Avto.info

AMI ONE CONCEPT

CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM!

AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM!

AMI ONE CONCEPT

Avtor: Foto: Citroën
AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM! AMI ONE CONCEPT: CITROËN NAM RAZKRIVA SVOJO VIZIJO URBANE MOBILNOSTI, KI BO DOSTOPNA VSEM!

Vse od leta 1919 dalje je Citroën vedno odseval nazore svojega časa z nekonformističnimi in revolucionarnimi vozili, ki so se v srca voznikov zapisala kot ikone. Na avtomobilskem salonu v Ženevi leta 2019 bo znamka znova odkrivala samo sebe in nam pred premierno razkrila svoj brezkompromisni pristop do prevoznih sredstev za urbano okolje. Po zgledu modela 2 CV, ki je svobodo gibanja zagotovil najširšim množicam, bo Ami One Concept urbano mobilnost približal vsem s svojim edinstvenim in priljubljenim značajem, ki zagovarja novo avtomobilsko izkušnjo!

SVOBODA UPORABE ZA VSE: DOSTOPNO VSAKOMUR, PRILAGOJENO POSAMEZNIKU
Citroënova vizija o urbani mobilnosti je del 100% digitalizirane in po meri prilagojene obravnave stranke, osredotočene na brezhibnost, enostavnost in svobodo uporabe.

URBANO PREVOZNO SREDSTVO ZA VSAKOGAR: UPORABA BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
S svojim najnovejšim in edinstvenim prevoznim sredstvom za urbano okolje, ki za Citroën predstavlja novo področje raziskovanja v okviru njegovega energetskega prehoda, si znamka prizadeva vsakomur omogočiti individualno mobilnost v mestu. Citroën si je Ami One Concept zamislil kot alternativo javnemu prevozu (avtobusom, tramvajem, metroju) in drugim individualnim prevoznim sredstvom, kot so dvokolesniki ali trikolesniki (kolo, skuter ali skiro). Izjemno kompaktni (2,50 m) dvosedežnik Ami One Concept omogoča svojim potnikom, ki iščejo rešitev za mobilnost, zelo okretno vožnjo po mestu, ponaša pa se tudi z nadvse vzdržljivo zgradbo karoserije. Zaprt potniški prostor ščiti potnike v slabih vremenskih razmerah. Njegova arhitekturna zasnova in dizajn, ki stremita za funkcionalnostjo in uporabnostjo, omogočata uporabnikom, da raziščejo nove izkušnje pri vožnji. Ami One Concept, ki ga lahko uporabljajo vsi, starejši od 16 let (povprečje v evropskih državah/odvisno od zakonodaje), je namenjen strankam, ki imajo vozniško dovoljenje ali ne in ki z znamko delijo isto ljubezen do svobode gibanja.

DIGITALNA TEHNOLOGIJA V OSRČJU NAJNOVEJŠE MOBILNE IZKUŠNJE
Zvesti predstavnik slogana znamke «Inspired By You» in 100 % povezljivi Ami One Concept je zasnovan na 100 % digitalnem ekosistemu, ki uporabnika seznani s prevoznim sredstvom in ga spremlja tekom uporabe. Ekosistem stranki ponuja inovativne izkušnje "po meri" in jo spremlja skozi vsak posamezen korak (spletna predstavitev, prošnja za testno vožnjo, konfiguracija storitev, rezervacija in dostava) ter ji omogoča enostavno izbrati obdobje uporabe, ki najbolj ustreza njenim potrebam. Digitalna izkušnja je na voljo tudi prek posebne mobilne aplikacije za upravljanje vozila in potovanj ...

Izkušnje za stranko "po meri"
Kliknite na povezavo na koncu sporočila za medije in si oglejte video posnetek "Izkušnje za stranko", ki opisuje potovanje stranke. Povezljivo prevozno sredstvo Ami One Concept, zasnovano za večjo svobodo, bo storilo še korak več in ponudilo nove načine potrošništva. Citroën želi poenostaviti življenje svojih strank oziroma njihov dostop do mobilnosti, s tem da jim prek digitalnih medijev ponuja več rešitev za skupno rabo ali najem avtomobilov. Njegov namen je ugoditi vsem potrebam strank glede potovanja v najrazličnejših primerih uporabe (občasna ali redna, z družino ali prijatelji, individualno ali skupno), in to v popolni brezskrbnosti. To prevozno sredstvo se prilagaja uporabniku in mu ponuja hitro odzivnost. Stranke lahko Ami One Concept uporabljajo najmanj 5 minut in svoj način uporabe kadarkoli podaljšajo na več ur brez obveznosti in z vsemi vključenimi stroški. Ponudbe za souporabo in najem avtomobilov se prilagajajo potrebam po mobilnosti vsakega posameznika, ki lahko prevoz izkoristijo za 5 minut, 5 ur ali 5 dni, pa tudi za daljše časovno obdobje prek ponudb za najem, ki so na voljo za 5 mesecev ali kot dolgoročni najem za obdobje 5 let.

- 5 minut ali 5 ur: mobilno sredstvo je na voljo na dotični lokaciji za določeno časovno obdobje v okviru ponudbe za souporabo avtomobila (carsharing), ki jo upravlja znamka Free2Move. Prek posebne aplikacije, namenjene novim oblikam mobilnosti, si lahko uporabniki svoje vozilo Ami One Concept izberejo z nekaj kliki.
- 5 dni: mobilno sredstvo je na voljo v enostavno dostopni ponudbi za kratkoročni najem. Stranka mora le rezervirati prevozno sredstvo prek spletne strani Citroën Rent & Smile.
- 5 mesecev: možnost uporabe brez vsakršnih obveznosti za obdobje, ki je krajše od "standardnega" trajanja lastništva.
- 5 let: mobilno sredstvo je na voljo tudi v ponudbi za dolgoročni najem za obdobje 5 let, pri čemer so v mesečno najemnino všteti tudi akumulator, vzdrževanje in parkiranje. Postopek nakupa poteka v celoti na internetu, zato lahko stranka izbere kraj dobave, bodisi na svojem domu ali v najbližjem prodajnem mestu.

V podporo tej inovativni uporabniški izkušnji si je Citroën zamislil "prodajne pulte Ami One". Te digitalizirane točke naznanjajo morebiti tisto, čemur bomo v prihodnosti rekli samodejni avtomat Ami One Concept v mestnih središčih, kjer bodo lahko stranke pridobile informacije o tem izdelku in o možnostih uporabe v razponu od 5 minut do 5 le in si poleg tega tudi rezervirale testno vožnjo s tem mobilnim sredstvom. Tovrstne prodajne pulte bo možno postaviti tudi na drugih lokacijah, na primer v trgovskih centrih.

Posebna mobilna aplikacija za intuitivno in enostavno rabo
Ko voznik prevzame nadzor nad urbanim mobilnim sredstvom, se sproži mobilna aplikacija, ki mu omogoča privilegiran dialog z vozilom Ami One Concept. Voznik lahko kadarkoli in brez ovir spreminja nastavitve vgrajene aplikacije, s svojim pametnim telefonom pa se lahko tudi dogovori za podaljšanje uporabe. Pri tem ima možnost na daljavo dostopati do informacij v svojem osebnem kotičku (poraba, stanje napolnjenosti) in do portala pridruženih storitev "Free2Move Services", s katerim so vožnje po mestu še bolj enostavne (iskanje parkirnih mest, geolokacija ...).

Zaradi bolj enostavne in varne rabe se posebno aplikacijo upravlja z glasovnimi ukazi. Voznik lahko tako od aplikacije povsem enostavno zahteva, naj ga vodi do najbližje polnilne postaje ali mu rezervira parkirno mesto. Aplikacija se zanaša zlasti na storitve "Free2Move Services", ki poenostavijo vožnjo z vozilom po zaslugi geografske lokalizacije parkirišč in njegovega parkirnega mesta, ponuja pa tudi elektronska plačila. Stranke bodo navdušene zlasti nad dvema aplikacijama, ki sta bili zasnovani posebej za električne modele:
- Charging Pass omogoča voznikom električnih vozil poiskati in dostopiti do polnilnih postaj, primernih za njihovo vozilo. Da se stranke lažje odločijo, jim Free2Move Services ponuja predhodno izbrane možnosti na podlagi treh kriterijev: razdalja, hitrost polnjenja in cena polnjenja. Strankam se prikaže privzeti seznam, seveda pa lahko dostopijo tudi do zemljevida polnilnih postaj. Iskanje se lahko sproži na strankino pobudo ali pa ga sistem samodejno predlaga v obliki sporočila, ko raven napolnjenosti akumulatorja pade na kritični nivo. Ko stranka na zaslonu svojega pametnega telefona izbere polnilno postajo, si lahko destinacijo pošlje na svoj pametni telefon prek svoje priljubljene aplikacije za vodenje (Waze, Google Maps, ...).
- Poleg aplikacije Charging Pass je na voljo tudi Trip Planner, ki vozniku zagotavlja brezskrbno vodenje, saj mu predlaga najboljšo pot ob upoštevanju preostale avtonomije, načina uporabe vozila in lokacij polnilnih postaj na poti. Na podlagi tega lahko oceni trajanje svojega potovanja vključno s časom za polnjenje.

SVOBODA GIBANJA V MESTU
S svojim konceptnim vozilom Citroën predstavlja rešitev za mobilnost v urbanem okolju na 100 % električni pogon. Ami One Concept je Citroënov pojem svobode! V želji, da bi ugodila pričakovanjem strank iz urbanega okolja in jim ponudila povsem enostavno rabo, nam znamka ponuja Ami One Concept, ki je primeren za povsem enostaven prevoz dveh potnikov, zlasti na območjih z omejenim dostopom v mestnih središčih.

Nične emisije CO2
S tem ko ponuja novo obliko mobilnosti in odgovarja na problematiko urbanega okolja sedanjosti in prihodnosti, se Ami One Concept do potankosti prilagaja spremembam v družbi. Ami One Concept je vozilo na 100 % električni ogon, ki omogoča dostop do vseh mestnih območij s spoštljivim odnosom do okolja in z nadzorovanimi stroški rabe. Ami One Concept je idealno prilagojen na urbano življenje v nenehnem gibanju, saj doseže najvišjo hitrost 45 km/h brez enega samega grama emisij CO2. Ami One Concept ponuja 100 kilometrov avtonomije, s čimer lahko opravi številne vožnje po mestu, bodisi na enega od nujnih sestankov ali vsakodnevno pot od doma do službe in nazaj. Litij ionski akumulator, ki je plosko nameščen v podu vozila, se enostavno napolni prek električnega kabla. Po priklopu na javno polnilno postajo ali priključno postajo Wall box, se v celoti napolni v zgolj dveh urah. S pomočjo podaljška je možno Ami One Concept priklopiti tudi v standardni priključek v vsakem domu.

Neslišno delovanje
Ami One Concept ni le neslišen po zaslugi 100 % električne tehnologije, temveč je tudi povsem varen za zunanjo okolico. Ponaša se z lastnim zvočnim podpisom, ki so ga oblikovalci znamke Citroën razvili skupaj z agencijo Start-Rec. Zvok, ki ga Ami One Concept oddaja v prostem teku, odraža njegov celoten značaj. To je preplet izvirne in organske glasbe, ki združuje moške in ženske glasove, ki se popolnoma razlikujejo od klišejskega digitalnega glasu "robota". Zvočno identiteto, po kateri se to vozilo odločno loči od drugih, ustvari zaporedje not, ki se spreminjajo skladno s hitrostjo vozila. Zvok ustreza evropski zakonski uredbi, ki je stopila v veljavo s 1. januarjem 2019. Iz varnostnih razlogov morajo namreč vsa električna vozila odslej pri nizkih hitrostih oddajati umetno narejen zvok, ki pešce opozarja na njihovo bližino.

ULTRA KOMPAKTEN ZA VEČJO OKRETNOST
Edinstveno prevozno sredstvo za vožnjo po urbanem okolju, Ami One Concept, se ponaša z oglato zasnovano karoserijo in izjemno kompaktnimi dimenzijami. Ami One Concept prepriča s stabilno lego na cesti po zaslugi štirih 18-palčnih platišč specifične oblike (štirje kraki) in deluje, kot bi bil izklesan iz enega samega trdnega bloka, ki v dolžino meri 2,50 m, v širino 1,50 m in v višino 1,50 m. Daje vtis vzdržljivosti ter obljublja rekordno okretnost in priročnost, poleg tega pa zagotavlja tudi zelo enostavno parkiranje.

Enostavna raba za večjo brezskrbnost
Na obeh straneh "drive poda", ki intuitivno upravlja vse funkcije za vožnjo, so razporejene domiselne funkcije in tehnologije. Ami One Concept je 100 % povezljivo urbano prevozno sredstvo, ki pametni telefon uporablja kot uporabniški vmesnik in zagotavlja, da je vožnja intuitivna in hkrati brezskrbna. Uporabniki lahko v notranjost vozila Ami One Concept vstopijo s pametnim telefonom. Vrata se odklenejo in zaklenejo po odčitavanju kode QR, ki se nahaja na podnožju vratnih kljuk iz aluminija. Ko se voznik namesti, mora svoj telefon odložiti na za to predvideno površino pred seboj. Ko je pametni telefon odložen na območje za brezžično indukcijsko polnjenje, se lahko konverzacija med vozilom Ami One Concept in voznikom začne. Glede na vklopljeno aplikacijo se animacija prikaže v obliki mehurčkov in se projicira na odsevno ploščo v voznikovem vidnem polju, podobno kot pri zaslonu v višini oči. Poleg zakonsko predpisane vsebine za vožnjo se lahko uporablja tudi napredne funkcije, na primer za informacije in razvedrilo ali navigacijo, ki še dodatno popestrijo vozniška doživetja. Uporabniški vmesnik vozila Ami One Concept je bil zamišljen kot osebni asistent za optimalno interakcijo z voznikom, ki vmesnik upravlja z dvema gumboma na volanu: eden za glasovne ukaze, s katerimi prikliče asistenta in drugi za spustni meni za brskanje po aplikacijah.

Preprosta in izčiščena instrumentna plošča vsebuje 5-palčni zaslon, na katerem se prikazujejo zgolj koristne informacije za vožnjo (hitrost, kontrolne lučke smerokazov itd.). Grafika na zaslonu povzema barvite podrobnosti z notranjega tekstilnega oblazinjenja (Orange Mécanique in Out of the Blue) in je na voljo z dvema posebnima pisavama: ena ponazarja človekovo pisavo, druga pa je bolj tehnološka in se navdihuje po kubistični obliki vozila Ami One Concept in Citroënovem zgodovinskem logotipu z dvema puščicama, zlasti za merilnik hitrosti. Na človeku podobnem grafičnem vmesniku se prikažejo stilizirane oči, ki uporabniku posredujejo čustva in z njim vzpostavijo poseben dialog (opozarjanje, poizvedovanje ipd.). Na desni strani "drive poda" so na posebnem cilindru nameščeni gumb za zagon, stikalo varnostnih utripalk, izbirnik prestav samodejnega menjalnika in zvočnik Bluetooth z nastavljivo glasnostjo.

SVOBODA IZRAŽANJA MODERNOSTI: DIZAJN NASLEDNJE GENERACIJE
Stil je tista prepoznavna lastnost, ki znamko Citroën spremlja že sto let, in zaradi katere vsako Citroënovo vozilo vedno nemudoma prepoznamo. Zgodovino znamke so zaznamovale edinstvene oblike karoserije, od modela Traction Avant pa vse do novega vozila SUV C5 Aircross in vključno z modeli 2CV, Ami 6 in CX. Ami One Concept spreobrača stilske zapovedi s svojim kreativnim okoljem. Zaradi izčiščene oblike in izvirnega grafičnega pristopa bo to dvosedežno konceptno vozilo na prvi pogled sprožilo navdušenje in hkrati tudi predanost.

DOMISELNA ZASNOVA
Zahvaljujoč enostavni iz izjemno okolju prijazni izdelavi ima Ami One Concept vse potrebno, da bi postal "priljubljen" v mestu. Prevozno sredstvo za urbano mobilnost združuje inteligentno in varčno zasnovo ter odpira vrata novim možnostim prek svojih simetričnih sestavnih delov, kot na primer: povsem enaka vrata na levi in desni, ki se odpirajo v različnih smereh (nasprotno na voznikovi strani zaradi lažjega dostopa in klasično na sovoznikovi strani zaradi večje varnosti), prednji/zadnji del z enakimi elementi, nameščenimi v obrnjeni smeri (plošča na zgornji polovici prednjega dela in na spodnji polovici zadnjega dela), identična spodnja dela odbijačev (na prednjem delu delno zakrit in nezakrit na zadnjem delu, da je možno pritrditi registrsko tablico), identična blatnika, ki sta tako spredaj kot tudi zadaj diagonalno nameščena na diagonalne ščite, identična pragova na levi in desni, dnevne in zadnje luči z možnostjo medsebojne zamenjave med levo/desno stranjo in štirje deli, iz katerih so sestavljena zunanja ogledala in vratne kljuke z drugačno smerjo montaže. Vsak del karoserije se lahko pohvali z vzdržljivostjo, enostavno montažo in kakovostno sestavo. Potniški prostor pa je bil racionaliziran glede na število materialov in končno obdelavo, kar se ujema z domiselnostjo, ki je krojila proces oblikovne zasnove tega koncepta.

DIZAJN ZUNANJOSTI: EDINSTVEN, SIMETRIČEN IN ZNANILEC NOVEGA SVETLOBNEGA IZRAZA
Najnovejši Citroënov izbor vozil vso svojo moč in skladnost izraža zlasti prek prednjega dela, za katerega so značilne horizontalno umeščene dvonivojske luči, ki so bile vpeljane leta 2013. Ami One Concept je moderniziral Citroënovo identiteto, saj je opremljen z novo osvetlitvijo, ki je bolj usločena, grafično dovršena in tehnološko napredna ter se zgleduje neposredno po konceptu CXperience. Prenovljen prednji del je ohranil dva nivoja, ki sta pretanjeno povezana s svetlobnim vodom v obliki črke V, ki daje vozilu Ami One Concept bolj izrazen prednji del s poudarkom na elegantnem stilskem pristopu. Dnevne luči/smerokazi z lebdečo strukturo poskrbijo za kanček prefinjenosti, po katerem se Ami One Concept zares loči od drugih in po čemer ga nemudoma prepoznamo. Ta tematika je povzeta tudi na zadnjih lučeh (glejte v nadaljevanju), kar zagotavlja večjo skladnost vozila in prepoznavnost znamke.

Barva karoserije Orange Mécanique in logotip 2D na sredini lakirane črne površine dinamično povzdigneta njegov pogled. Za mestno vožnjo opremljen Ami One Concept vsebuje tudi zaščitne elemente v temno sivi barvi, ki se nahajajo na vseh štirih vogalih karoserije in se po bočni površini raztezajo pod vrata. Ključni stilski elementi, ki dajejo vozilu še bolj zaščitniški videz, so zaščite Airbump®, značilne za vozila iz aktualnega Citroënovega izbora in ki vsebujejo barvite dodatke Out of the Blue.

Ami One Concept z izčiščenim profilom izpostavlja svojo domiselno zasnovo skozi popolnoma simetričen dizajn. Poudarek daje širokim vratom z gladkimi linijami in nasprotnim odpiranjem vrat na voznikovi strani, ki omogoča bolj enostaven dostop v notranjost. Ami One Concept se ponaša celo z zunanjimi ogledali, ki se zgledujejo po dekorativnih dodatkih. Zunanje vratne kljuke v obliki modrih trakov iz gume so opremljene s čitalnikom za odpiranje/zapiranje vrat s pametnim telefonom. Po zgledu prednjega in zadnjega odbijača tudi spodnje dele karoserije krasi žlebičast vzorec, ki spominja na hladilna rebra in na zgodovinsko dvojno puščico, ki je nastala iz Citroënovih zobnikov.

Še ena prepoznavna lastnost tega prevoznega sredstva za urbano mobilnost je njegova razporeditev z zloženo streho za zabavno vožnjo z vetrom v laseh. Streha iz tkanine v antracitno sivi barvi z ročnim odpiranjem je lahka in enostavna za uporabo. Platneno streho, ki se drsno premika in jo zložimo z enim samim gibom roke, se zapre z modrim pasom in potisnim gumbom.

Tudi zadnji del vozila Ami One Concept v istem oranžnem odtenku. Prtljažna vrata imajo veliko dodatno zatemnjeno stekleno površino. Luči spominjajo na dnevne luči na prednjem delu in so odmaknjene od karoserije, saj lebdijo na plošči iz polikarbonatov z osvetljenim ozadjem. Ta animacija spominja na po meri nastavljivo zadnje vogalno steklo kompaktnega vozila SUV Compact C3 Aircross. Tako kot na prednjem delu ima Ami One Concept tudi zadaj zaščite Airbump®.

DIZAJN NOTRANJOSTI: NASLEDNJA GENERACIJA IN CITROËN ADVANCED COMFORT
Tudi notranjost vozila Ami One Concept je tako izvirna kot njegova zunanjost! Njen dizajn "naslednje generacije" se zgleduje po drugih sektorjih, ter obljublja neprekinjeno in izjemno udobno vožnjo po urbanem okolju. Ami One Concept pooseblja moderno vizijo programa Citroën Advanced Comfort®. Poleg neslišnega delovanja med vožnjo in precizno izdelanih materialov uporabnika takoj po vstopu preplavi pravi val svetlobe po zaslugi velikih steklenih površin (vetrobransko steklo, bočna stekla in zadnje steklo).

Potniški prostor je prijetno prostoren in izjemno funkcionalen. Oblikovalci vozila Ami One Concept so si za voznikov sedež (na drsnem vodilu) in sovoznikov sedež (fiksen) zamislili nesimetrično razporeditev. S tem so pridobili več prostora v predelu ramen in obema potnikoma zagotovili bolj enostavno gibanje. Ami One Concept vabi na vsakodnevno vožnjo po mestu v energičnem ambientu. Razkošne sedežne blazine in vzglavniki izstopajo zaradi tkanine temno modre barve z okrasnimi elastikami v barvi Orange. Tkanina je enostavna za vzdrževanje in je nastala po zgledu vrtnega pohištva. Mrežasta površina in izklesan videz sedežnih naslonjal izpostavita barvo Out of the Blue na njihovem prednjem delu, ki se harmonično ujema z barvo Orange Mécanique na hrbtnem delu. Tehniko pletenja, ki ponuja dobro oporo, mehkobo in udobje, so razvili v oblikovalskem studiu Plott in povzema tematiko "kubističnih oblik", ki jo najdemo tudi na preprogah v sivi barvi.

Ami One Concept igra tudi na karto odlagalnih mest, ki so domiselno razporejena po potniškem prostoru. Po zaslugi nove arhitekturne zgradbe je čisto vsak kotiček maksimalno izkoriščen. Prednje vratne plošče v modri barvi imajo na zgornjem delu na otip prijeten material. Ti nasloni za roke so opremljeni s pasovi iz mehkega materiala PVC in so podobni zunanjim vratnim kljukam. Pasovi se zgledujejo po potovalnih kovčkih in se spogledujejo s pasovi, ki so bili prvič predstavljeni z modelom C4 Cactus. Spodnji del pa prekriva platnena tkanina, ki je napeta z elastikami in ponuja površino za shranjevanje po navdihu "plaže".

Z umestitvijo "drive poda" na voznikovo stran je Citroënovim ekipam oblikovalcev uspelo zasnovati zares izvirno odlagalno mesto na sovoznikovi strani, kamor je možno odložiti kabinski kovček ali ročno torbo. Zadaj pa se nahaja ploščad, do katere je možno dostopiti po preklopu voznikovega sedeža. Občasno se jo lahko uporablja za odlaganje prtljage, opremljena pa je z varnostno opremo, v kateri se nahajata tudi varnostni jopič in varnostni trikotnik. Vzporedno s tem pa je oblikovalcem z oddelka barv in materialov uspelo ustvariti svetlo in dobro osvetljeno atmosfero v potniški kabini. Vse okrasne obloge prekriva prelivajoč se dvobarvni odtenek vzdržljivega videza, razna odlagalna mesta pa krasi tehnična modra barva, ki je prav tako enostavna za vzdrževanje.

Konceptno vozilo dopolnjuje ekskluzivna serija kovčkov, v sklopu katere je na voljo tudi nahrbtnik, ki je bil posebej zasnovan z namenom, da ga lahko pospravimo v odlagalno mesto pred sovoznikom skupaj s košaro ali nakupovalno vrečko. Trije modni dodatki, ki so bili razviti v partnerskem sodelovanju z Damienom Béalom, povzemajo barvite materiale in tematske motive iz potniškega prostora. Za Ami One Concept je umetnik ustrezno prilagodil svojo tehniko in svoje strokovno znanje s področja obdelave materialov, s katerimi običajno ne dela, vendar jih je uspel navdati z isto tradicionalno končno obdelavo kot pri usnju.

IZDELKI LIFESTYLE S PODOBO AMI ONE CONCEPT
Promocijski izdelki, zasnovani za koncept AMI ONE CONCEPT, povzemajo njegove obljube in tudi barve:
- #RUN: vetrovka, razvita v partnerstvu s francosko blagovno znamko BACK TO ALASKA, iz lahkega in zračnega materiala;
- #LISTEN: prenosni zvočnik Bluetooth 5 W, idealen za potovanja in enostaven za namestitev;
- #DRIVE: obesek za ključe enake oblike in v enakem materialu kot vratna kljuka;
- #PLUG: polnilni kabel združljiv s sistemoma iOS in ANDROID je obvezen za vsakogar, ki želi ostati povezan;
- #CARE: ovitek za mobilni telefon iz silikona, razvit v partnerskem sodelovanju z znamko BONE, nudi maksimalno zaščito v primeru padca;
- #CHARGE: origami avtomobilček na sončno energijo, izdelan v sodelovanju s francoskim podjetjem LITOGAMI, se napolni na dnevni svetlobi in lahko vozi do 25 minut, če ga čez dan pustimo na okenski polici, na soncu;
- #PLAY: modelček AMI ONE CONCEPT iz kovine v merilu 1/43, nad katerim bodo navdušeni zbiratelji.

Izdelki AMI ONE CONCEPT so na voljo v spletnem butiku Citroën Lifestyle naslednjih držav: Francija, Portugalska, Beneluks, Španija, Italija, Avstrija, Nemčija, Nizozemska, Velika Britanija, Irska in Poljska.

TEHNIČNI PODATKI Ami One Concept
Dolžina: 2,50 m / Širina: 1,50 mm / Višina: 1,50 mm
Premer obračalnega kroga med zidovi: 8 m / Teža: 425 kg

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.