Avto.info

Zvezdne steze

Darinka Pavlič Kamien

Darinka Pavlič Kamien

Darinka Pavlič Kamien

Avtor: Foto: Osebni arhiv
Darinka Pavlič Kamien v družbi soproga Petra

Darinka Pavlič Kamien v družbi soproga Petra

Darinka Pavlič Kamien obožuje rekreacijo

Darinka Pavlič Kamien obožuje rekreacijo

Darinka Pavlič Kamien je dipl. ekonomistka, ki se je z oglaševanjem pričela ukvarjati v Petrolu, kot ustanovna članica takratne marketinške ekipe konec osemdesetih, ko je le-ta še veljal za monopolno družbo. Njene izkušnje so prepletanje komunikacijske stroke z marketinškega in piar področja, kar ocenjuje za pomembno konkurenčno prednost. Je avtorica številnih komunikacijskih kampanj za trg in za interne javnosti. Priznavajo ji odlično strateško razmišljanje ter odlična znanja in izkušnje korporativnega komuniciranja.

Misliš, da si dobra voznica?
Brez slabe vesti samohvale lahko rečem, da sem solidna voznica.

Kakšno in kako pomembno vlogo ima avtomobil v tvojem življenju?
Če človek živi izven urbanih središč, saj mu je ljubše življenje v naravi, je avto in s tem neodvisnost od javnega prevoza, ki ni vedno na voljo, nuja. Avto je preprosto moj zaveznik, ki mi pomaga, da lažje uresničujem poslovne in osebne naloge.

Kateri avtomobil bi v tem trenutku najraje vozila?
Ker ne sodim med tiste z manj centimetri, mi mali, hitri, nizki športni avtomobili nikoli niso bili pri srcu. Zdeli so se mi smešni in so zbujali občutek, da se ob vožnji z njim z zadnjico vsi drgnejo ob cestišče. To se mi je samo potrdilo ob nakupu prvega SUV – Toyota RAV. Sedeti visoko je udobno, enostavno za vstopanje in izstopanje, boljši je pregled nad voziščem in občutek varnosti je večji. Zato ostajam pri želji, da bo tudi moj naslednji avto ponovno v tem razredu. Najbolj se ogrevam za Citroen C5 Aircross.

Tvoja prva vozniška izkušnja?
Prvič sem avto vozila v šoli vožnje pri devetnajstih. Takrat smo vsi vozili «fičke«. Moja izpitna ura je bila triindvajseta. Bila sem uspešna v prvem poskusu in od takrat redno vozim. Moj prvi zasebni avto sem dobila v uporabo, kot darilo. To je bil rabljen fičo prav smešne registrske številke LJ 39 – 46.

Katerega avtomobila, odnosno izkušnje z njim, ne boš nikoli pozabila?
Prvi in čisto nov lastni avto, ki sem ga kupila, je bila Diana. Še danes jo imam pred očmi. Sinje modra, tista s platneno streho, ki si jo lahko odprl in sonce ti je sijalo na glavo. Takrat sem bila stara dobrih dvajset let in v tistih časih je bilo to prav »nobel«. Spomnim se poti na smučanje z odprto streho, svobode, ki jo daje modro nebo, božajočih sončnih žarkov in življenja brez stresa, mobilnikov, interneta. To so bili drugi časi – in tudi drugi avtomobili.

Kaj ti je pri avtomobilu najpomembnejše, oziroma čemu daješ ob nakupu avtomobila prednost?
Danes gledam na avto predvsem praktično. Družina ima določeno število članov, z avtom prevažamo vse, kar je treba pripeljati »na kmete«, zato so prostornost, velikost prtljažnika, varnost na prvem mestu. Pri meni pa je dodatni kriterij tudi znamka, saj imam odličnega mehanika, do katerega grem lahko tudi peš. To pa prav tako nekaj velja.

Tvoja največja nevšečnost, doživeta z avtomobilom?
V toliko desetletjih vožnje, kot jih imam za seboj, se zgodi tudi kakšna nesreča. Na vso srečo nikoli z usodnimi posledicami, razen za pločevino. Kljub temu pa nesreče nikoli niso »vsakdanji dogodek«. Vozniki nosimo veliko odgovornost na cesti in za naše sopotnike, ne glede na to ali smo zakrivili nesrečo ali jo je zakrivil nekdo drug. Zato naj bo previdnost res na prvem mestu. Neprijetno pa je tudi to, če ti na avtocesti spusti avtomobilska pnevmatika. Ženske imamo kaj malo možnosti, da to zadrego rešimo same. Jaz je še nisem. Našo nemoč rešujejo možje ali pa prijazni fantje AMZS oz. drugih tovrstnih servisnih storitev. Se jim na tem mestu zahvaljujem za vso pomoč do sedaj in tudi za vnaprej.

Rada sama voziš lastni avtomobil, ali raje prepustiš volan komu drugemu?
Moj avto vozim sama in ga tudi zelo nerada dajem v druge roke.

Tvoj sanjski avtomobil?
Sanjskega avta v resnici nimam. Cenim pa nekaj znamk, ki jih nisem nikoli imela in jih tudi ne nameravam imeti. Kriteriji so cenovno realnost in v nadaljevanju predvsem stroški vzdrževanja, ki so povezani  takšnimi močnimi brandi vozil, predvsem pa vedno preverim kje je najbližji uradni servis za takšna vozila. Na vasi takšnih mehanikov ni za vsakim vogalom, kot je to pogosto v mestu. Sanje so eno in prav je, da jih imamo. Realno življenje pa nam narekuje drugačne odločitve in tudi s tem ni nič narobe. Pomembno je, da avto ostaja moj zvesti in zanesljivi zaveznik.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava