Avto.info

Čista nula, čista vest

Ta konec tedna na ulicah Kopra in na Ljubljanski vinski poti

Čista nula, čista vest: Ta konec tedna na ulicah Kopra in na Ljubljanski vinski poti

Čista nula, čista vest

Avtor: Foto: Zavod Varna pot
Čista nula, čista vest: Ta konec tedna na ulicah Kopra in na Ljubljanski vinski poti

Pred pričetkom šolskih počitnic Čista nula, čista vest ta konec tedna na ulicah Kopra in na Ljubljanski vinski poti nagovorila preko 1500 obiskovalcev, več kot 1.000.000 mladih pa je dodalo svoj klik na Tik Tok platformi – srečne, varne in trezne poti na počitnicah vam želi ekipa Čista nula, čista vest!

NA TIKTOKU
Čista nula, čista vest je terenska preventivna akcija, ki že vrsto let nagovarja vse aktivne udeležence v prometu na različnih prireditvah, dogodkih, koncertih in vsepovsod, kjer se predvideva konzumacija alkohola, k odgovorni udeležbi v prometu. Kot 0,0 udeleženec, ali kot udeleženec, ki se domov odpravi s treznim prijateljem, avtobusom, vlakom, taksijem, itd. Ker pa se zavedamo, da mnogih predstavnikov mladih generacij ne “ujamemo” na dogodkih, jih zato nagovarjamo preko mladim priljubljene platforme TikTok. V letošnjem letu smo jih preko TikToka na to tematiko nagovoril že preko 1.000.000!

NA TERENU
Koper odpira poletno sezono s koncertom Petra Graša in Nine Pušlar, ki je na koprske ulice v petek privabil ogromno ljudi. In na takšnem dogodku seveda niso manjkali moderatorji Zavoda Varna pot s akcijo Čista nula, čista vest! Mlado in staro so ozaveščali o nezdružljivosti alkohola in aktivnega vključevanja v promet, ta odgovorne nagradili s praktičnimi nagradami, ta sproščene pa opremili z idejami, kakšen alternativni prevoz naj si uredijo, da bodo domov prišli varno. In seveda uživajo ob ritmih dobre glasbe. Na sobotni Ljubljanski vinski poti so poleg uživanja v vrhunskih vinih obiskovalci srečevali tudi naše moderatorje v zelenem, ki ozaveščajo o pomembnosti odgovorne vožnje brez alkohola. Kar nekaj obiskovalcev dokazuje, da se znajo zabavati tudi s čisto nulo in tako s čisto vestjo sedejo za volan. Generali Zavarovalnica je poskrbela, da takšno odgovorno vedenje lahko nagradimo, saj s svojim ravnanjem pomagajo ohranjati življenja.

REZULTATI: Nagovorili smo več kot 1500 aktivnih udeležencev v prometu, 900 jih  je opravilo tudi preizkus alkoholiziranosti

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal sledeče:
- 0,0 mg/L: 24%
- do 0,24 mg/L: 35%
- med 0,24 mg/L in 0,52 mg/L: 22%
- nad 0,52 gm/L: 19%

Skoraj dve tretjini nagovorjenih (59%) je bilo pod zakonsko mejo 0,24 mg/l, ostali pa nad mejo zakonske regulative. V večini primerov so nam slednji zagotovili, da se bodo za povratek domov zapeljali s treznim prijateljem/partnerjem, uporabili javni prevoz, taksi, mnogi so pa so načrtovali pot domov kar peš.

FOTO UTRINKI IN VEČ INFORMACIJ O AKCIJI je na voljo na povezavi.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava