Avto.info

Renault kardian

Nov dan, nov SUV …

Renault kardian: Nov dan, nov SUV …

Renault kardian

Avtor: Foto: Renault
Renault kardian: Nov dan, nov SUV … Renault kardian: Nov dan, nov SUV …

Poplavi novih SUV modelov ni videti konca, ker se rojevajo kot gobe po dežju. Medtem ko so oči evropske javnosti trenutno uprte v München, kjer poteka sejem IAA Mobility, se pri znamki Renault že pripravljajo na splovitev novega globalnega SUV modela iz segmenta B.

Prvo napoved novega Renaultovega globalnega SUV modela smo dobili že v letošnjem maju, ko so se pojavile prve patentne skice novega južnoameriškega predstavnika vozil iz priljubljenega B segmenta (supermini). Sedaj je pred nami nekaj fotografij, ki razkrivajo dokončno serijsko podobo avtomobila, ki bo uradno prvič predstavljen šele 25. oktobra v Riu de Janeiru na internem srečanju južnoameriških vodij znamke Renault.

Bolj skope so tehnične informacije glede novega modela, ki bo okrašen z modelno oznako kardian. Po do sedaj znanih informacijah, ki so bolj špekulativne narave, gre v primeru tega novega serijskega avtomobila za aktualni izdelek znamke Dacia (model sandero stepway (2020 - )), ki so ga Francozi oblikovno prilagodili južnoameriškemu okusu, ker imajo kupci Renaultovih vozil v Južni Ameriki trenutno samo dostop do sandera prejšnje generacije. Obstaja pa tudi nejasnost glede tega, ali se bo ta novi SUV model slučajno pojavil tudi v Evropi, kjer pri znamki Renault v zadnjem času intenzivno stavijo na podobne 'visoko nasajene' SUV modele, čeprav v drugačnih velikostih.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov