Avto.info

FIAT Ducato

domača predstavitev: FIAT Ducato

domača predstavitev

Avtor: Foto: Marko Miklavc & FIAT Professional
domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato domača predstavitev: FIAT Ducato

Danes se je slovenski strokovni javnosti prvič predstavil novi ducato, FIAT-ovo lahko gospodarsko vozilo, ki je v 33 letih in petih generacijah (od leta 1981) pritegnilo približno 2,6 milijona kupcev. Novi ducato ponuja uporabnikom številne nove funkcije, še več tehnologije, učinkovitosti in koristi.

Referenčna točka je regija EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika), vendar pa je Fiat Ducato z leti prečkal evropske meje in stopil v Rusijo, Latinsko Ameriko, na Bližnji vzhod in v Avstralijo. Trenutno se prodaja v več kot 80 državah po vsem svetu, tudi v Severni Ameriki, kjer ima trenutno glavno vlogo in nastopa z imenom PROMASTER pod blagovno znamko RAM. Fiat Ducato je torej svetovno vozilo, ki bo poganjalo rast družbe Fiat Chrysler Automobiles v razredu lahkih gospodarskih vozil.

Novi slog zunanjosti je rezultat najsodobnejšega oblikovanja vozila, ki skupaj s konceptom pravega lahkega gospodarskega vozila izraža močan občutek dinamike, varnosti, kakovosti in trpežnosti. Novo vozilo znamke Fiat Professional nadalje razvija koncept »oblike, povezane z uporabnostjo«, ki je že od samega začetka značilen za ta model. Nove funkcije vključujejo zlasti možnost prilagajanja videza vozila s številnimi rešitvami: dve različni barvi sprednje maske, zaščita podvozja, ki poudari spodnji del odbijača, novi žarometi z vgrajenimi dnevnimi lučmi (na voljo s tehnologijo svetilnih diod ob doplačilu) in novimi 16-palčnimi lahkimi aluminijastimi platišči. Poleg tega visoko nameščeni žarometi in zaščitni odbijač iz štirih delov zmanjšujejo stroške popravila. Oblika pokrova motorja in uporabljene rešitve zmanjšujejo stroške vzdrževanja in izboljšujejo dostopnost do motornega prostora.

Novi Ducato ponuja tri različice notranjosti – Classic, Techno in Lounge – z naraščajočo stopnjo izpopolnjenosti in elegance. Ima nove sedeže z oblazinjenjem iz tkanine, ki je odporna na madeže in ohranja vrhunsko udobje, ter novo držalo za pijačo, ki je vgrajeno v sredinsko konzolo. Novi Ducato je tudi prvo vozilo v segmentu, ki ima ekskluzivno večfunkcijsko držalo, ki je na voljo na sredini vseh armaturnih plošč v ponudbi in ga lahko uporabljate za vse vrste naprav, kot so pametni telefoni, tablični računalniki ali običajni bloki z listi.

Glede na prejšnji model sta zanesljivost in trpežnost dodatno izboljšani zahvaljujoč tehnološki dediščini znamke Fiat Professional in izkušnjam, pridobljenih pri izvažanju in preizkušanju modela Ducato po vsem svetu. Danes je Ducato bolj kot kadar koli prej usmerjen na svetovni trg, ob tem pa mora dokazati, da je kos tej nalogi v različnih in vedno zahtevnejših razmerah. Zato ponuja izboljšano trpežnost in zanesljivost, ki ju zagotavljajo posebne ojačitve na karoseriji in vratih, udobje, nove zavorne sisteme, ki izboljšajo vzdržljivost in zmogljivost, daljšo dobo delovanja vzmetenja in sklopke ter novo ekskluzivno belo barvo, ki dlje časa ohranja kakovost.

Skladno z zahtevo vseh strank novi Ducato predstavlja korak naprej tudi v smislu učinkovitosti in stroškov uporabe, in sicer z razvojem dolgoročne strategije za izboljšanje njegove zmogljivosti. Tako smo zlasti s posvečanjem pozornosti na materiale in sestavne dele uspeli uravnotežiti večjo maso zaradi ojačitev karoserije z zmanjšanjem mase praznega vozila (do 20 kilogramov manjša masa šasije s kabino). Nadalje smo maso vozilo zmanjšali za dodatnih 15 kilogramov zaradi posebnega zadnjega vzmetenja iz kompozitnega materiala – novi Ducato je edino vozilo v svoji kategorij s takšnim vzmetenjem. Manjša masa pomeni tudi večjo učinkovitost in manjši izpust CO2, ne glede na vrsto nameščenega motorja. Za dodatno zmanjšanje izpustov in porabe goriva novi Ducato ponuja okolju prijazne rešitve, kot so pnevmatike z majhnim kotalnim uporom, olje z nizko viskoznostjo in batne obročke z nizkim trenjem.

Posodobljena ponudba motorjev Multijet (Euro 5+), ki potrjuje priznano in ekskluzivno strategijo »ena naloga – en motor« družbe Fiat Professional, pripomore k doseganju kar največje mere učinkovitosti novega vozila. To je dvolitrski Multijet s 85 kW (115 KM) in 280 Nm največjega navora
(s petstopenjskim menjalnikom), odličen primer zmanjševanja prostornine ter varčen in izjemno zmogljiv motor, zlasti v mestnem okolju. Na sredini Ducatove ponudbe je 2,3-litrski motor Multijet s 96 kW (130 KM) in 320 Nm največjega navora (s šeststopenjskim menjalnikom), ki je odlična rešitev za mešano uporabo – okreten v prometu in osupljiv na dolgih razdaljah – tudi zaradi visokega navora pri nizkih vrtljajih. Zanimivo je, da posebna različica ECO 2,3-litrskega motorja Multijet s 96 kW (130 KM), ki je samodejno omejena na najvišjo hitrost 90 km/h, zagotavlja izjemne vrednosti: 153 g/CO2 izpusta in 5,8 l/100 km porabe goriva pri kombinirani vožnji.

Tretji motor v ponudbi je 2,3-litrski Multijet s 110 kW (150 KM) in 350 Nm največjega navora (s šeststopenjskim menjalnikom), najboljši motor v razredu zaradi razmerja med nizko porabo in visoko zmogljivostjo v kombinaciji z nizko maso, zato je odlična rešitev za zahtevne razmere uporabe. Na voljo je tudi zmogljivi trilitrski motor Multijet s 132 kW (180 KM) in 400 Nm največjega navora
(s šeststopenjskim menjalnikom), ki lahko zadovolji poklicne voznike, ki dajejo prednost moči, navoru in pospešku, ter tudi tiste, ki potrebujejo težje predelave, na primer voznike velikih avtodomov. Po predstavitvi na trgu bo na voljo trilitrski motor Natural Power s 103 kW (140 KM) in 350 Nm največjega navora, ki uporablja dve vrsti goriva – metan in bencin (Euro 6).

Za dodatno zmanjšanje porabe goriva novi Ducato ponuja tudi tri druge tehnologije: samodejni menjalnik Comfort-Matic (na voljo z 2,3- in 3,0-litrskim motorjem), ki zagotavlja do petodstotni prihranek pri gorivu in udobnejšo vožnjo; Start & Stop, ki lahko zmanjša porabo goriva do 15 odstotkov pri mestni vožnji (na voljo z 2,3-litrskim motorjem Multijet z 96 kW (130 KM) in 110 kW (150 KM)); in novi kazalnik prestave (GSI), ki pomaga optimizirati slog vožnje s prikazom ustrezne prestave za prihranek goriva.

Vzdržljivost, trpežnost in posledično večja preostala vrednost v kombinaciji z učinkovitostjo, nizkimi stroški uporabe in nižjo ceno nadomestnih delov omogočajo, da so stroški vzdrževanja in popravil novega Ducata med najnižjimi v razredu, kar pomembno vpliva na nižje skupne stroške lastništva, tj. skupne stroške uporabe od nakupa do prodaje vozila. Novi Ducato izkazuje tudi svojo napredno naravo s ponudbo izjemnih visokotehnoloških rešitev, kot so najsodobnejši varnostni sistemi in sistemi pomoči pri vožnji ter novi informacijsko-razvedrilni sistem. Tako je na primer elektronski nadzor stabilnosti (ESP) pri vseh različicah del serijske opreme in je izboljšan s sistemom proti prevračanju vozila, ki skupaj s sistemom za zaznavanje položaja tovora (LAC), sistemom pomoči pri speljevanju v klanec (Hill Holder), sistemom proti zdrsu pogonskih koles (ASR) in elektronskim sistemom za zaviranje v sili (EBA) zagotavlja večje udobje in zaščito pred nepredvidenim premikanjem tovora.

Za večje manevrske sposobnosti in udobnejšo vožnjo je na voljo spremenljivo servokrmiljenje Servotronic v sklopu serijske opreme pri 2,3- in 3,0-litrskih različicah motorja Multijet, drugi sistemi pomoči pri vožnji, kot so Traction+ (s sistemom za nadzorovano spuščanje po strmini), sistem za opozarjanje ob menjavi voznega pasu in sistem za zaznavanje prometnih znakov, pa so na voljo z doplačilom. Izboljšan je tudi informacijsko-razvedrilni sistem, saj novi model ponuja širok izbor avtoradiev s tehnologijo Bluetooth® in predvajalnikom MP3, na voljo pa so tudi ekskluzivni Uconnect® s petpalčnim barvnim zaslonom na dotik, kamera za vzvratno vožnjo in vgrajen navigacijski sistem. Celotna ponudba je na voljo tudi z dekodirnikom za digitalni radijski sprejemnik (DAB) poleg običajnega analognega sprejemnika.

Novo vozilo znamke Fiat Professional ponuja najširšo izbiro pogonov na sprednji kolesi na tržišču, da bi izpolnilo potrebe velikega števila ciljnih strank, kot so poklicni vozniki, vozniki lastnih vozil, vozni parki, podjetja za prevoz tovora in oseb, predelovalci vozil in kupci avtodomov: s kombiniranjem različnih rešitev za karoserijo, motor in mehanske dele dobite približno 10.000 različic za gospodarska vozila, vozila za prevoz oseb in osnove za predelave. Znotraj ponudbe dostavnih vozil lahko izbirate med osmimi različnimi prostorninami – od 8 do 17 m³ –, ki se ponašajo z najboljšo učinkovitostjo v kategoriji. Poleg tega bo novi Ducato na voljo v štirih dolžinah in treh višinah v ponudbi dostavnih vozil ter šestih dolžinah šasij v ponudbi vozil s šasijo in kabino ter šasijo z motornim pokrovom.

Nove značilnosti novega Ducata vključujejo največjo skupno maso do 4,4 tone pri različici za predelavo v avtodom in 4,25 tone pri različici Maxi – najvišjo v celotni kategoriji vozil z enojnimi kolesi – najvišjo vrednost največje obremenitve sprednje (do 2100 kilogramov) in zadnje osi (povečana na 2500 kilogramov) ter rekordno nosilnost (do 2,1 tone za dostavna vozila). Novi Ducato se bo ponašal tudi z novimi različicami s trismernim nagibnim kesonom ter z dvojno kabino in sedmimi sedeži, na voljo pa bo tudi dodatna oprema, kot so fiksna ali zložljiva vlečna kljuka in dostopna stopnica, ki olajša natovarjanje in dodatno zniža višino dostopnega praga, ki je že najnižji v kategoriji.

Ducato potrjuje, da je vodilni na trgu ekskluzivnih avtodomov. Trije od štirih avtodomov v Evropi imajo osnovo iz Fiata Ducata zaradi nove in ekskluzivne vsebine, kot sta vrtljiv voznikov in sovoznikov sedež, ki zagotavljata večje udobje in ujemanje z dodelanim slogom avtodoma, novo vzmetenje z večjo predobremenitvijo vzmeti ter posebni različici s kabino in s šasijo z motornim pokrovom, ki omogočata dodatnih 600 kombinacij za kar največ prilagoditev, ki jih zahtevajo stranke v tem segmentu. Novi Ducato torej ponuja več tehnologije, več učinkovitosti in več koristi.

Oblika
Novi slog zunanjosti je rezultat najsodobnejšega oblikovanja vozila, ki skupaj s konceptom pravega lahkega gospodarskega vozila izraža močan občutek dinamike, varnosti, kakovosti in trpežnosti. Novo vozilo znamke Fiat Professional nadalje razvija koncept »oblike, povezane z uporabnostjo«, ki je že od samega začetka značilen za ta model. Novi Ducato je sodobno in zelo prepoznavno vozilo v razredu lahkih gospodarskih vozil zaradi močne karizme, ki smo jo želeli ohraniti in okrepiti. Zato je obdržal svojo glavno oblikovno značilnost: karoserijo iz spodnjega in zgornjega dela z jasnimi linijami. Danes je ta ločnica manj geometrična in bolj dinamična zaradi novega dimenzijskega pristopa. Zlasti novi sprednji del ima prepoznavne sprednje stebričke, ki se prek »mišičastega« pokrova motorja povezujejo z izstopajočo sprednjo masko, ki s svojo obliko zaobjame celoten sprednji del skozi linijo žarometov.

Ravno ta popolnoma novi sprednji del bo postal legendarna značilnost novega Ducata. Izraža moč in odločnost, hkrati pa s svojo obliko ščiti notranjost kot špartanska čelada, ki je navdihnila njegov slog. »Mišice« na odbijaču in pokrovu motorja služijo kot zaščita najobčutljivejših delov na sprednjem delu vozila, kar strankam zmanjšuje stroške popravil. Veliko sprednjo masko je mogoče prilagoditi z dvema različnima barvama (chrome shadow ali piano black), podobno kot poudarke v notranjosti. Dodatne funkcije novega modela so zunanji ročaji in sprednji odbijač v barvi karoserije, zaščita podvozja (na voljo tudi v dveh kozmetičnih popravkih) in nova lita platišča R16 ali jeklena platišča. Značilen zunanji videz dopolnjujejo nove dnevne luči (DRL) s tehnologijo LED diod, resničnimi oblikovalskimi elementi, ki so nameščeni visoko za boljšo zaščito.

V duhu izboljšanja zmogljivosti in kakovosti ima novo vozilo posebno obliko pokrova motorja, ki ščiti pred prodiranjem vode; lažji dostop do motornega prostora in žaromete, nameščene na drsnih vodilih, kar zmanjšuje čas vzdrževanja; pokrov motorja iz enega kosa brez ločenih plastičnih elementov in odbijač, sestavljen iz štirih delov, kar bistveno zmanjša stroške popravil.
Zadnji del se ponaša z novimi lučmi, ki imajo značilno obliko črke L. Te izboljšajo stransko vidljivost in podaljšujejo dobo delovanja žarnic zahvaljujoč tehnologiji modulacije s širino impulzov in dvojne stranske luči. Novi Ducato ponuja najboljšo aerodinamiko v razredu s koeficientom zračnega upora (CX), ki je bolj značilen za srednje veliko limuzino kot za gospodarsko vozilo. To še dodatno prispeva k učinkovitosti vozila.

Novi Ducato ponuja pomembne nove funkcije tudi v potniškem prostoru z masivnim in značilnim videzom. Navsezadnje je notranjost Ducata že od samega začetka sodobna in uporabna, skladno s smernico, ki odlikuje znamko Fiat Professional: ustvarjanje odličnega delovnega okolja za voznike. Danes je notranjost novega Ducata še priročnejša in udobnejša zaradi rešitev, ki jo še bolj približajo vrhunskim vozilom. Stranke lahko izbirajo med tremi različicami notranjosti – Classic, Techno in Lounge – z različnimi pridihi športnosti in elegance ter dvema vrstama sedežev, ki ponujajo vrhunsko raven udobja. Standardni sedež ima elegantne dvojne šive na straneh in je izdelan iz tkanine, ki je odporna na madeže ter jasno izraža kakovost in eleganco. Novi naslon za glavo z našitkom »Ducato«, ki je del dodatne opreme, še obogati notranjost, sedeži iz kosmatene tkanine z bronastim odsevom, ki so del serijske opreme v različicah Panorama, pa spominjajo na eleganco armaturne plošče Lounge.
Oblika armaturne plošče je še prijaznejša in polna pametnih rešitev, ki olajšajo vožnjo. Primer? Novi Ducato je prvo vozilo v segmentu z ekskluzivnim večfunkcijskim držalom, ki je na sredini armaturne plošče in ga lahko uporabljate za vse vrste naprav, kot so pametni telefoni, tablični računalniki ali običajni bloki z listi.

Druga nova značilnost je držalo za pijačo, vgrajeno v sredinsko konzolo. Zasnovano je za dve steklenici prostornine 0,75 litra in različne predmete, kot so pametni telefoni ali predvajalniki MP3, vključuje pa tudi vhoda USB in AUX za polnjenje naprav in vir glasbe za avtoradio. Prostoren predal, dovolj velik za 15-palčni prenosni računalnik, je na voljo kot druga možnost.

Vzdržljivost in trpežnost
Glede na prejšnji model sta zanesljivost in trpežnost dodatno izboljšani zahvaljujoč tehnološki dediščini znamke Fiat Professional in izkušnjam, pridobljenim pri izvažanju in preizkušanju modela Ducato po vsem svetu, v nekaterih primerih zunaj Evropske unije. Danes je Ducato bolj kot kadar koli prej usmerjen na svetovni trg, ob tem pa mora dokazati, da je kos tej nalogi v različnih in vedno zahtevnejših razmerah, zato ponuja izboljšano trpežnost in zanesljivost. Vse to je doseženo s skrbnim in usmerjenim oblikovanjem, potrjenim z več kot 10,5 milijona preizkusnih kilometrov skozi leta – na stezi in tudi v najbolj raznolikih in zahtevnih cestnih razmerah uporabe ter v skrajnih vremenskih razmerah – več kot 11.200 ur na preizkusni napravi in več kot 500.000 ciklov delovanja vrat, ki simulirajo več kot deset let pogoste uporabe.
Še višja stopnja trpežnosti in moči je bila dosežena z dodatno ojačitvijo ključnih vozlišč na karoseriji in obrobami vrat ter s preoblikovanjem in izboljšanjem tečajev, drsnih koleščkov, blokad in tesnil vrat. Na ta način je bil dosežen visoki cilj podaljšanja vzdržljivosti karoserije vozila za več kot 50 odstotkov.

Prav tako je bil izboljšan zavorni sistem z namenom zmanjšanja obrabe in hrupa ter hkrati povečanja udobja z zmanjšanjem potrebne udeležbe voznika pri upravljanju zavore. To je bilo doseženo s preoblikovano stopalko ter izboljšano zmogljivostjo in vzdržljivostjo zaradi novih zavornih ploščic, zavornih kolutov in servozavore (odvisno od različice). Zgornji stebriček in tesnila na sprednjem vzmetenju so bili preoblikovani tako, da se prepreči prodiranje vode, zmanjša hrup in poveča vzdržljivost. Vzdržljivost sklopke je bila dodatno izboljšana z novim hidravličnim aktivatorjem pri 2,3-litrskem motorju Multijet in zmanjšanjem prestavnega razmerja pri 3,0-litrskem motorju Multijet s prostornino. Na ta način se je sila, ki se prenaša v sklopko, zmanjšala, zmogljivost pa povečala, zlasti v primeru zahtevnejših nalog.

Vse to – v kombinaciji z znižanjem cen glavnih sestavnih delov in nove ekskluzivne bele barve, ki zagotavlja zaščito pred ultravijolično svetlobo in ohranja kakovost barve skozi leta – omogoča, da so stroški vzdrževanja in popravila novega Ducata med najnižjimi v razredu, kar pomembno vpliva na nižje skupne stroške lastništva, tj. skupne stroške uporabe od nakupa do prodaje vozila. Kar zadeva mehanske dele, novi Ducato ohranja pogon na sprednji kolesi, sprednje vzmetenje z macPhersonovo vzmetno nogo ter zadnje vzmetenje s togo osjo in listnatimi vzmetmi. Te rešitve zagotavljajo odlično uporabo nakladalne površine in kabinskega prostora, manjšo maso in vsestransko uporabnost ter odlične vozne lastnosti in vodljivost ne glede na cestne razmere in obremenitev. Novi model ponuja sedem možnosti zadnjega vzmetenja: vzmetenje Comfort s stabilizatorjem za različice za prevoz oseb, lahko in izredno zmogljivo vzmetenje z listnatimi vzmetmi ter vzmetenje z listnatimi vzmetmi in večjim previsom, vzmetenje s stabilizatorjem ali brez njega ter pnevmatsko vzmetenje z dinamičnim preverjanjem geometrije in nižjim nakladalnim pragom. Ob doplačilu se lahko namesti posebno in ekskluzivno zadnje vzmetenje iz kompozitnega materiala, ki dodatno zmanjšuje maso vozila, ob tem pa ne zmanjša zmogljivosti, ali vzmetenje z enojno listnato vzmetjo za težke tovore, ki prenese obremenitve do 2500 kilogramov.

Motorji in menjalniki
Novi Ducato ponuja inovativne različice motorja Multijet Euro 5+, ki so prilagojene različnim zahtevam in so vodilne v svojem zmogljivostnem razredu z vidika porabe goriva, izpustov in zmogljivosti. Ponudba obsega od 2,0-litrskega motorja Multijet s 85 kW (115 KM) in 280 Nm največjega navora pa vse do zmogljivega 3,0-litrskega motorja Multijet s 132 kW (180 KM) in 400 Nm največjega navora. Motorja Multijet s prostornino 2,3 l in 96 kW (130 KM) (s 320 Nm največjega navora) in Multijet s prostornino 2,3 l in 110 kW (150 KM) s turbino s spremenljivo geometrijo (s 350 Nm največjega navora) sta v središču ponudbe. Motorja novega Ducata s prostornino 2,0 in 2,3 litra spadata v drugo generacijo družine motorjev Multijet, ki so sinonim za tehnologijo, zmogljivost in stroškovno učinkovito delovanje. Ta dva motorja izstopata tudi zaradi nizke pogostosti servisiranja (na vsakih 48.000 kilometrov), nizke porabe goriva, nizke vrednosti izpusta CO2, tihega delovanja in majhne mase. Zadnji dejavnik je še zlasti pomemben pri gospodarskem vozilu, kjer je nosilnost eden od bistvenih parametrov. Nenazadnje pa ponudba posebnih motorjev namesto različnih možnosti pogona za isti motor izpostavlja pozornost, ki jo družba Fiat Professional posveča svojim strankam, ki lahko tako izberejo najustreznejši motor za svoje podjetje brez iskanja kompromisov.

V kombinaciji s preverjenimi in preizkušenimi ročnimi menjalniki (pet ali šeststopenjskimi) motorja Multijet s prostornino 2,3 in 3,0 litra ponujata tudi robotizirani menjalnik Comfort-Matic z nastavitvami, ki so optimizirane za prilaganje različnim voznim razmeram in uporabam vozila: rezultat je udobnejša vožnja in do petodstotni prihranek pri gorivu.

2.0 Multijet 16v s 85 kW (115 KM)
Ta motor z nizko porabo goriva in odlično prilagodljivostjo je varčen in odličen primer zmanjševanja delovne prostornine ter zagotavlja odlično zmogljivost, zlasti v mestnem okolju. To je motor s štirimi valji v vrsti, z delovno prostornino 1956 cm3 in 16 ventili, ki jih krmilita dve odmični gredi nad glavo. Razvije moč 85 kW (115 KM) pri 3700 vrt/min in navor 280 Nm pri 1500 vrt./min. Poraba goriva in izpusti izpušnih plinov so med najnižjimi v kategoriji: poraba goriva po NEDC se začne pri 6,3 l/100 km, vrednost izpusta CO2 pa znaša 165 g/km. 2,0-litrski motor Multijet s 85 kW (115 KM) izstopa tudi zaradi majhne mase, ki pripomore k manjši porabi goriva in večji nosilnosti, ob tem pa največja skupna masa vozila ostane enaka.

2.3 Multijet 16v s 96 kW (130 KM)
Ta 2,3-litrski motor Multijet je na sredini ponudbe Ducatovih motorjev. Razvije moč 96 kW (130 KM) pri 3600 vrt./min in navor 320 Nm pri 1800 vrt/min. Te vrednosti pomenijo, da je ta motor odlična rešitev za mešano uporabo: vzdržljiv in zanesljiv z odlično zmogljivostjo, okreten v prometu in osupljiv na dolgih razdaljah – odličen motor, ki je primeren za prevoz oseb in tudi za krajevni prevoz blaga. Tako visok navor tudi pri nizkih vrtljajih omogoča umirjeno pospeševanje celo pri prevažanju težkega tovora. Zaradi izboljšane splošne učinkovitosti vozila – pnevmatike z majhnim kotalnim uporom, nadgradnja motorja na uporabo olja z nizko viskoznostjo in batni obročki z nizkim trenjem – so izpusti in poraba goriva nižji za 10 odstotkov v primerjavi s trenutnim Ducatom. V merilnem ciklu NEDC so vrednosti 170 g/km CO2 (164 v primeru S&S), poraba goriva pa je 6,4 l/100 km (6,2 l/100 km pri uporabi S&S).
Ta motor je torej najboljši v razredu. Ima najboljše ravnovesje med močjo in navorom ter popolnoma presega tekmece v porabi goriva in prevoženi razdalji. Zanimivo je, da posebna različica ECO, ki je samodejno omejena na najvišjo hitrost 90 km/h, zagotavlja izjemne vrednosti: 153 g/km izpusta CO2 in porabo goriva 5,8 l/100 km pri kombinirani vožnji.

2.3 Multijet 16v s 110 kW (150 KM)
Drugi motor družine Multijet s prostornino 2,3 litra ima visoko učinkovito turbino s spremenljivo geometrijo ter je najboljši v svojem razredu zaradi razmerja med nizko porabo goriva in visoko zmogljivostjo v kombinaciji z manjšo maso. Razvije moč 110 kW (150 KM) pri 3600 vrt./min in navor 350 Nm pri samo 1500 vrt./min.
Najnižje vrednosti porabe goriva in izpustov so skladne s 96 kW (130 KM) (poraba 6,4 l/100 km in 170 g/km izpusta CO2), na voljo pa je v različicah S&S in z robotiziranim menjalnikom Comfort-Matic.

3.0 Multijet 16v s 132 kW (180 KM)
To je najzmogljivejši motor novega Ducata z delovno prostornino 2999 cm3, največjo močjo 132 kW (180 KM) pri 3500 vrt./min in izjemnim navorom 400 Nm pri 1400 vrt./min. Izredna prilagodljivost zagotavlja izjemno udobno vožnjo in bistveno manjši hrup. Je odličen motor za poklicne voznike, ki želijo moč, navor in pospešek, ter za težje predelave, na primer velike avtodome. Ne glede na to, ali se uporablja za prevoz velikih količin na dolge razdalje, prevoz vrednostnih predmetov, prevoz v prostem času (avtodomi) ali prevoz oseb, ter ne glede na karoserijo in največjo skupno maso vozila bo ta motor vedno zagotavljal visoko produktivnost, zmogljivost in tiho delovanje. Najnižje vrednosti porabe goriva in izpustov so 7,7 l/100 km in 203 g/km izpusta CO2, na voljo pa je tudi z robotiziranim menjalnikom Comfort-Matic. Vsak sestavni del je zasnovan za visoke in daljše obremenitve. Tako sta na primer veriga gonila in krmiljenje odmične gredi izdelana za delovanje do konca uporabe vozila, servisni intervali pa so na vsakih 48.000 kilometrov.

Tehnologija Multijet
Motorji Multijet so druge generacije in zagotavljajo varčnost, prijaznost do okolja in neprekosljive stopnje zmogljivosti na tržišču. V nasprotju s prvo generacijo motorjev Multijet je sistem dovajanja goriva zdaj opremljen s hitrejšimi šobami, ki lahko večkrat vbrizgajo gorivo v hitrem zaporedju. Še natančneje: sistem lahko zdaj modulirano vbrizgava gorivo v več ločenih stopnjah in predvidi naslednje stopnje. Servoventil sistema Multijet II z uravnoteženim batom omogoča upravljanje do osem vbrizgov na cikel ter zagotavlja večjo hitrost, prilagodljivost in natančnost na različnih stopnjah delovanja. To pomeni bistveno manj zapleten sistem, ki ima 40 odstotkov manj sestavnih delov ter je varčnejši in zanesljivejši.

Tlak vbrizgavanja goriva pri motorju Multijet druge generacije se je povečal s 1600 barov pri prvi generaciji sistema Multijet na 1800 barov. Zaradi nove vrste šob za vbrizgavanje goriva je zdaj mogoče uresničiti vedno naprednejše strategije za optimiziranje izgorevanja, na primer sistem za prilagajanje hitrosti vbrizgavanja, ki predvideva dva zaporedna vbrizga goriva, ki sta si časovno tako blizu, da ustvarita neprekinjen in moduliran profil dovajanja goriva v valje. Ta metoda izboljša izgorevanje ter prinaša prednosti v obliki tišjega delovanja in nižjega izpusta delcev in dušikovih oksidov (NOx). Današnji motorji Multijet druge generacije so popolnoma v skladu s standardom Euro 5+ in hkrati označujejo odločilen korak k strožjim regulatornim ravnem v prihodnosti.

Vzdržljivi in zanesljivi menjalniki
Da bi motorji novega Ducata lahko v celoti izkoristili svojo moč in navor, so opremljeni s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, ki zagotavlja odlične vozne lastnosti in zmogljivost z nizkimi stopnjami izpusta in hrupa.
Zlasti 2,3-litrska motorja s 96 kW (130 KM) in 110 kW (150 KM) sta združena z menjalnikom z dvema gredema in navorom do 350 Nm ter več stožčastimi sinhronizatorji na prvi, drugi in tretji prestavi. Po drugi strani pa je 3,0-litrski motor Multijet združen z menjalnikom s tremi gredmi (ki so manjše in prečno nameščene), ki lahko prenese največji navor 400 Nm pri največji skupni masi 4400 kilogramov in največji masi do 6500 kilogramov z vključeno prikolico. Sinhronizatorji imajo obliko stožca in so nameščeni na vseh prestavah (tudi na vzvratni, vendar ne na peti in šesti), medtem ko nadzorni sistem menjalnika z bovden potegom zagotavlja dobre manevrske sposobnosti v vseh voznih razmerah. Motor Multijet s prostornino 2,0 l in 85 kW (115 KM) pa je povezan s posebnim petstopenjskim mehanskim menjalnikom s tremi gredmi, ki je zanesljiv in ima prestavna razmerja, odlična za kratke in srednje dolge razdalje.

V različici MAXI in osnovni različici za predelavo v avtodom so na voljo zmanjšana in posebna prestavna razmerja, ki povečajo zmogljivost, posebna pozornost pa je namenjena obremenitvam in večjim predelavam. Prestavna razmerja so dodatno zmanjšana zlasti pri 3,0-litrskem motorju Multijet, kar omogoča največji pospešek in lažje manevriranje pri nizki hitrosti, še posebej pri delu z velikimi obremenitvami, ter zmanjšanje energije, ki se prenese v sklopko, da se čim bolj podaljša njena doba delovanja. Motorja Multijet s prostornino 2,3 in 3,0 litra sta na voljo tudi z inovativnim robotiziranim menjalnikom Comfort-Matic, ki ponuja konkretno rešitev za različne uporabe: od rekreacijskih vozil (bivalne prikolice in avtodome) do mestnih dostavnih vozil in od mestnih transportnih vozil za osebe (različica Panorama in minibusi) do voznega parka za javne storitve (poštne storitve, lokalne oblasti ali mestne kurirske službe).

V tehničnem smislu je menjalnik sestavljen iz tradicionalnega mehanskega menjalnika, na katerem so ročne povezave zamenjane z aktivatorji, ki jih elektronsko krmili enota za krmiljenje menjalnika TCU (Transmission Control Unit), ter ima šest prestav (in vzvratno prestavo), ki delujejo v popolnoma samodejnem načinu – s posebnimi nastavitvami in prestavnimi razmerji za različne vrste uporab, za katere je Ducato zasnovan – in ročnem načinu. V ročnem načinu lahko voznik s prestavno ročico v obliki krmilne palice na armaturni plošči sam izbere prestavno razmerje. Seveda ni stopalke za sklopko.
Gumb »Up« (Navzgor) na armaturni plošči prav tako optimizira menjavanje prestav v samodejnem načinu pri polni obremenitvi vozila in vožnji po strmini, kar zagotavlja najboljše delovanje motorja v vseh okoliščinah.

Sistem Start&Stop in kazalnik prestave
Sistem Start&Stop pri 2,3-litrskih motorjih Multijet novega Ducata je posebej zasnovan za vožnjo po mestu, saj samodejno ugasne motor, ko razmere v prometu zahtevajo ustavljanje vozila (v primeru rdeče luči, kolone ali začasnega ustavljanja), ob tem pa ohrani aktivne vse funkcije, ki zagotavljajo udobje in varnost v vozilu: luči, klimatsko napravo, avtoradio in brisalce. Izklop motorja ob ustavljanju vozila prepreči nepotrebno porabo goriva (do 15 odstotkov pri mestni vožnji), zniža vrednost škodljivih izpustov in izboljša akustično udobje. Naprava se aktivira/dezaktivira z gumbom na armaturni plošči in je del serijske opreme v celotni ponudbi motorjev.

Del serijske opreme pri vseh različicah motorjev novega Ducata je tudi kazalnik prestave (GSI), ki, podobno kot izkušen sovoznik, z ikono na instrumentni plošči vozniku svetuje, kdaj naj prestavi v višjo ali nižjo prestavo, da bo najbolj izkoristil motor. S prestavljanjem v višjo prestavo bo voznik zmanjšal število vrtljajev, s prestavljanjem v nižjo prestavo pa bo najbolj izkoristil razpoložljivi navor. Rezultati so oprijemljivi in takojšnji v obliki udobnejše vožnje, prihrankov pri gorivu in manjših izpustov.

Udobje
Potniški prostor novega Ducata, ki je že od nekdaj njegov močan adut, ohranja notranjo osvetlitev z velikimi steklenimi površinami za odlično vidljivost in optimiziranje delovnih razmer ter zagotovitev največjega udobja ni varnosti. Vsi elementi so skrbno zasnovani z namenom povečanja občutka kakovosti in usklajenosti kot izraza skupnih vrednot novega Ducata. Nova instrumentna plošča elipsaste oblike je postavljena pod izstopajoč protiodsevni pokrov in je na voljo s kromanimi vložki. Omogoča preprosto in takojšnje branje informacij ne glede na osvetlitev ter v primerjavi s prejšnjim modelom vključuje tudi ikono kazalnika prestave in kazalnik zunanje temperature pri različicah, ki so opremljene s klimatsko napravo.

Sedeži v novem Ducatu so udobni in prijetni, po novem pa so na voljo v sivi tkanini z dvojnimi šivi, ki je odporna na madeže, kupci pa lahko naročijo tudi naslon za glavo z našitkom »Ducato«, kar še poveča užitek in udobje med delom in potovanjem v vozilu. Bronasta kosmatena tkanina, ki spominja na končno obdelavo armaturne plošče pri različici Lounge, je del serijske opreme pri različicah Panorama. Na voljo so tudi sedeži iz umetnega usnja (odvisno od različice notranjosti) za posebno uporabo, ki zahteva trpežnost in preprosto čiščenje. Sedež se lahko nastavi v več položajev, kar vozniku omogoča, da najde ustrezen in udoben vozni položaj. Volan in naslon za roko sta prav tako nastavljiva po višini.

Sprednji sedeži imajo varnostni pas z zategovalnikom in naslon za glavo. Na voznikovem sedežu je mogoče nastaviti višino, vzdolžni položaj in nagib hrbtnega naslona (z doplačilom je na voljo tudi gretje ter možnost nastavitve ledvenega predela in naslona za roko). Z doplačilom je na voljo posebej oblazinjen voznikov sedež z vzmetmi, nastavljenimi glede na voznikovo težo, kar zagotavlja resnično sproščujočo vožnjo. Za sovoznika je na voljo enojni sedež (tudi nastavljiv po višini) ali dvosedežna klop, pri kateri se lahko naslon sredinskega sedeža zloži v priročno mizico, ki vključuje zaponko za držanje dokumentov. Pod voznikovim in sovoznikovim sedežem so priročna odlagalna mesta.

Pri različicah Panorama, ki so zasnovane kot elegantna vozila za krajevni prevoz največ devetih potnikov, udobni in elegantni enojni sedeži zagotavljajo izjemno udobje celo na daljših potovanjih. Sredinski sedeži se lahko zložijo v priročno mizico z držali za kozarce. Pri različicah Combi so zadnje trisedežne klopi odlične za prevoz skupine delavcev, po potrebi pa se lahko tudi zložijo ali odstranijo. Poleg tega ekskluzivna izvedba Flex Floor z devetimi sedeži za različici Panorama in Combi ponuja sedem posameznih sedežev z varnostnimi pasovi z navijalom na aluminijastih vodilih, ki jih je mogoče prestaviti, obračati ali odstraniti, kar omogoča kar največjo stopnjo prilagodljivosti.

Notranjost Ducata je že od samega začetka sodobna in uporabna, skladno s smernico, ki odlikuje znamko Fiat Professional: »ustvarjanje odličnega delovnega okolja za voznike.« Danes je notranjost novega Ducata še uporabnejša in udobnejša zaradi armaturne plošče, ki vključuje več držal za pijačo in steklenice (tudi s hlajenjem), novo večfunkcijsko držalo in številna druga odlagalna mesta na vidnih ali skritih mestih. Najbolj izstopa novo držalo za pijačo, vgrajeno v sredinsko konzolo. Zasnovano je za dve steklenici prostornine 0,75 litra in različne predmete, kot so pametni telefoni ali predvajalniki MP3, vključuje pa tudi vhoda USB in vtičnico AUX za polnjenje naprav in vir glasbe za avtoradio. Prostoren predal, dovolj velik za 15-palčni prenosni računalnik, je na voljo kot druga možnost.

Klimatsko udobje je na vrhu v kategoriji, ročna ali samodejna klimatska naprava, nadziranje notranje temperature, ločen grelnik na zadnji strani (odvisno od različice) in ločeni dodatni grelniki, ki delujejo tudi ob ugasnjenem motorju, pa so na voljo z doplačilom. Novi Ducato ima več funkcij, ki strankam omogočajo, da vozilo prilagodijo svojim potrebam. To so funkcije za pomoč pri vožnji, na primer tempomat, ki vozniku omogoča vožnjo pri vnaprej določeni hitrosti brez pritiskanja stopalke za plin. To je še posebej udobno na dolgih vožnjah po avtocesti. Poleg tega različice 2,3-litrskega motorja ponujajo omejevalnik hitrosti, ki vozniku omogoča, da nastavi največjo hitrost in nadaljuje vožnjo, ne da bi presegel to hitrost. To zagotavlja bolj sproščeno vožnjo in večje udobje, saj je lahko voznik brez strahu, da bi presegel omejitev hitrosti.

Na voljo so tudi parkirna tipala in vgrajena kamera za vzvratno vožnjo, ki olajša manevriranje vozila na ozkih mestih ali v razmerah s slabšo vidljivostjo s pomočjo notranjega in zunanjega zvočnega signala, ki opozarja na prisotnost ovir za vozilom. Opremo novega Ducata zaokrožajo tipalo za dež in mrak, odsevno vetrobransko steklo, ki občutno prestreže sončno toploto, in komplet za hitro krpanje pnevmatik (Fix&Go).

Informacijsko-razvedrilni sistem
Izboljšan je tudi informacijsko-razvedrilni sistem, saj novi model ponuja pester izbor avtoradiev s tehnologijo Bluetooth® in predvajalnikom MP3, na voljo pa so tudi ekskluzivni Uconnect s petpalčnim barvnim zaslonom na dotik, kamera za vzvratno vožnjo in vgrajen navigacijski sistem. Celotna ponudba je na voljo tudi z dekodirnikom za digitalni radijski sprejemnik (DAB) poleg običajnega analognega sprejemnika. Vse vrste avtoradiev so vgrajene v obliko armaturne plošče v skladu z ergonomsko in uporabno postavitvijo. Kontrolniki in zaslon so postavljeni visoko na armaturni plošči, da jih lahko voznik in sovoznik preprosto dosežeta, kontrolniki pa so tudi na volanu (na voljo kot del serijske opreme pri sistemu Uconnect®).

Vrhunski avtoradio s sistemom Bluetooth® ima zvočni sistem z močjo 30 vatov in štirimi zvočniki (dva srednjefrekvenčna nizkotonca in dva visokotonca), v različici Panorama sta dodana še dva širokopasovna zadnja zvočnika z močjo 30 vatov. Oba sistema zagotavljata najboljšo zmogljivost in uravnoteženost zvočnikov, analognega in (z doplačilom) digitalnega radijskega sprejemnika (DAB) – na tržiščih, kjer je ta možnost na voljo – ter možnost upravljanja vseh glavnih večpredstavnostnih virov (predstavnostnega predvajalnika, iPoda, iPhona ali pametnega telefona), ki jih je mogoče priključiti v vhod USB ali vtičnico AUX.

Naprave imajo tudi funkcije RDS (radijski podatkovni sistem), TA (prometna obvestila) in PTY (koda, s katero radijske postaje označujejo zvrst glasbe, kar omogoča, da naprava samodejno izbere določen slog). Nastavitve glasnosti se ohranijo od zadnje uporabe naprave. Telefonski stiki in klici prek avtoradia s sistemom Bluetooth® se upravljajo z gumbi na konzoli, informacije pa so prikazane na velikem popolnoma matričnem zaslonu.

Druga generacija avtoradiev, ki je zasnovana tako, da obogati vozno izkušnjo, je popolnoma vgrajena v obliko vozila in ponuja inovativno večpredstavnostno napravo Uconnect® s petpalčnim zaslonom na dotik. Še natančneje: sistem vključuje napreden vmesnik Bluetooth® za dostopanje do dodatnih funkcij, kot so upravljanje telefonskih klicev ali branje prejetih sporočil SMS prek tehnologije za pretvarjanje besedila v govor, inovativen sistem pretakanja zvoka, ki reproducira glasbene datoteke in spletne radijske postaje neposredno iz pametnega telefona s pretakanjem po sistemu Bluetooth® v napravi Uconnect®. Poleg vhodov USB in AUX je sistem Uconnect® opremljen tudi s predvajalnikom zgoščenk.

S sistemom Uconnect® Nav se lahko kupec novega Ducata zanese na satelitsko navigacijo z 2,5-dimenzionalnimi zemljevidi s pogledom iz ptičje perspektive in postopnim vodenjem po začrtani poti ali vnosom ciljnega naslova s pomočjo glasovnega ukaza (One Step Voice Entry Destination). Večpredstavnostni sistem Uconnect® lahko vključuje kamero za vzvratno vožnjo s petpalčnim zaslonom, ki pomaga pri vzvratni vožnji.

Varnostni sistemi in sistemi pomoči pri vožnji
Novi Ducato vsebuje številne napredne elektronske naprave za zaščito potnikov in nadziranje dinamike vozila. Zavorni sistem je dodatno izboljšan z novo stopalko, novimi zavornimi ploščicami, novimi zavornimi koluti in servozavoro (odvisno od različice), celotna ponudba vozil pa vključuje 280- ali 300-milimetrske sprednje kolutne zavore z notranjim prezračevanjem, odvisno od največje skupne mase, medtem ko so na različicah z največjo skupno maso od 4 do 4,4 tone nameščene zadnje kolutne zavore z notranjim prezračevanjem.

V celotni ponudbi je del serijske opreme elektronski nadzor stabilnosti (ESP), ki nadzira dinamične manevre vozila v izrednih razmerah. Ta različica sistema v novem Ducatu dopolnjuje druge pomembne varnostne funkcije, na primer novi sistem za preprečevanje prevračanja vozila (ROM – sistem proti prevračanju vozila in RMI – sistem zaznavanja prekomernega nagiba), ki zagotavlja večje udobje in zmanjša nevarnost prevračanja vozila; sistem za zaznavanje težišča tovora (LAC – prilagodljivi nadzor obremenitve), ki v realnem času prilagodi parametre delovanja sistema ESC razmeram obremenitve; sistem pomoči pri speljevanju v klanec (Hill Holder); protizdrsni sistem (ASR – sistem proti zdrsu pogonskih koles) in sistem za nadziranje pogonskega navora (MSR), elektronski sistem za zaviranje v sili (EBA) in zavorni sistem ABS z elektronsko porazdelitvijo zavorne sile (EBD), ki porazdeli zavorno silo na štiri kolesa, da prepreči blokiranje koles in zagotovi popoln nadzor nad vozilom v vseh razmerah.

Kar zadeva pasivne varnostne funkcije, ima novi Ducato poleg zračne blazine za voznika tudi velike, 120-litrske zračne blazine za sovoznike ali eno zračno blazino v primeru enojnega sovoznikovega sedeža. Z doplačilom se lahko namestijo tudi stranske in okenske zračne blazine. Za večje manevrske sposobnosti in udobnejšo vožnjo je na voljo spremenljivo servokrmiljenje Servotronic v sklopu serijske opreme pri 2,3- in 3,0-litrskih različicah motorja Multijet. Ta sistem dinamično prilagodi upor pri krmiljenju hitrosti vozila ter tako izboljša vozno udobje in zmanjša naprezanje, ki je potrebno za krmiljenje pri nizki hitrosti. S sistemom Servotronic novi Ducato zagotavlja okretnost in manj napora pri parkirnih manevrih ter seveda hitro odzivnost in stabilnost pri visoki hitrosti.

Z doplačilom je mogoče novega Ducata opremiti z dodatnimi sistemi pomoči pri vožnji. Kot primer lahko navedemo, da je novi Ducato prvo vozilo v razredu, opremljeno s sistemom Traction+ (s sistemom za nadzorovano spuščanje po strmini). Sistem Traction+ zagotavlja boljši oprijem tudi na površinah s slabim oprijemom (če je kolo na primer v snegu ali blatu), ne da bi pri tem obremenjeval vozilo in povečal stroške uporabe (kar velja za sisteme s štirikolesnim pogonom), medtem ko se sistem za nadzorovano spuščanje po strmini aktivira pri vožnji navzdol po strmem pobočju, da ohrani hitrost v okviru vnaprej določene meje. Hitrost nadzira sistem ESP, ki uporabi zavorni navor brez voznikovega posredovanja.

Nenazadnje sta na voljo tudi sistem za opozarjanje ob menjavi voznega pasu in sistem, ki samodejno zazna dolge luči na podlagi razdalje vozil, ki se približujejo iz nasprotne smeri (zaznavanje dolgih luči). Ducato je tudi edino vozilo v razredu, ki ponuja sistem za zaznavanje prometnih znakov. Sistem zazna omejitve hitrosti in znake za prepovedano prehitevanje ter jih prikaže na zaslonu potovalnega računalnika. Opremo novega Ducata zaokroža tempomat, nastavljivi omejevalnik hitrosti in sistem nadziranja tlaka v pnevmatikah (TMPS).

Ponudba
Novi Ducato je zasnovan tako, da izpolni potrebe različnih strank – poklicnih voznikov, voznikov lastnih vozil, voznih parkov, podjetij za prevoz tovora in oseb ali proizvajalcev in kupcev avtodomov – ter ponuja najširši izbor vozil s pogonom na sprednji kolesi ter zagotavlja največjo stopnjo prilagodljivosti s 1000 različicami karoserij in petimi motorji, kar pomeni približno 10.000 različic s kombiniranjem različnih rešitev za karoserijo, pogon in mehanske dele.
Novi Ducato je edino vozilo v segmentu vozil s pogonom na sprednji kolesi, ki ponuja:
• dostavna vozila, vozila za prevoz oseb in osnove za predelave;
• dve različici – standardna od 2,6 do 3,5 tone – za vse vrste uporab in Maxi nad 3,5 tone za velike obremenitve ali predelave; in
• posebno različico vozil za predelavo v avtodom.

Nove značilnosti novega Ducata vključujejo največjo skupno maso do 4,4 tone pri različici za predelavo v avtodom in 4,25 tone pri različici Maxi, ki je namenjena za druge uporabe – najvišjo v celotni kategoriji vozil z enojnimi kolesi – najvišjo vrednost največje obremenitve sprednje (do 2100 kilogramov) in zadnje osi (povečana na 2500 kilogramov) ter rekordno nosilnost (do 2100 kilogramov za dostavna vozila). Zahvaljujoč konstrukciji pogona na sprednji kolesi in konceptu »modularne samonosne karoserije« novi Ducato potrjuje svoj položaj vodilnega v razredu v smislu učinkovitosti natovarjanja, tj. razmerja med dolžino tovornega prostora in skupno dolžino, zlasti pri različicah z dolžino manj kot šest metrov, ki lahko zaradi kompaktne podaljšane kabine uporabljajo mestna parkirišča in trajekte.

Ponudba dostavnih vozil vsebuje osem različnih prostornin, od 8 do 17 m³; tovorni prostor je kvadratne oblike in ponuja največjo razdaljo med blatnikoma na tržišču (1,42 metra) ter ima največje notranje mere in najboljšo dostopnost v kategoriji. Poleg tega je novi Ducato na voljo v štirih dolžinah in treh višinah v ponudbi dostavnih vozil ter šestih dolžinah šasij v ponudbi vozil s šasijo in kabino ter šasijo z motornim pokrovom – zdaj na voljo tudi z novo medosno razdaljo 4300 milimetrov. Na voljo so tudi kabine in šasije z motornim pokrovom, ki so neposredno v tovarni opremljene z različnimi vrstami vmesnikov, ki omogočajo priključitev več kot 800 posebnih zadnjih šasij Al-Ko AMC in tako zagotavljajo kar največ prilagoditev, ki jih zahtevajo stranke v tem segmentu.

Nove funkcije vključujejo nove različice s trismernim nagibnim kesonom ter z dvojno kabino in sedmimi sedeži, na voljo pa bo tudi dodatna oprema, kot je fiksna ali zložljiva vlečna kljuka ter zadnja zložljiva dostopna stopnica, ki dodatno olajša natovarjanje in zniža višino dostopnega praga, ki je že najnižji v kategoriji.

Sestavo ponudbe novega Ducata je mogoče povzeti na naslednji način:
- različice za prevoz tovora, vozila za prevoz oseb in osnove za predelave ter različni modeli
- Dve mehanski konstrukciji: standardna (z največjo skupno maso 2,6, 2,8, 3,0, 3,3 in 3,5 tone) in MAXI (z največjo skupno maso od 3,5 do 4,25 tone – 4,4 tone pri različicah za predelavo v avtodom);
- nosilnost (vključno z voznikom): od 800 do 2100 kilogramov;
- tri medosne razdalje, štiri dolžine in tri višine (za dostavna vozila);
- osem tovornih prostorov: od 8 do 17 m3;
- tri različne velikost stranskih drsnih vrat in zadnjih vrat;
- pet medosnih razdalj in šest dolžin pri ponudbi osnov za predelavo (šasije s kabino, šasije s kabino in nizkim kesonom, dvojne kabine ter šasije z motornim pokrovom) ter kabine in šasije z motornim pokrovom, ki omogočajo priključitev zadnje šasije Al-Ko AMC, in posebna različica s spuščeno šasijo za rekreacijska vozila;
- pet- ali šeststopenjski menjalniki in šeststopenjski robotizirani menjalniki Comfort-Matic; posebna prestavna razmerja za različici Maxi in Ducato Camper;
- največja dovoljena obremenitev do 2100 kilogramov na sprednji osi in 2500 kilogramov na zadnji osi;
- Šest motorjev: razred Euro 5+ (2.0 Multijet 16v s 85 kW (115 KM), 2.3 Multijet 16v s 96 kW (130 KM), 2.3 Multijet 16v s 110 kW (150 KM) in 3.0 Multijet 16v s 132 kW (180 KM)); razred Euro 6 CNG, na voljo po predstavitvi na trgu (novi 3.0 Natural Power s 103 kW (140 KM));
- Dvanajst barv karoserije, vključno z ekskluzivno »belo Ducato« in 120 posebnimi odtenki;
- na voljo več kot 250 elementov dodatne opreme.

Novi program »Fiat Professional za predelovalce vozil«
Ob predstavitvi novega Ducata na trgu družba Fiat Professional predstavlja popolnoma nov program v sodelovanju s predelovalci vozil po svetu: »Fiat Professional za predelovalce vozil«. Namen pobude je okrepiti položaj blagovne znamke na trgu predelave vozil, segmentu, ki beleži nenehno rast: v Evropi je predelano že eno od treh vozil. Z novim Ducatom kot osnovo za predelavo v rekreacijsko vozilo, ki se najpogosteje uporablja po vsej Evropi, se lahko podjetja, ki se ukvarjajo s predelavami vozil, včlanijo v program in dostopajo do informacij, navodil in tehničnih podatkov, ki so bistveni za najustreznejšo in najpreprostejšo predelavo vozil Fiat Professional za doseganje največje kakovosti.

Člani programa »Fiat Professional za predelovalce vozil« bodo imeli dostop do posebnega spletnega mesta in bodo lahko stopili v stik s skupino strokovnjakov, ki bodo na voljo za tehnična vprašanja in tudi za nasvete pri razvoju novih izdelkov. Vse to prinaša jasne koristi za predelovalce vozil, ki se bodo lahko zanesli na neposredno povezavo z družbo Fiat Professional, ki bo olajšala njihovo delo ter zagotovila večjo učinkovitost in donosnost.

Program bo koristil tudi končnim kupcem, saj bodo vozila, ki jih bodo predelali člani programa »Fiat Professional za predelovalce vozil«, ponujala večjo zanesljivost in kakovost zaradi tesnega sodelovanja s proizvajalci mehanskih osnov za predelavo, ki poznajo vse skrivnosti in lahko svetujejo, kako doseči najboljše rezultate. Od mobilnih delavnic do vozil z različnimi karoserijami, od izoliranih vozil do vozil s hladilno komoro, od avtodomov za prosti čas do vozil za javne storitve. Skratka, predelana vozila Fiat Professional lahko izpolnijo vsakršne zahteve v zvezi s poklicno dejavnostjo ali mobilnostjo, kar dokazuje tudi sodelovanje z najboljšimi predelovalci vozil v segmentu posebne opreme za pomoč pri hoji.

Zgodba o uspehu
Model Ducato je že pet generacij potovalni sopotnik in poslovni partner za več kot 2,6 milijona strank, ki so se odločile zanj od leta 1981. Že od nekdaj je priljubljen pri samostojnih podjetnikih v različnih sektorjih (obrt, trgovina, gradbeništvo, kmetijstvo, vzdrževanje in storitve), v velikih voznih parkih (javnih in zasebnih), pri predelovalcih vozil, specializiranih za segment rekreacijskih vozil (bivalne prikolice in avtodomi), ter kot vozilo za posebne prevoze (reševalna vozila, minibusi, šolski avtobusi, tovornjaki s kesonom, izolirana vozila itn.). Razlog za uspeh vozila se skriva v izjemni vsestranskosti, ki jo je izkazal v teh 33 letih.

Prva različica je bila predstavljena na trgu leta 1981, ko sta bila tržišče in gospodarska klima popolnoma drugačna od današnjega. Že takrat je bil Ducato uporaben in zanesljiv izdelek, ki ga je odlikoval sodoben pristop k zahtevam lahkih gospodarskih vozil po uporabnosti, zanesljivosti in varčnosti na podlagi dveh temeljnih elementov, ki ostajata pomembna še danes: konstrukcije pogona na sprednji kolesi in koncepta modularne samonosne karoserije. Kombinacija tega je izjemno visoka stopnja prilagodljivosti, racionalnosti, učinkovitosti in preprostosti uporabe. Ta rešitev, ki je bila kot prva uporabljena pred 33 leti, je trenutno prisotna pri skoraj vseh gospodarskih vozilih.

Leta 1990 je bilo vozilo posodobljeno z drugo generacijo, ki je pomenila uveljavitev štirikolesnega pogona. Leta 1994 je prišel čas za tretjo generacijo, ki je razvila nov način strokovnega obravnavanja kabine vozila: prvič v segmentu je bila prestavna ročica vgrajena v sredinsko konzolo, kar je omogočilo uporabo srednjega dela tal ter lažji dostop od vrat in kabine do tovornega predela. Na ta način sta bili izboljšani ergonomija in produktivnost. Specializirani mediji so pozdravili to inovacijo in pristop, ki se osredotoča na kupce, ter novemu Ducatu podelili naziv »mednarodno dostavno vozilo leta 1994«.

Četrta generacija modela je bila predstavljena leta 2002. Novost je bila motor z neposrednim vbrizgavanjem goriva in skupnim vodom, ki je bil uporabljen prvič – to je bil pomemben korak naprej v smislu zmogljivosti, hrupa in učinkovitosti. S svojimi motorji s pogonom na metan je bil Ducato tudi začetnik obdobja alternativnih goriv. Trenutna peta generacija Ducata je prišla na prizorišče leta 2006: najzahtevnejši in najambicioznejši projekt na področju gospodarskih vozil družbe Fiat. Hkrati je sledila že preizkušenemu načrtu ter razširila ponudbo in omogočila še večjo prilagodljivost: predstavila je prvo dostavno vozilo s pogonom na sprednji kolesi in prostornino 17 m³. Trenutni Ducato pa se zlasti izkaže pri stroških uporabe in vzdrževanja. A to še ni vse. Pogon na sprednji kolesi pomeni manjšo maso, manj trenja in boljšo aerodinamiko, vsi ti elementi pa se odražajo v učinkovitosti vozila. To so konkretne koristi za stranke, poleg tistih, ki jih zagotavlja kakovostna ponudba dizelskih motorjev na podlagi druge generacije tehnologije Multijet, ki znižuje porabo in izpuste.

Leta 2013 je peta generacija Ducata s 133.000 prodanimi vozili predstavljala 30 odstotkov prodaje družbe Fiat Professional po vsem svetu. Po stalni rasti v zadnjih letih je leta 2013 Ducato v Evropi dosegel najboljše rezultate z 19-odstotnim deležem ter postal eden najvplivnejših akterjev v regiji EMEA.
Fiat Ducato je z leti prečkal evropske meje in vstopil v Rusijo, Latinsko Ameriko, Avstralijo in na Bližnji vzhod. Trenutno se prodaja v več kot 80 državah po vsem svetu,tudi v Severni Ameriki, kjer ima trenutno glavno vlogo in nastopa z imenom PROMASTER pod blagovno znamko RAM. Izdelujejo ga v treh državah (Mehiki, Braziliji in Italiji), prodaja pa se po vsem svetu, tako da je Fiat Ducato pravo »svetovno« vozilo, ki bo s šesto generacijo poganjalo rast družbe Fiat Chrysler Automobiles v segmentu lahkih gospodarskih vozil.

Omeniti je treba tudi najsodobnejše rešitve motorjev, ki so bile razvite skozi leta in prijetno presenečajo stranke v smislu tehnologije, zmogljivosti, zanesljivosti in konkurenčnosti.
Tukaj je nekaj najpomembnejših motorjev, ki so bili predstavljeni na trgu:
- 1998: premierna predstavitev 2,8-litrskega turbodizelskega motorja SOFIM i.d. (90 kW (122 KM) in 285 Nm).
- 2000: 2,8-litrski motor JTD s skupnim vodom (93 kW (127 KM) in 300 Nm).
- 2002: 2,3-litrski motor Multijet (81 kW (110 KM) in 270 Nm) in motor Bi-power, ki uporablja dve vrsti goriva – metan in bencin.
- 2004: 2,8-litrski motor Power s skupnim vodom in turbino s spremenljivo geometrijo (107 kW (146 KM) in 310 Nm).
- 2006: 2,2-litrski motor Multijet (74 kW (100 KM) in 250 Nm), 2,3-litrski motor Multijet (88 kW 120 KM / 96 kW (130 KM) in 320 Nm) in 3,0-litrski motor Multijet (115 kW (157 KM) in 400 Nm).
- 2011: nova ponudba dizelskih motorjev, opremljenih s tehnologijo Multijet druge generacije.
- 2012: menjalnik Comfort-Matic na voljo tudi pri 2,3-litrskih različicah motorja.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.