s predhodnikom opazno povečale, medtem ko je novinec nekoliko nižji. Novi M2 je 214 milimetrov krajši od modelov BMW M4 Coupé in ima tudi 110 milimetrov krajšo medosno razdaljo. Izrazna zunanjost in jasno razlikovanje od BMW serije 2 Coupé. Velika ledvička BMW brez okvirja ima vodoravne prečke. Spodnja odprtina za dovod hladnega zraka v M značilni tridelni zasnovi s skoraj pravokotnimi obrisi. Natančno oblikovane površine na bokih in mišičasti blatniki. Močan zadek z vpadljivim spojlerjem na pokrovu prtljažnika in navpično razporejenima odsevnikoma. Vložek difuzorja v podaljšanem zadnjem odbijaču je purističnega videza, oba para zaključkov izpušnih cevi pa sta z zunanjih robov prestavljena proti sredini.

Možnost izbire dveh nekovinskih in treh kovinskih barvnih odtenkov zunanjosti, vključno z nekovinskim Zandvoort Blue in kovinskim Toronto Red, ki sta rezervirana izključno za novi BMW M2. Opcijska streha M Carbon zmanjša maso vozila za približno šest kilogramov. Trilitrski vrstni šestvaljnik s tehnologijo M TwinPower Turbo je zasnovan za obratovanje pri visoki vrtilni frekvenci. Največja moč 338 kW (460 KM) za 66 kW (90 KM) presega moč osnovnega agregata pri predhodniku. Klasične M lastnosti visoke zmogljivosti s takojšnjim odzivom in linearnim razvojem moči v zgornje območje vrtljajev motorja. Najv. navor: 550 Nm, najv. vrtilna frekvenca motorja: 7200 vrt./min. Sistema za hlajenje in oskrbo z oljem sta zasnovana za izjemno dinamične vzdolžne in prečne pospeške na dirkališču. M poseben izpušni sistem z električno krmiljenimi loputami proizvaja čustveno bogato zvočno kuliso. Standardno se moč prenaša na zadnji kolesni par prek osemstopenjskega menjalnika M Steptronic s sistemom Drivelogic. Trije načini pretikanja, prestavna ročica v najnovejši M zasnovi in obvolanska vzvoda za ročno menjavanje prestav. Za klasično izkušnjo visoke zmogljivosti je na voljo opcijski ročni šeststopenjski menjalnik z asistentom za pretikanje, ki ga je mogoče deaktivirati. Standardno je na voljo tudi aktivni M diferencial na zadnji premi.

Edinstven in izjemno intenziven M občutek je posledica kompaktnih mer, kratke medosne razdalje, odlične vzdolžne in torzijske togosti, h kateri pripomorejo tudi M posebni stabilizatorji, in skoraj popolna razporeditev osne obremenitve v razmerju 50 : 50. Nastavitev podvozja, ki je bila natančno umerjena na severni pentlji Nürburgringa, krepi okretnost. Prilagodljivo M podvozje z elektronsko krmiljenimi blažilniki in M Servotronic s spremenljivim prestavnim razmerjem krmiljenja sta del standardne opreme. Zavore M Compound so opremljene z nepremičnimi zavornimi sedli s šestimi bati spredaj in plavajočimi zavornimi sedli z enim batom zadaj. Integriran zavorni sistem z dvema nastavitvama odziva pojemka in občutka zavornega pedala. M aluminijasta platišča velikosti 19 palcev spredaj in 20 palcev zadaj imajo en palec širši premer od platišč, ki so standardno nameščena pri modelih BMW M3 in M4, opcijsko pa jih je mogoče kombinirati s tekmovalnimi pnevmatikami. Dinamični nadzor stabilnosti (DSC) vključuje M Dynamic Mode in omejevalnik zdrsa pogonskih koles. Standardna specifikacija M Drive Professional zajema M Traction Control, ki omogoča, da se delovanje funkcije omejevalnika zdrsa pogonskih koles prilagaja v desetih stopnjah.

M2 ima M poseben koncept nadzora in upravljanja z gumbom Setup za neposredni dostop do nastavitev za motor, podvozje, krmilni mehanizem, zavorni sistem, M Traction Control in asistenta za pretikanje. Z M gumboma na volanu je mogoče priklicati dve individualno sestavljeni možnosti celotne nastavitve. Standardni sta tudi funkciji M Drift Analyser in M Laptimer. Napredna zasnova kokpita z jasno osredotočenostjo na voznika. BMW iDrive najnovejše generacije temelji na operacijskem sistemu BMW različice 8. BMW Intelligent Personal Assistant in ukrivljeni zaslon BMW predstavljata popolnoma digitalni sklop prikazovalnikov za intuitivno, večmodalno interakcijo med voznikom in vozilom z ukazi v naravnem jeziku in upravljanjem na dotik. Pomembni podatki o vožnji, vključno s prestavnimi lučkami, imajo novo grafično postavitev na 12,3-palčnem informacijskem zaslonu. M posebne pripomočke za nastavitev vozila in stanje pnevmatik je mogoče dodati na pozdravni zaslon 14,9-palčnega nadzornega prikazovalnika. M posebni odčitki so projicirani tudi na opcijskem projektorju BMW Head-Up.

Obsežne možnosti prilagajanja s pomočjo BMW ID in aplikacije My BMW. Integracija pametnega telefona za Apple CarPlay® in Android Auto™. V vozilu je mogoče uporabljati osebno kartico eSIM. Optimizirana povezljivost prek antenskega sistema, ki podpira mobilno omrežje pete generacije. Standardna športna sprednja sedeža z oblazinjenjem iz Sensateca in Alcantare imata nov videz, prilagojen modelu. Opcijsko sta na voljo tudi ekskluzivna sprednja sedeža M Sport z vgrajenima naslonoma za glavo in perforiranimi površinami z oblazinjenjem iz usnja Vernasca in Sensateca ali sedeža M Carbon školjkaste zasnove, prilagojena uporabi na dirkališču, ki prihranita 10,8 kg pri skupni masi vozila. Standardna specifikacija opreme vključuje avtomatsko klimatsko napravo s tripodročnim upravljanjem, BMW Live Cockpit Plus z navigacijskim sistemom v oblaku BMW Maps, ambientalno razsvetljavo in Hi-Fi ozvočenje. Steklena sončna streha z drsno in nagibno funkcijo ter sistem za prostorski zvok Harman Kardon sta na voljo na seznamu opcij.

Novi M2 ima veliko obsežnejši nabor sistemov za avtomatizirano vožnjo in parkiranje v primerjavi s predhodnikom. Opozorilo pred čelnim trkom, opozorilo za zapustitev voznega pasu, prikaz omejitve hitrosti s prepovedjo prehitevanja in nadzor razdalje pri parkiranju so nameščeni standardno. Opcije, ki so na voljo, vključujejo aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop & Go, Driving Assistant in parkirnega asistenta z asistentom pri vzvratni vožnji. Standardni gumb M Mode omogoča prilagojeno konfiguracijo vsebine zaslona in posegov sistemov za pomoč vozniku. Možnost izbire nastavitev ROAD, SPORT in TRACK. Opcijski paket M Race Track vključuje streho M Carbon, školjkasta sprednja sedeža M Carbon, notranje obloge iz karbonskih vlaken, M Driver's paket, ki poveča največjo hitrost na 285 km/h, in tekmovalne pnevmatike.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov