Avto.info

Nova Opel Frontera

Prostoren in zabaven SUV, na voljo tudi s povsem električnim pogonom

Nova Opel Frontera: Prostoren in zabaven SUV, na voljo tudi s povsem električnim  pogonom

Nova Opel Frontera

Avtor: Foto: Opel
Nova Opel Frontera: Prostoren in zabaven SUV, na voljo tudi s povsem električnim  pogonom Nova Opel Frontera: Prostoren in zabaven SUV, na voljo tudi s povsem električnim  pogonom Nova Opel Frontera: Prostoren in zabaven SUV, na voljo tudi s povsem električnim  pogonom Nova Opel Frontera: Prostoren in zabaven SUV, na voljo tudi s povsem električnim  pogonom Nova Opel Frontera: Prostoren in zabaven SUV, na voljo tudi s povsem električnim  pogonom Nova Opel Frontera: Prostoren in zabaven SUV, na voljo tudi s povsem električnim  pogonom Nova Opel Frontera: Prostoren in zabaven SUV, na voljo tudi s povsem električnim  pogonom

Rüsselsheim. Opel odpira novo poglavje v svoji dolgi in uspešni zgodovini: danes je avtomobilski proizvajalec iz Rüsselsheima razkril prve fotografije nove Opel Frontere. Zabaven in prostoren novi SUV z bliskom v emblemu bo že od samega začetka na voljo z baterijskim električnim pogonom, kupci pa bodo lahko izbrali tudi različice z 48-voltno hibridno tehnologijo.

“Naša nova Opel Frontera bo s kombinacijo robustne oblike, prostornosti, pametnih rešitev in učinkovitih pogonskih sklopov nagovarjala širok krog kupcev, ki želijo izstopati iz množice. Idealno je prilagojena mestnemu okolju in širši okolici, hkrati pa našim strankam ponuja razvedrilo in sprostitev,” je povedal Oplov izvršni direktor Florian Huettl.

Nova Frontera že na prvi pogled navduši z robustno interpretacijo Oplovega drznega in čistega pristopa k oblikovanju. Pokončna prednja silhueta in edinstveni prednji proporci nove Frontere funkcionalno in prostorno kabino združujejo z zelo drznim in čvrstim, a sodobnim ekspresivnim videzom. Novi Oplov emblem z bliskom premierno krasi model iz serijske proizvodnje in je ponosno nameščen v sredini značilne maske Opel Vizor. Črni ‘vizir’ daje prednjemu delu Frontere edinstveno identiteto ter brezhibno združuje LED žaromete s samodejnim uravnavanjem dolgih luči in sredinski logo z Oplovim bliskom. Vizir optično ‘nosi’ trapezoidno odprtino za dovod hladilnega zraka v spodnji tretjini ter poudarja trdno in robustno držo vozila. Znani Oplov ‘podpis s krilom’ zasije v sodobni interpretaciji s tremi bloki svetil, ki so ločeni z vstavki v barvi karoserije. Pogled s strani razkriva značilen stebriček C, ki vizualno razdeli prostorno kabino. Izraziti blatniki in odbijači avtomobil trdno postavijo na cesto, hkrati pa dajejo novinki čvrst in sodoben videz.

Postaja za pametne telefone in Intelli-Seat: pametne rešitve za povezljivost in udobje
Sodoben videz in občutek se nadaljujeta tudi v notranjosti, kjer pametno zasnovo dopolnjuje praktičnost. Široki vodoravni okrasni elementi na armaturni plošči in vratih vizualno razširijo že tako zračno kabino. Poleg tega potnike pričakuje Oplov značilen Pure Panel, povsem digitalna armaturna plošča z dvema 25,4-centimetrskima (10-palčnima) zaslonoma in multimedijskim informativno-razvedrilnim sistemom, ki je prav tako privlačen kot drzen in eleganten novi volan. Opel dosledno sledi filozofiji največjega udobja z najmanjšim številom motečih dejavnikov s čisto, razstrupljeno (»detox«) uporabniško izkušnjo, ki preprečuje kakršno koli obliko digitalnega stresa.

Novinka poskrbi tudi za vse, ki se raje zanašajo na svojo mobilno napravo, saj je na voljo inovativna postaja za pametni telefon. Po povezavi s postajo prek namenske aplikacije uporabnikov pametni telefon postane nadzorna plošča informativno-razvedrilnega sistema v vozilu, ki sodeluje tudi z gumbi na volanskem obroču. Opel z novo Frontero širokemu krogu uporabnikov ponovno prinaša inovacije na področju sedežev. Patentirana funkcija Intelli-Seat na prednjih sedežih – reža, ki zmanjšuje pritisk na trtico – zagotavlja izjemno udobje tudi med dolgimi vožnjami po avtocesti. Poleg tega sedeži niso le odlično oblikovani za vsestransko oporo in bogato izdelani, temveč s kontrastnimi šivi pritegnejo tudi občudujoče poglede. Oblazinjenje sedežev iz blaga je na voljo tudi iz povsem trajnostnega recikliranega materiala.

Dejavnik zabave v novinki še povečuje vrsta pametnih rešitev. Tako je na primer polnjenje mobilnih naprav lažje kot kdaj koli prej, saj so spredaj na voljo hlajeni brezžični polnilnik in dva priključka USB, v drugi vrsti pa sta na voljo še dva priključka USB. Večje naprave, kot so na primer tablični računalniki, ki jih običajno ne bi bilo mogoče ustrezno namestiti v kabini, je mogoče varno shraniti v sredinski konzoli, saj jih prilagodljiv trak drži na mestu. Dodatna odprta odlagalna mesta v kabini lahko sprejmejo predmete za vsakodnevno uporabo, gumijasta obloga pa preprečuje ropotanje in drsenje. Potniki v drugi vrsti lahko izkoristijo vgrajene žepe za pametne telefone v naslonjalih prednjih sedežev.

Prostorna, učinkovita in pametna: idealna spremljevalka za trajnostni aktivni življenjski slog
Nova Frontera navdušuje tudi s svojo zmogljivostjo za prevoz prtljage in opreme. Že z dvignjenimi zadnjimi sedeži ponuja več kot 460 litrov prostora v prtljažniku, z zloženimi sedeži pa se prostornina poveča na 1600 litrov. Dodatno vsestranskost zagotavlja delitev zadnje sedežne klopi v razmerju 60 : 40, dvojno prtljažno dno pa je na voljo serijsko. Poleg tega lahko uporabniki, ki morajo na potovanje vzeti še več prtljage ali želijo v celoti izkoristiti več kot 200- kilogramsko dovoljeno strešno obremenitev, v ponudbi opreme za doplačilo izberejo funkcionalne strešne nosilce.

Tako kot vsi novi Oplovi modeli tudi nova Frontera ne navdušuje le z drznim in čistim oblikovanjem, temveč tudi z odgovorno zmogljivostjo. Kupci bodo lahko izbirali med povsem baterijsko električno različico in izjemno učinkovitimi pogoni z 48-voltno hibridno tehnologijo. Ne glede na to, kateri pogonski sklop bo kupec izbral, se lahko zaradi posebne nastavitve podvozja veseli visoke ravni uživanja v vožnji: inženirji v Rüsselsheimu so veliko pozornosti namenili optimizaciji nadzora nad karoserijo in zagotavljanju Oplovih značilnih voznih lastnosti – tudi pri vožnji z velikimi hitrostmi po avtocestah.

Z izrazitim novim videzom, pametnimi in zabavnimi rešitvami ter preprosto izbiro povsem električnega ali hibridnega pogona nova Opel Frontera ponovno dokazuje, da nemška znamka resno jemlje svojo zavezo elektrifikaciji in hkrati poskrbi za širok krog uporabnikov.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava