Avto.info

Konceptno vozilo ID. XTREME

Volkswagen v Locarnu predstavlja študijo popolnoma električnega terenskega modela

Konceptno vozilo ID. XTREME : Volkswagen v Locarnu predstavlja študijo popolnoma električnega terenskega modela

Konceptno vozilo ID. XTREME

Avtor: Foto: Volkswagen
Konceptno vozilo ID. XTREME : Volkswagen v Locarnu predstavlja študijo popolnoma električnega terenskega modela Konceptno vozilo ID. XTREME : Volkswagen v Locarnu predstavlja študijo popolnoma električnega terenskega modela

Naelektreno presenečenje na srečanju ID. vozil v Locarnu: Volkswagen predstavlja ID. XTREME, posebno študijo terenskega vozila, ki bo med številnimi privrženci e-mobilnosti zagotovo vzbudila navdušenje. Popolnoma električno konceptno vozilo s štirikolesnim pogonom temelji na modelu VW ID.4 GTX in združuje prednosti sodobnega SUV-ja s pustolovskim duhom robustnega terenca. Maksimalen emocionalni naboj in pustolovski duh – to dvoje pooseblja ID. XTREME. Konceptno vozilo so zasnovali v Volkswagnovem tehničnem razvoju, in sicer ekipa Andreasa Recke­wertha (vodja oddelka za kompletna vozila MEB).

"Modularna platforma za električna vozila (MEB) ima ogromen tehnični potencial," je dejala Silke Bagschik, vodja serije MEB. "Za mnogo naših strank je avto veliko več kot le prevozno sredstvo. Z modelom ID. XTREME bomo Volkswagnovo električno mobil­nost dvignili na nov zmogljivostni nivo." Rezultat projekta je edinstven terenec, ki navduš­uje z robustnim videzom in izjemnimi zmogljivostmi. Z močnim pogonom na zadnji premi in prilago­ditvami programske opreme v krmilniku pogona se je sistem­ska moč konceptnega vozila v primerjavi z ID.4 GTX povečala za 65 kW na 285 kW – torej za skoraj 30 odstotkov. "ID. XTREME so navdušenci pri Volkswagnu izdelali za ID. navdušence tukaj v Locarnu. Zelo nas zanima, kako bodo vozilo sprejeli ljubitelji električne mobil­nosti. Na podlagi povratnih informacij iz naše skupnosti se bomo odločili, kako nadaljevati projekt," je dodala Silke Bagschik.

VW ID. XTREME tudi s svojo zunanjostjo dokazuje, da je pripravljen na sleherno terensko pustolovščino. Dvignjeno rally podvozje, 18-palčna terenska platišča, modificiran naletni nosilec z dodatnim sprednjim odbijačem in za 50 milimetrov razširjeni blatniki, ki so bili izdelani s 3D-tiskalnikom, dajejo študiji pristen terenski videz. Tudi strešni prtljažnik z dodatno LED-osvetlitvijo in v celoti zaprto aluminijasto dno omogočata popolnoma električnemu modelu s štirikolesnim pogonom izlete zunaj urejenih poti. ID. XTREME se ponaša tudi z akustično posebnostjo: zvok vožnje je bil v sodelovanju z oddelkom Volkswagen Design razvit posebej za konceptno vozilo in se oddaja navzven prek generatorja zvoka v kolesnem ohišju. Notranjost študije navdušuje z različnimi posebnostmi, kot so številne aplikacije iz alkantare, spremenjeni sedeži in elementi v poudarjeni oranžni barvi. Trajnosten pa je ID. XTREME že od samega nastanka: kot osnova za konceptno vozilo sta bila uporabljena odsluženo testno vozilo iz serijskega razvoja in rabljena baterija s kapaciteto 82 kWh.

Volkswagen študijo ID. XTREME javnosti prvič predstavlja na srečanju ID. vozil v Locarnu. Dogodek za ljubitelje električne mobilnosti letos poteka drugič in bi po zgledu GTI-srečanja ob Vrbskem jezeru lahko postal zeleno in trajnostno srečanje za električno mobilnost. Letos se bodo od 6. do 10. septembra na obali jezera Maggiore srečali ID. navdušenci iz vse Evrope in si izmenjali izkušnje s področja električne mobilnosti. ID.-srečanje, katerega pobudnik in organizator je ID. Drivers Club, je deležen podpore Volkswagna v okviru njegove zaveze na poti do brezemisijske vožnje oz. Way to Zero. V ta namen je na prizorišču prisotna Volkswagnova ekipa iz ID. Drivers Cluba z različ­nimi strokovnjaki iz podjetja, ki bodo udeležencem srečanja predstavili najnovejše dosežke na področju trajnostne mobilnosti. Poleg študije ID. XTREME Volkswagen v Locarnu predstavlja tudi druge modele iz družine ID.

1 Študija – vozilo ni v prodaji.
2 ID.4 GTX: poraba električne energije v kWh/100 km: kombinirana 17,2–15,8; emisija CO₂ v g/km: kombinirana 0. 

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov