Avto.info

Zvezdne steze

Andrej Ropret

Andrej Ropret

Andrej Ropret

Avtor: Foto: Citypark
Zvezdne steze : Andrej Ropret

Ljubi modo in šport. Je prvi Slovenec, ki je na vdih pod vodo zdržal več kot devet minut. Hkrati je aktualni svetovni podprvak v potapljanju na vdih v disciplini dinamika z enojno plavutjo. Vse to je Andrej Ropret, ki službeno zelo uspešno vodi največje nakupovalno središče v Sloveniji Citypark. Z njim smo se pogovarjali na splošno o avtomobilih in o tem, kakšne vrste voznik je.

Mislite, da ste dober voznik?
Na cesti se vedno obnašam preudarno. Sem sicer dinamičen voznik, vseeno pa menim, da sem odgovoren in s tem tudi varen voznik.

Kakšno in kako pomembno vlogo ima avtomobil v vašem življenju?
Vsak dan se vozim iz Gorenjske v Ljubljano na delo v naše največje nakupovalno središče v Sloveniji Citypark, ki ga vodim. Avtomobil je tako zame zelo pomembno prevozno sredstvo. V našem nakupovalnem središču dajemo avtomobilizmu in mobilnosti velik poudarek. Ne samo, da imamo veliko in sodobno garažno hišo, imamo tudi električne polnilnice. Letošnjega januarja smo tako vsem obiskovalcem našega centra omogočili kar 10 novih tovrstnih e-polnilnic, na katerih lahko napolnijo svojo jeklene konjičke. Menim, da je to pomemben korak na poti k zmanjšanju ogljičnega odtisa in čistejšemu ter bolj zelenemu okolju. Citypark tako postaja iz leta v leto vedno bolj zeleno nakupovalno središče. Naša vizija je, da delujemo čim bolj naravi prijazno in hkrati omogočamo prijetno doživetje tudi obiskovalcem, ki jim veliko pomeni skrb za okolje.

Kateri avtomobil bi v tem trenutku najraje vozili?
S tem, ki ga trenutno vozim, sem popolnoma zadovoljen. Kot sem omenil, mi je trenutno ključno, da je to moje prevozno sredstvo, ki me varno in udobno pripelje od točke A do točke B.

Katerega avtomobila, odnosno izkušnje z njim, ne boste nikoli pozabili?
Moja zanimiva izkušnja so predvsem električni avtomobili, predvsem zaradi tega, ker jih lahko pri nas v Cityparku tudi polnim. Primerni so za kratke razdalje, hkrati pa se zavedaš tudi, da si ozaveščen in da prispevaš k okolju. Tudi vozne lastnosti tovrstnih avtomobilov postajajo vse bolj dinamične. To je zame ena od lepših izkušenj, saj mi je všeč ta občutek, da se lahko vozim dinamično, obenem pa naredim nekaj tudi za bolj zeleno okolje.

Kaj vam je pri avtomobilu najpomembnejše, oziroma čemu dajete ob nakupu avtomobila prednost?
Vedno na prvo mesto postavljam varnost. Pomembno mi je tudi udobje in dovolj prostora v prtljažniku za vse moje športne aktivnosti. Šport je namreč zelo pomemben del mojega življenja. Čeprav se v službo vozim do Cityparka, potem tudi občasno na popoldanske treninge potapljanja, priznam, da predvsem poleti veliko stavim tudi na kolo.

Vaš najlepši 'road trip'?
Road trip po grškem Peloponezu pred nekaj leti.

Vaša največja nevšečnost, doživeta z avtomobilom?
Včasih me preseneti gneča na cestah oz. mestnih vpadnicah, ko ostaneš v prometnem zamašku. Ob tem lahko povem, da sem ponosen, da smo pri nas v Cityparku ravno zato, da bi promet tekel čim bolj tekoče, naredili sodobno parkirno hišo z enosmernim prometnim režimom in najmodernejšim parkirnim sistemom. Vse izkušnje preteklih let so vodile v to, da se učimo in skušamo izboljšati vse procese, ki obiskovalcem omogočajo čim lažji in čim hitrejši prihod v Citypark in seveda enostaven odhod iz nakupovalnega središča. Navdih za nas je narediti nekaj dobrega oz. tisto, kar je že dobro, še dodatno izboljšati.

Radi sami vozite lastni avtomobil, ali raje prepustite volan komu drugemu?
Kar navajen sem, da vozim sam. Med vožnjo lahko poslušam glasbo ali razmišljam o stvareh, ki so se zgodile čez dan. Občasno tudi opravim telefonske klice, seveda s prostoročnim načinom telefoniranja, tako da vožnjo sprejemam kot nek prijeten del »prostega« časa.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov