Avto.info

Suveren, funkcionalen, pristen

Vision 7S ponazarja temeljne vrednote novega Škodinega oblikovalskega sloga 'Modern Solid'

Suveren, funkcionalen, pristen : Vision 7S ponazarja temeljne vrednote novega Škodinega oblikovalskega sloga 'Modern Solid'

Suveren, funkcionalen, pristen

Avtor: Foto: Škoda

Na dogodku Volkswagen Group Media Night v Münchnu so koncernske znamke predstavile svoj pristop k oblikovanju – enem od ključnih elementov DNK vsake znamke. Družba Škoda Auto je s študijo Vision 7S razkrila svojo novo oblikovalsko filozofijo 'Modern Solid'.

Oblikovalski slog 'Modern Solid' družbe Škoda Auto temelji na treh vrednotah: suverenosti, funkcionalnosti in pristnosti. Te vrednote optimalno odražajo značaj znamke Škoda. Prihodnji Škodini modeli so namenjeni "sodobnim raziskovalcem" – posameznikom, ki so po naravi radovedni in uživajo v raziskovanju sveta okoli sebe. So veliki ljubitelji športa in aktivnosti na prostem, zato bodo navdušeni nad robustnim videzom, veliko prostornostjo in praktično zasnovo prihodnjih Škodinih modelov. Kot prva sodobni dizajn 'Modern Solid' predstavlja študija Škoda Vision 7S, ki se ponaša s prostorno notranjostjo, ergonomskim upravljanjem in 7-sedežno zasnovo. V sklopu intuitivnega uporabniškega vmesnika HMI ponuja možnost izbire med profiloma Drive in Relax. Na edinstvenem volanu je nov napis Škoda, izbrani materiali v notranjosti pa odražajo zavezanost znamke k trajnostnemu razvoju.

Klaus Zellmer, predsednik uprave družbe Škoda Auto, je povedal: "Oblikovalski slog 'Modern Solid' je naš oblikovalski jezik za dobo električne mobilnosti in združuje tradicionalne Škodine značilnosti z novimi oblikovalskimi pristopi, s tem pa jasno nakazuje prihodnjo usmeritev znamke. Minimalistična in funkcionalna zunanjost vzbuja občutek moči in varnosti. Odlična aerodinamika izboljšuje učinkovitost naših prihodnjih baterijskih električnih modelov ter s tem zmanjšuje porabo energije in podaljšuje doseg."

Oliver Stefani, vodja oblikovanja pri Škodi, je pojasnil: "Naš novi oblikovalski jezik 'Modern Solid', ki ga predstavljamo s študijo Vision 7S, izraža novo raven sodobnosti. Harmonično združuje premišljeno funkcionalnost in praktičnost z novim privlačnim dizajnom in trajnostnim pristopom. V še večji meri smo se osredotočili na potrebe svojih strank in – ob izrabi vseh prednosti električne mobilnosti – smo značilno Škodino prostornost nadgradili z intuitivnim upravljanjem, kar odlično ponazarjajo novi vmesnik HMI ter inovativna profila Drive in Relax
v študiji Vision 7S."

Vrednote dizajna 'Modern Solid'
Prihodnji Škodin oblikovalski jezik temelji na treh značilnih vrednotah: suverenosti, funkcionalnosti in pristnosti. Te vrednote so sinonim za varnost, udobje, visoko raven funkcionalnosti in veliko prostornost, ki se jasno zrcalijo že v zunanji zasnovi vozila. Poleg tega oblikovalski jezik 'Modern Solid' dopolnjuje nedavno posodobljena celostna podoba znamke.

Robusten videz, velika prostornost in trajnostni materiali
Škodini modeli z dizajnom 'Modern Solid' bodo ponujali kombinacijo edinstvene oblikovne zasnove, zračne notranjosti in aerodinamičnih linij. Značilno Škodino mrežo hladilnika je nadomestila nova maska z zasnovo 'Tech-Deck'. Maska 'Tech-Deck' je nižja in širša, namesto lamel mreže hladilnika pa je v njej integrirano temno steklo, za katerim so skriti senzorji vozila. Na sprednjem pokrovu ni več logotipa znamke – tega je zamenjal novi napis. Zavezanost znamke k trajnostnemu razvoju se zrcali tako v zunanji kot tudi v notranji zasnovi vozila. Uporabljeni so trajnostni in vzdržljivi materiali, ki so v nekaterih primerih rastlinskega izvora. Potniški prostor ima sodobno in minimalistično zasnovo, ki vzbuja občutek varnosti. Pri tem inteligentne interaktivne površine v kombinaciji s pametno osvetlitvijo ustvarjajo povsem novo vzdušje. Preprost in intuitiven vmesnik HMI zagotavlja še višjo raven prijaznosti do uporabnika, notranja kamera pa vozniku omogoča, da kadarkoli preveri, kaj na zadnjih sedežih počnejo otroci.

Škoda Vision 7S je prvi model z dizajnom 'Modern Solid'
Študija Vision 7S je popolnoma električni SUV z obilo prostora za sedem potnikov. V drugi sedežni vrsti ima na sredinski konzoli integriran inovativen otroški sedež, ki je obrnjen v nasprotni smeri vožnje, opremljena pa je še z vrsto drugih novih 'simply clever' rešitev. Baterija s kapaciteto 89 kWh skladno s kriteriji WLTP omogoča doseg prek 600 km. Sprednjemu delu dajejo svojstven pečat maska 'Tech-Deck' in ozki žarometi v vodoravni in navpični liniji. Pri žarometih je tako klasični videz štirih oči nadomestila sodobna zasnova v obliki črke T, ki je značilna tudi za zadnje luči. Na mogočnem sprednjem pokrovu je namesto logotipa znamke odslej novi napis Škoda, kar velja tudi za pokrov prtljažnika. Ob straneh visoka tornado linija in mišičasta ramena jasno ločujejo robustno spodnjo polovico karoserije z velikimi, oglatimi in poudarjenimi kolesnimi ohišji od zgornjega dela s stranskimi stekli. Nizka, aerodinamično oblikovana strešna linija se rahlo spušča proti zadku in se zaključuje v svojstveno oblikovanem usmerniku zraka. V notranjosti prevladujejo trajnostni in vzdržljivi materiali. Njena posebnost sta preoblikovan, sploščen volanom z dvema širokima krakoma in osrednjim napisom Škoda ter 14,6-palčni osrednji zaslon infotainmenta. Ob spremembi notranje konfiguracije s profila Drive na profil Relax se zaslon obrne iz navpične v vodoravno lego, volan in armaturna plošča pa se pomakneta naprej. Poleg tega se sprednja sedeža obrneta navznoter in nagneta nazaj. Trije veliki digitalni izbirni gumbi pod osrednjim zaslonom in interaktivne upravljalne enote v vratih poenostavljajo upravljanje vozila in funkcij infotainmenta.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov