Avto.info

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

POKLON ŽRTVAM PROMETNIH NESREČ OB OSREDNJEM SPOMENIKU

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč : POKLON ŽRTVAM PROMETNIH NESREČ OB OSREDNJEM SPOMENIKU

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

Avtor: Foto: Zavod Varna pot

Včeraj, 17. novembra, ob 11. uri smo se v luči prihajajočega Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč ob Osrednjem spomeniku žrtvam prometnih nesreč na Novih Žalah poklonili vsem, ki so jih posledice prometnih nesreč za vedno zaznamovale. Sonja Mikulan in Kaja Kobal, ambasadorki Zavoda Varna, sta položili spominski venec in simbolno svečko. Za glasbeno spremljavo je poskrbel trobilni kvintet Policijskega orkestra.

Zbrane so nagovorili: Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot, Marko Mušič, arhitekt in akademik, SAZU, avtor spomenika, mag. Simona Felser, v.d. generalne direktorice, Javna agencija za varnost prometa, dr. Branko Lobnikar, državni sekretar, Ministrstvo za notranje zadeve – osrednji govor, škof mag. Leon Novak, Evangeličanska Cerkev AV v RS, Nevres Mustafić, imam Islamske skupnosti v RS, namestnik muftija, v imenu muftija mag. Nevzeta Porića in Ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, Slovenska škofovska konferenca.

V okviru Svetovnega dne potekajo obeležitve in aktivnosti tudi v številnih lokalnih okoljih in izobraževalnih institucijah – seznam lokalnih obeležij.

Več informacij

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov