Avto.info

BMW novosti

Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring

BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring

BMW novosti

Avtor: Foto: BMW
BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring BMW novosti: Novi BMW Serije 3 Limuzina, novi BMW Serije 3 Touring

BMW Serije 3 je že skoraj 50 let pojem za užitek v vožnji, športno eleganco in inovacije v premijskem srednjem razredu. V sedmih generacijah modelov je vedno znova pomembno prispeval k oblikovanju, vozni dinamiki in tehnološkim inovacijam v tem segmentu. Značaj sedanje generacije BMW Serije 3 je prav tako primer neomajnega napredka na delovnem mestu. Druga posodobitev tehnologije in zasnove za trenutno generacijo BMW Serije 3 Limuzina in BMW Serije 3 Touring. Ključne nadgradnje: daljši električni doseg za priključno-hibridne modele, nova nastavitev podvozja, oblikovanje notranjosti s še večjim poudarkom na športnosti in digitalizaciji, uvedba BMW Operating System 8.5 in najnovejša evolucija BMW iDrive s QuickSelect na BMW ukrivljenem zaslonu.

Optimizacije mnogih detajlov na podlagi korenitih revizij modela iz leta 2022 skrbijo, da izkušnja vožnje v globalno uspešni BMW seriji 3 ostaja pred konkurenco na tem področju. BMW Serije 3 je že skoraj 50 let pojem za užitek v vožnji, športno eleganco in inovacije v premijskem srednjem razredu. Nadgradnje utrjujejo trenutni položaj vodilnega v tem segmentu v Evropi, ZDA in na Kitajskem. Prodaja nove BMW Serije 3 Limuzina in BMW Serije 3 Touring s postopnim uvajanjem proizvodnje bo stekla v juliju 2024. Proizvodnja poteka v tovarni BMW Group v Münchnu in tovarni v San Luis Potosíju. BMW serije 3 Limuzina za kitajski trg se bo proizvajala v BMW Brilliance Automotive v Šenjangu.

Stalno uvajanje prispevkov k zmanjšanju ogljičnega odtisa: Izjemno učinkoviti motorji, 48-voltna blaga hibridna tehnologija, priključno-hibridni modeli s povečanim potencialom vožnje brez lokalnih emisij, aluminijeva kolesa, ki so 70-odstotno narejena iz sekundarnega materiala, zelena energija uporabljena v proizvodnji.

Sveži elementi pri oblikovanju zunanjosti: novi barvi – kovinska Arctic Race Blue in kovinska Fire Red – ter nova 19-palčna kolesa iz lahke zlitine, v kombinaciji s paketom M Sport in v paleti BMW Individual. Notranjost z naprednim premijskim značajem in športnim nadihom. Novi športni usnjeni volan z večkotnim obročem in dvema krakoma kot standardna oprema, usnjeni M Leather volan s tremi kraki, ravnim spodnjim delom obroča in diskretno sredinsko oznako na položaju 12.00 kot del paketa M Sport ter z rdečo sredinsko oznako in šivi v barvah BMW M GmbH pri modelih M Performance. Prestavni vzvodi na volanu so standardno prisotni v vseh različicah modela.

Klimatska naprava s 3-področnim upravljanjem kot standardna oprema. Sistem klimatizacije in opcijsko ogrevanje sedežev in volana se lahko zdaj upravljata na dotik prek nadzornega zaslona in z glasovnim upravljanjem. Novi gumbi za zračne reže omogočajo prilagajanje prezračevanja. Obsežna digitalizacija je omogočila nadaljnje zmanjšanje števila gumbov in zahtevkov v kabini. Športni sedeži s črnimi površinami v novem M Performtex so del paketa M Sport in standardno vgrajeni v modele M Performance. Opcijska alternativa: sedeži M Sport v usnju Vernasca s črnimi površinami in modrim kontrastnim prešitjem.

Notranji elementi oblog z novim matiranim premazom Dark Graphite so standardni. Nove odprtoporne Fineline Light in odprtoporne Grey Blue Ash lesene obloge so na seznamu opcij. Notranja osvetlitev zdaj vključuje kaskadno osvetlitev okoli osrednjih odprtin za dovod zraka. Opcijska armaturna plošča Luxury v Sensatecu ima še bolj izpopolnjeno strukturo površine. Prav tako novo: steklena prevleka CraftedClarity za določene gumbe. Priključno-hibridne različice pri BMW Seriji 3 uporabljajo novo visokonapetostno baterijo pete generacije tehnologije BMW eDrive. Prostor, porabljen za njeno namestitev, ostaja nespremenjen, toda uporabna energija se je skoraj podvojila – na 19,5 kWh. Znatno povečan električni doseg do 101 kilometra, po ciklu WLTP.

Prvi priključno-hibridni modeli BMW z novo polnilno enoto za polnjenje s trifaznim izmeničnim tokom (AC) s povečano hitrostjo do 11 kW. Visokonapetostna baterija se lahko iz praznega stanja popolnoma napolni v 2 urah in 15 minutah. Prav tako je mogoča poraba domačega polnjenja (Connected Home Charging) z optimizacijo glede na solarno energijo in tovor. Razpon priključno-hibridnih vozil zdaj združen v novo BMW 330e Limuzino in novi BMW 330e Touring. Pri obeh je mogoče izbrati bodisi pogon na zadnja kolesa bodisi BMW xDrive. Kombinacija štirivaljnega bencinskega motorja z električnim motorjem, vgrajenim v osemstopenjski menjalnik Steptronic, ustvari sistemsko moč 215 kW/292 KM. 

Prav tako na voljo: štirje bencinski in štirje dizelski motorji, vsi izjemno učinkoviti, s štirimi in šestimi valji ter tehnologijo BMW TwinPower Turbo. Vrstni šestvaljni bencinski motor z 275 kW/374 KM in vrstni šestvaljni dizelski motor z 250 kW/340 KM poganjata modele M Performance, ki so na vrhu tega razpona vozil.

48-voltna blaga hibridna tehnologija pri dizelskih motorjih in vrstnem šestvaljnem bencinskem motorju
Vsi motorji so standardno opremljeni z osemstopenjskim menjalnikom Steptronic. Inteligentni štirikolesni pogon kot standardna ali opcijska oprema, odvisno od različice modela. Obširne nadgradnje podvozja. Novi BMW Serije 3 nudi opazno izboljšano udobje pri vožnji v vseh načinih vožnje, a tudi svojo že znano dinamično moč. Bolj toga pritrditev zadnjih blažilnikov na karoserijo povečuje natančnost in obvladanost ter pozitivno vpliva na akustiko, kadar avtomobil obvladuje največje sile, ki jih ustvarja cestna površina. Za obračanje volana v načinu Comfort je zdaj potrebna manjša moč.

Vzmetenje M Sport in vzmetenje Adaptive M sta na voljo kot opciji. Standardni obseg vsebuje 17-palčna ali 18-palčna (priključno-hibridni modeli in modeli M Performance) platišča iz lahke zlitine. Širok nabor sistemov pomoči za udobno in varno vožnjo ter parkiranje. Standardna oprema vsebuje opozorilo pred čelnim trkom, inteligentni sistem za uravnavanje hitrosti, parkirnega asistenta, kamero za pomoč pri vzvratni vožnji in asistenco pri vzvratni vožnji. Kot opcije so na voljo Driving Assistant Professional z asistentom za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu, aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go ter parkirni asistent Plus.

Posodobljeni BMW iDrive s QuickSelect na osnovi operacijskega sistema BMW Operating System 8.5. Intuitivno in preprosto upravljanje na dotik prek nadzornega zaslona in naravnega jezika, s pomočjo BMW Intelligent Personal Assistant. Nov domači zaslon z vertikalno razporejenimi gradniki (widgets) na eni sami ravni. Tehnologija hitrega dostopa QuickSelect omogoča neposredno izbiranje funkcij, ne da bi morali vstopati v podmenije. Menijska vrstica na spodnjem robu nadzornega zaslona zdaj nudi tudi neposreden dostop do funkcij klimatizacije. Standardni BMW Live Cockpit Plus vključuje navigacijski sistem v oblaku BMW Maps. Opcijski BMW Live Cockpit Professional vključuje tudi BMW Head-Up Display in razširjeni pogled (Augmented View) na nadzornem zaslonu oz. prikazu informacij.

Povezovanje z BMW ID in My BMW App – s skeniranjem QR-kode s pametnim telefonom – je zdaj poenostavljeno. My BMW App omogoča pregled stanja vozila, uporabo funkcije »My Trips«, vključno z Efficiency Trainer, razne daljinske funkcije in dostop do trgovine BMW ConnectedDrive Store za nadgradnje in dodatne funkcije. Polnjenje in predkondicioniranje pri priključno-hibridnih modelih pa se lahko nadzorujeta tudi prek aplikacije My BMW App. Standardna osebna kartica eSIM omogoča uporabo mobilnega komunikacijskega standarda 5G. Zneske za parkiranje in polnjenje goriva je zdaj mogoče plačati digitalno iz vozila.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION
Novi BMW Serije 3 Limuzina: WLTP combined: Energy consumption 7,8 – 7,0 L/100km; CO2 emissions 175 - 158 g/km; CO2 class F
Novi BMW Serije 3 Touring: WLTP weighted, combined: Petrol and electric Energy consumption 1.1 – 0.9 l/100 km and 23.0 – 21.3 kWh/100 km; CO2 emissions weighted, combined 24 - 20 g/km; CO2 class B; electric range 87 - 98 km

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava