Avto.info

DROBNA ZAMISEL JE PRERASLA V VELIKO ZGODBO!

PROSTOROČNA KARTICA: 20 LET INOVACIJ V ŽEPU

DROBNA ZAMISEL JE PRERASLA V VELIKO ZGODBO!: PROSTOROČNA KARTICA: 20 LET INOVACIJ V ŽEPU

DROBNA ZAMISEL JE PRERASLA V VELIKO ZGODBO!

Avtor: Foto: Renault
DROBNA ZAMISEL JE PRERASLA V VELIKO ZGODBO!: PROSTOROČNA KARTICA: 20 LET INOVACIJ V ŽEPU Pascaline, vodja za transverzalne izdelke v direkciji za izdelek Skupine Renault

Pascaline, vodja za transverzalne izdelke v direkciji za izdelek Skupine Renault

Bernard Dumondel, produktni vodja Lagune II, je tvorec prve Renaultove prostoročne kartice

Bernard Dumondel, produktni vodja Lagune II, je tvorec prve Renaultove prostoročne kartice

Leta 2001 predstavljena Laguna II je bila prvi Renaultov model s prostoročno kartico

Leta 2001 predstavljena Laguna II je bila prvi Renaultov model s prostoročno kartico

DROBNA ZAMISEL JE PRERASLA V VELIKO ZGODBO!: PROSTOROČNA KARTICA: 20 LET INOVACIJ V ŽEPU DROBNA ZAMISEL JE PRERASLA V VELIKO ZGODBO!: PROSTOROČNA KARTICA: 20 LET INOVACIJ V ŽEPU Ko se nosilec prostoročne kartice približa, novi Megane E-TECH Electric sproži pozdravni niz svetlobnih znakov

Ko se nosilec prostoročne kartice približa, novi Megane E-TECH Electric sproži pozdravni niz svetlobnih znakov

DROBNA ZAMISEL JE PRERASLA V VELIKO ZGODBO!: PROSTOROČNA KARTICA: 20 LET INOVACIJ V ŽEPU DROBNA ZAMISEL JE PRERASLA V VELIKO ZGODBO!: PROSTOROČNA KARTICA: 20 LET INOVACIJ V ŽEPU

Električen pomik stekel, servo volan, klimatska naprava, kamera za vzvratno vožnjo, GPS, … težko je našteti vse iznajdbe, ki so spremenile obraz modernega avtomobila in v vsakdanjik uporabe avtomobilov vnesle globoke spremembe. Nekatere so pomagale povečati varnost. Druge so na novo opredelile pojmovanje udobja. Prostoročna kartica je uporabo avtomobilov znatno olajšala. Prvi so si jo zamislili pri Renaultu pred dobrimi 20 leti, odkar se je kupcem naglo priljubila navkljub nekaj pastem na njeni poti. Pascaline, vodja za transverzalne izdelke v direkciji za izdelek Skupine Renault, nas seznanja z epopejo te čarobne kartice. Na prostoročno kartico se je sprva gledalo kot na napravico v slogu tajnega agenta 007, sčasoma pa so jo prevzeli avtomobilski proizvajalci po vsem svetu, dokler ni postala razširjen del serijske opreme mnogih avtomobilov. Podobno kot kombi limuzina, ki je postala priljubljena v šestdesetih letih, je ta majhen predmet, le malo zajetnejši od kreditne kartice, ena od Renaultovih poglavitnih inovacij, ki bodo pustile pečat v avtomobilski zgodovini.

»Ta inovativna rešitev je bil ustvarjena, da bi kupcem olajšala življenje.« - Pascaline, vodja za transverzalne izdelke v direkciji za izdelek Skupine Renault

Drobna zamisel je prerasla v veliko zgodbo!
Vse se je začelo leta 2001. Tega leta je Renault začel prodajo Lagune II, kombi limuzine, ki je obetala utelešenje modernega »avtomobila življenja« za 21. stoletje. Vendar so njeni snovalci menili, da ji manjkata še en ali dva kanca inovativnosti. Nekaj pred njeno uradno predstavitvijo je Bernard Dumondel, vodja projekta Laguna II, prenočil v hotelu v Luksemburgu. Ob uporabi magnetne kartice za odpiranje vrat hotelske sobe ga je prešinilo: zakaj ne bi običajnega avtomobilskega ključa nadomestili z brezstično kartico? Tako se je porodila zamisel o prostoročni kartici. Svojo zamisel je v prototipni obliki predstavil direktorju programa in potem zanjo navdušil cel izvršni odbor Skupine s takratnim glavnim izvršnim direktorjem Louisom Schweitzerjem vred. Projekt je bil sprejet in patentna prijava vložena.

Po modelu R16 TX, prvem francoskem avtomobilu, ki je leta 1973 dobil elektromagnetno centralno zaklepanje vrat, in modelu Fuego, ki je bil leta 1982 pionir z daljinskim upravljanjem centralnega odklepanja in zaklepanja vrat, je Laguna II postala prvi avtomobil velikoserijskega proizvajalca s prostoročno kartico. Sprva so to poimenovali avtomobil brez ključa (VSC – Véhicule sans Clé). Z leti je Renault kartico izboljšal in jo ponudil tudi v modelih Espace in Vel Satis. Kmalu zatem je zamisel približal širšemu krogu kupcev, saj je kartico ponudil z vsemi svojimi modeli, od Clia do Scenica in Mégana.

inovacija, ki združuje tehnologijo in dostopnost
Minimalistično plastično ohišje prostoročne kartice skriva njeno zelo dovršeno elektronsko jedro. To je programirano, da se neprestano »pogovarja« z avtomobilom, kateremu pripada. Ob približanju avtomobilu kartico zaznajo po vsem vozilu razporejeni sprejemniki-oddajniki. Ko avtomobil preverja zaznano kartico, se le-ta odzove s pošiljanjem radijskega signala s kodo za dostop. Če avto kodo prepozna, odklene vrata. Vse to traja le pičlih 80 milisekund. Hitreje od pomežika z očmi! Ko oseba s prostoročno kartico izstopi iz avtomobila, računalnik v rednih časovnih razmikih preverja prostoročno kartico, da bi preveril, če je še vedno v bližini. Ko se kartica ne odzove več, računalnik zaukaže zaklepanje vseh vrat.

Tehnična negotovost in ovire
Iznajdba prostoročne kartice je bil »velik izziv in sprejem določene stopnje tveganja«, pravi Pascaline. Kljub rekordni oceni varnosti s 5 zvezdicami po preskusnih trkih Euro NCAP je bila Laguna II v prvih mesecih po začetku prodaje žrtev nekaj tehničnih slabosti. Enako je bilo tudi s prvo različico prostoročne kartice. Njen signal so kaj lahko zadušile ali zmotile naprave v bližini, na primer neonske svetilke v parkirni hiši. Treba je priznati, da je bila vgrajena tehnologija takrat še na začetku. Kljub izčrpni specifikaciji, ki je nastala tudi na podlagi odgovorov več kot 6.000 kupcev o njihovem življenjskem slogu, navadah in pričakovanjih, je Renaultu zmanjkalo časa za izdelavo prototipov ustreznih kartic, njih preskušanje v vseh mogočih okoliščinah in odpravo neznank.

Renaultovi oblikovalci in inženirji so v skrbi za zadovoljstvo kupcev »zasnovo kartice popolnoma predelali, da so lahko kasneje ponudili še bolj zmogljivo različico,«  doda Pascaline. To je nekaj primerov izboljšav, ki so bile dodane specifikaciji za razvoj in izdelavo prostoročne kartice. Vsaka od funkcij je plod izziva, ki so ga Renaultovi inženirji uspešno obvladali.

- Zagotovitev vodotesnosti prostoročne kartice. Mnogi uporabniki so imeli smolo, da so kartico pozabili v žepu hlač ali jopičev, da so tako končale v pralnem stroju.
- Okrepitev ohišja. Še ena nesrečna navada je bilo shranjevanje kartice v zadnjem žepu hlač, zaradi česar so nehote tudi sedeli na njih.
- Možnost izklopa samodejnega odklepanja ob približanju preko osrednjega računalnika avta. Pranje avtomobila je kmalu postalo nočna mora za uporabnike, ki so imeli kartico ves čas pri sebi. Ob premikanju okrog avtomobila se je ta namreč nenehno zaklepal in odklepal.
- V kartico skrit zasilni ključek. Za primer izpraznjene baterije je Renault v kartico skril majhen ključek, s katerim je bilo možno ročno odkleniti vrata avtomobila.
- Ponudba do štirih kartic z osebnimi nastavitvami na vozilo. Ker marsikateri avtomobil uporablja več družinskih članov, je Renault ponudil do štiri prostoročne kartice na avto. Vsaka od kartic je imela shranjene osebne nastavitve svojega uporabnika (nastavitve radijskega sprejemnika, klimatske naprave, položaja voznikovega sedeža itn.).
- Skrajšanje časa servisnih posegov. Da bi kupec pridobil čas pri diagnosticiranju njegovega avtomobila na servisu, prostoročna kartica pomni serijsko številko avtomobila, njegovo registrsko številko, naslov lastnika, opremljenost, skupno število prevoženih kilometrov in celo tlak v pnevmatikah. Postala je nekakšen »potni list avtomobila«.

20 let tehnološkega razvoja
V dveh desetletjih obstoja je bila prostoročna kartica Renault predmet nenehnega razvoja, tako na estetski, a še bolj na tehnološki ravni. Prva različica leta 2001, ki jo je izdelal dobavitelj Valeo, je bila poimenovana »priročna« kartica. Vsakdo, ki je imel kartico pri sebi, je lahko avto odklenil ali zaklenil s pritiskom na gumb bodisi na kartici ali na ročaju vrat. Serijsko različico se je uporabljalo kot daljinski upravljalnik, za doplačilo pa jo je bilo možno nadgraditi v prostoročno kartico. V notranjščini je bila na osrednji konzoli reža za vstavljanje kartice, v njeni bližini pa gumb »START« za zagon motorja.

V letu 2007 je Renault prešel na »magično« kartico. Voznik, ki je imel kartico pri sebi, je samo prijel ročaj vrat in avtomobil se je samodejno odklenil. Reže za kartico v notranjosti ni bilo več. Leta 2015 je Renault predstavil Espace V. Ta enoprostornik je dobil preoblikovano in zmogljivejšo različico prostoročne kartice. Z njo je bil uveden tudi nov pozdravni niz svetlobnih in zvočnih znakov. V letu 2019 je poimenovanje »prostoročna« pričelo veljati v polnem pomenu. Zaklepanje in odklepanje avtomobila je povsem samodejno ob približanju ali oddaljevanju kartice.

V letu 2022 bo novi Megane E-TECH Electric prostoročno izkušnjo povedel še dlje. Zahvaljujoč bolj učinkovitim antenam in 360-stopinjski pokritosti je nosilec kartice zaznan ne glede na to, kje ob avtomobilu se nahaja. Pozdravni niz se sproži, ko se približa vozilu, ob tem pa s karoserijo poravnani ročaji vrat samodejno izskočijo in samodejno se odklene tudi loputa vtičnice za polnjenje.

Kakšna bo prihodnost prostoročne kartice?
Renault, vedno v prvih vrstah tehnološkega napredka, si je zadnjih nekaj let prizadeval še poenostaviti rabo prostoročne kartice. Vgrajene elektronske dele so še pomanjšali. Doseg kartice je večji in trajnost baterije je optimizirana. Na področju varnosti so posodobitve okrepile odpornost sistema na zlonamerne napade. V času, ko je videti, da bo pametni telefon kmalu nadomestil kartico, so se pri Renaultu odločili, da ga uporabijo kot komplementaren pripomoček ne da bi prostoročno kartico opustili. Ravno nasprotno. Izbira opreme v letu 2021 naročenih Renaultovih vozil dokazuje, da imajo kupci to napravo zelo radi. Z njo sta bili opremljeni skoraj dve tretjini vseh prodanih Renaultovih avtomobilov. Pri nekaterih modelih, kot sta ZOE in Espace, se je ta delež povzpel na 100 odstotkov. Pri ostalih, Scénic, Captur, Kadjar, Talisman, Koleos in Arkana, je presegel 90 odstotkov.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.