Avto.info

Opel Experimental

Opel razkriva ime naslednjega vizionarskega konceptnega avtomobila

Opel Experimental: Opel razkriva ime naslednjega vizionarskega konceptnega avtomobila

Opel Experimental

Avtor: Foto: Opel
Opel Experimental GT

Opel Experimental GT

Rüsselsheim. Opel je razkril ime svojega najnovejšega konceptnega vozila - Opel Experimental. Nemška znamka bo v prihodnjih tednih objavila dodatne podrobnosti, preden bo Opel Experimental predstavila mednarodnemu občinstvu na sejmu mobilnosti IAA v Münchnu (od 5. do 10. septembra 2023).

Predsednik uprave Opla Florian Huettl je povedal: "Kot pove že ime, bo Opel Experimental v prihodnje predstavljal jasno vizijo blagovne znamke kot take in ne le enega modela. Nakazuje usmeritev Opla v prihodnjih letih in bo vplival na vse naslednje generacije serijskih vozil. Je simbol tega, kar želimo z znamko Opel doseči."

Opel Experimental predstavlja tudi naslednjo stopnjo v razvoju Oplove oblikovalske drzne in čiste filozofije (“Bold” in “Pure”), ki je bila prvič predstavljena na modelu GT X Experimental. Novi konceptni avtomobil pooseblja nadaljnji razvoj znamke v okviru koncerna Stellantis z dodajanjem še več fokusa v ključne stebre znamke: “Detox, Modern German in Greenovation”.

Poleg tega bo najnovejša stvaritev iz oblikovalskega centra v Rüsselsheimu prvi Opel, ki se bo ponašal z nedavno razkritim novim znakom Opel "Blitz". Izostren in samozavesten novi "Blitz" se nahaja na vidnem mestu v središču kompasa, ki je Oplov ključni oblikovalski podpis, hrbtenica oblikovnih elementov spredaj, zadaj in v notranjosti. Opel Experimental nadaljuje dolgo in uspešno tradicijo konceptnih avtomobilov "made in Rüsselsheim", ki se je začela leta 1965, ko je Opel kot prva evropska znamka predstavil oblikovno študijo v obliki legendarnega modela Experimental GT.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov