Avto.info

Dobrodelna akcija družbe Petrol

Zbiranje Zlatih točk za dober namen, za Rdeče noske

Dobrodelna akcija družbe Petrol: Zbiranje Zlatih točk za dober namen, za Rdeče noske

Dobrodelna akcija družbe Petrol

Avtor: Foto: F. A. Bobo
Dobrodelna akcija družbe Petrol: Zbiranje Zlatih točk za dober namen, za Rdeče noske

V mesecu decembru je družba Petrol začela s prav posebno dobrodelno akcijo – Skupaj pomagamo za dober namen, za Rdeče noske. Vse do 3. januarja 2023 bodo skupaj s svojimi strankami zbirali Zlate točke zvestobe, v podjetju pa jih bodo, ko jih bo dovolj, spremenili v donacijo v višini do 10.000 € in jo še podvojili, do 20.000 € sredstev za dober namen. Z donacijo bo Petrol skupaj s člani Petrol kluba omogočil, da bodo lahko predstavniki Rdečih noskov, v okviru svojih rednih obiskov, obiskali do 1.000 bolniških sob in sob v domovih za starejše po vsej Sloveniji.

V družbi Petrol sta trajnost in družbena odgovornost vrednoti, ki sta v ospredju čez celo leto. Z zavedanjem, da lahko v partnerstvih dosežemo več, Petrol že vrsto let podpira številne organizacije in na tovrsten način pomaga vračati družbi. Družba Petrol poleg ranljivih skupin podpira še dobrodelne organizacije, kot tudi kulturo, šport in naravo. Ena zadnjih akcij, ki nakazuje družbeno odgovornost Petrola, je tudi akcija Smučarski centi, katere namen je zbiranje sredstev za mlade smučarske upe v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije.  

“V družbi Petrol družbeno odgovornost razumemo kot trajnostno zavezo sodelovanja z okoljem, kjer poslujemo. Svojo družbeno odgovorno držo izkazujemo tudi na področju humanitarnosti. Čutimo, da lahko veliko pripomoremo k temu, da se sliši glas ranljivih skupin oz. posameznikov, ki so morda v določenih situacijah pozabljeni ali potisnjeni na rob. Želimo si, da bi s tovrstno akcijo v družbi sprožili snežno kepo, ki nas bo popeljala v lepšo prihodnost,” je ob začetku akcije povedala Nada Drobne Popović, predsednica uprave Petrola.

20.000 € za 1.000 obiskov bolniških sob in sob v domovih za starejše po vsej Sloveniji
S posebno dobrodelno akcijo, s katero družba Petrol skupaj s člani Petrol kluba stopa v mesec december, želijo razširiti zavedanje, da lahko vsak posameznik prispeva za dober namen in da lahko s prijazno gesto, kot je donacija Zlatih točk, podari nasmeh ter upanje nekomu, ki je v stiski. V Petrolu so se odločili, da z dobrodelno akcijo roko pomoči tokrat podajo Društvu Rdeči noski in s tem prispevajo k pomembni nalogi: prinesti čim več smeha v bolnišnične sobe in sobe v domovih za starejše po Sloveniji.

“Hvala vsem članom Petrol kluba, ki boste v tej akciji podprli naše poslanstvo! S tem srčnim dejanjem nam omogočate, da lahko prižigamo iskrice veselja, poguma in življenjske radosti tam, kjer je to najbolj potrebno,” se je ob začetku akcije vsem donatorjem Zlatih točk zahvalila Varja Golouh Prodan, poslovna direktorica Društva Rdeči noski. Poslanstvo Društva Rdeči noski je namreč vzbujati radoživost, veselje in pogum tam, kjer je to življenjskega pomena, ob tem pa uporabljajo rdečo nit – humor, s katerim lajšajo dneve in pozitivno vplivajo na čustveno kakovost bivanja v bolnišnicah in domovih za starejše.

Člani Petrol kluba lahko vse do 3. januarja 2023 donirajo svoje Zlate točke in pomagajo, da bodo številni otroci in starostniki, ki dneve preživljajo v bolnišničnih sobah, ohranili nasmešek na obrazu. Z zbranimi Zlatimi točkami zvestobe, ki jih bo družbe Petrol pretvorila v donacijo v višini 20.000, bo namreč omogočeno, da bodo lahko predstavniki Rdečih noskov, v okviru svojih rednih obiskov, obiskali do 1.000 bolniških sob in sob v domovih za starejše po vsej Sloveniji. Donacije so možne na blagajni najbližjega Petrolovega bencinskega servisa, preko spletnega obrazca na strani akcije, pa tudi prek aplikacije Na poti.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov