Avto.info

Zvezdne steze

Jože Hribar

Zvezdne steze : Jože Hribar

Zvezdne steze

Avtor: Foto: Agencija za varnost prometa

Že 14 let dela na Agenciji za varnost prometa, ki jo sedaj tudi uspešno vodi. Jože Hribar učinkovito krmari barko Agencije za varnost prometa, v kateri vseskozi izvajajo različne preventivne akcije za varnost vseh udeležencev v prometu. Pripomogli so k temu, da se je v zadnjem času občutno izboljšala ozaveščenost med ljudmi glede varnosti v prometu na slovenskih cestah.

Misliš, da si dober/-a voznik/-ca?
V prvi vrsti lahko rečem, da je zame dober voznik, varen voznik. Pri moji vožnji je torej v ospredju predvsem varnost. Zavedam se, da je cesta resna stvar in da greš za volan le spočit, zato sem se sam kdaj raje odločil za vožnjo v službo z vlakom, kot da sem vozil sam.

Kakšno in kako pomembno vlogo ima avtomobil v tvojem življenju?
Avtomobil ima v mojem življenju zelo pomembno vlogo. Zaradi službenih poti sem veliko na cesti, zato si želim predvsem, da je varen in udoben. Tudi v privatnem življenju, ko z družino ali sam veliko potujem, za prevozno sredstvo najpogosteje izberem prav avtomobil.

Kateri avtomobil bi v tem trenutku najraje vozil/-a?
Všeč so mi predvsem preprosti oz. enostavni avtomobili in takšen je tudi moj trenutni jekleni konjiček.

Tvoja prva vozniška izkušnja?
Z  legendarnim »Fičom« sva imela prve izkušnje v prometu. Seveda pa sva se vedno ustavila, ko sva želela speljati v prvi prestavi.

Katerega avtomobila, odnosno izkušnje z njim, ne boš nikoli pozabil/-a?
Nimam kakšne posebne izkušnje ali spomina na določen avtomobil. Pomembna mi je umirjena vožnja, saj mi predstavlja možnost sproščanja. Vsak avtomobil in vsaka vožnja mi je na svoj način zanimiva in prijetna.

Kaj ti je pri avtomobilu najpomembnejše, oziroma čemu daješ ob nakupu avtomobila prednost?
Kot že večkrat omenjeno, mi je na cesti ključna varnost, zato tudi pri nakupu avtomobila gledam predvsem na to, da je varen.

Tvoj najlepši 'road trip'?
Vožnja po poti Route 66, ki  pomeni potovanje skozi ameriško zgodovino, z obiskom muzeja izgradnje te poti ter s prostrano panoramo. To je bil najlepši »road trip«.

Rad/-a sam/-a voziš lastni avtomobil, ali raje prepustiš volan komu drugemu?
Zelo rad vozim sam. Prej smo se veliko vozili z družino, zdaj pa se največ vozim z ženo. Oba imava namreč rada umirjeno vožnjo, zato na najinih skupnih potovanjih z avtomobilom zelo uživava.

Tvoj sanjski avtomobil?
Še sanjam!

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov