Avto.info

Mobilni pisarniški avtodom

Vajeniški avto št. 9 se imenuje Škoda Roadiaq

Mobilni pisarniški avtodom: Vajeniški avto št. 9 se imenuje Škoda Roadiaq

Mobilni pisarniški avtodom

Avtor: Foto: Škoda
Mobilni pisarniški avtodom: Vajeniški avto št. 9 se imenuje Škoda Roadiaq Mobilni pisarniški avtodom: Vajeniški avto št. 9 se imenuje Škoda Roadiaq Mobilni pisarniški avtodom: Vajeniški avto št. 9 se imenuje Škoda Roadiaq Mobilni pisarniški avtodom: Vajeniški avto št. 9 se imenuje Škoda Roadiaq

Mladá Boleslav (Češka), junij 2023 – Deveti Škodin vajeniški avto se imenuje Škoda Roadiaq. Ime izpostavlja pustolovskega duha sodobnih raziskovalcev in je v skladu s Škodinim aktualnim sloganom "Let's Explore". V letošnjem projektu 29 dijakov Škodinega vajeniškega centra v Mladi Boleslav predeluje baterijski električni SUV Škoda Enyaq v večnamenski mobilni pisarniški avtodom, opremljen s trajnostnimi notranjimi materiali. Deveto vajeniško vozilo bo tako ponujalo veliko prostora in pametne rešitve za delo in sprostitev – vključno s štirikolesnim pogonom, ki bo današnje digitalne nomade popeljal, kamorkoli bodo želeli.

Martin Slabihoudek, vodja poklicne šole Škoda Auto, je povedal: "Ta projekt našim dijakom omogoča, da svoje novo pridobljeno strokovno znanje uporabijo v praksi in obenem sistematično razvijajo svoje spretnosti. Poleg tega se dijaki poglobijo v celotni proces načrtovanja in izdelave novega vozila – od prvih skic na papirju do načrtovanja, organizacije in končne montaže. Ta vsakoletni projekt, ki je edinstven po obsegu in zahtevnosti, dijakom ponuja priložnost za snovanje ustvarjalnih predlogov in pametnih zamisli."

Nova zasnova strehe za večjo prostornost
29 dijakov, ki na poklicni šoli Škoda Auto v Mladi Boleslav sodelujejo pri devetem projektu vajeniš­kega vozila, predeluje popolnoma električni Škoda Enyaq v večnamenski mobilni pisarniški avtodom. Med celotnim procesom jim pomagajo učitelji in strokovnjaki iz številnih Škodinih oddelkov, med drugim za oblikovanje, tehnični razvoj, proizvodnjo in informacijsko tehnologijo, ter zunanji strokov­njaki za predelavo avtodomov. Uradna predstavitev novega modela Škoda Roadiaq bo v juniju 2023. Dolžina, širina in medosna razdalja osnovnega vozila ostajajo skoraj nespremenjene. V višino pa Škoda Roadiaq meri 1.966 milimetrov, kar je celih 35 centimetrov več od serijskega Enyaqa – predvsem zaradi nove strehe, ki je zasnovana tako, da ponuja veliko prostora za delo in sprostitev. Sončne celice proizvajajo dodatno energijo za bivalni del vozila, Roadiaq pa je mogoče priključiti tudi na zunanje električno napajanje v kampih ali na postajališčih za avtodome.

Trajnostni notranji materiali in popolnoma funkcionalna informacijska oprema
Da bi lahko dejansko uporabljali novo zasnovano streho, so morali dijaki popolnoma preoblikovati pokrov prtljažnika, ki zdaj omogočajo dostop do majhne kuhinje, vgrajene v siceršnji prtljažni prostor. Poleg tega je mogoče na pokrov prtljažnika pritrditi šotor in tako zagotoviti še več bivalnega prostora za vozilom. S stalno internetno povezavo lahko uporabniki delajo in pretakajo videoposnetke od koder koli. Poleg popolnoma funkcionalne informacijske opreme se Škoda Roadiaq ponaša tudi z notranjostjo in sedežnimi prevlekami iz trajnostnih materialov.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov