Avto.info

Formula 1

Wolff verjame v Rosberga

Formula 1: Wolff verjame v Rosberga

Formula 1

Avtor: Foto: Daimler

Toto Wolff, šef moštva Mercedes, pravi, da bo agresivnost, ki jo je pokazal Nico Rosberg na Veliki nagradi Bahrajna, služila kot preporod kljub razočaranju po zaključku njegove dirke.

Rosberg je pod pritiskom, ki je sledil nizu porazov proti moštvenemu kolegu in tekmecu za naslov prvaka Lewisu Hamiltonu, pokazal dobro predstavo v Sakhirju. Na štartu je sicer izgubil tretje mesto proti Kimiju Raikkonenu, a je mesto pridobil nazaj ter kasneje prehitel še drugega Ferrarija Sebastiana Vettla za drugo mesto. Rosberg je bil dvakrat prehiten s strani Vettla med postanki v boksih, a po vrnitvi na stezo se je hitro vrnil pred njega s prehitevanjem na stezi. Končno drugo mesto je izgubil v predzadnjem krogu, ko se je srečal z napako v zavornem sistemu, ki je Raikkonenu omogočila prehitevanje.

“Kdorkoli je dvomil v Rosberga, ga je tokrat videl v ostrem, prehitevalnem boju. Škoda, da je na koncu odločala okvara zavor,” je Nemca pohvalil Wolff, ki je prepričan, da je kljub sedemindvajsetim točkam zaostanka za Hamiltonom, še zelo blizu v boju za naslov glede na to, da je do konca še petnajst dirk. “Moral bi se uvrstiti na najboljši štartni položaj in od tam nadzorovati dirko, kot to naredi Hamilton. Kljub vsemu pa je naš cilj, da od vsake dirke odnesemo maksimalno število točk.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov