Avto.info

MAZDA SE PRIDRUŽUJE RAZISKOVALNEMU ZDRUŽENJU

INOVACIJE NA PODROČJU BIOMASE ZA AVTOMOBILSKA GORIVA NASLEDNJE GENERACIJE

MAZDA SE PRIDRUŽUJE RAZISKOVALNEMU ZDRUŽENJU: INOVACIJE NA PODROČJU BIOMASE ZA AVTOMOBILSKA GORIVA NASLEDNJE GENERACIJE

MAZDA SE PRIDRUŽUJE RAZISKOVALNEMU ZDRUŽENJU

Avtor: Foto: Mazda

Raziskovalno združenje za inovacije na področju biomase za avtomobilska goriva naslednje generacije (v nadaljevanju “Raziskovalno združenje”) in Mazda Motor Corporation (“Mazda”) objavljata sodelovanje Mazde kot polnopravne članice združenja. Raziskovalno združenje so 1. julija 2022 ustanovile družbe ENEOS Corporation, Suzuki Motor Corporation, Subaru Corporation, Daihatsu Motor Co. Ltd., Toyota Motor Corporation in Toyota Tsusho Corporation. Z Mazdinim vstopom se je skupno število sodelujočih podjetij povečalo na sedem.

Raziskovalno združenje spodbuja tehnološke raziskave na področju uporabe biomase in učinkovite proizvodnje bioetanola kot goriva za avtomobile za uresničitev ogljično nevtralne družbe. Raziskovalno združenje je 25. oktobra 2022 z mestom Okuma v prefekturi Fukušima sklenilo osnovni sporazum o vzpostavitvi novih poslovnih objektov in sprožilo pobude za hitro in ustrezno reševanje izzivov, s katerimi se sooča skupnost. Raziskave o izboljšanju tehnologije proizvodnje bioetanola kot goriva in uporabi CO2, ki nastane pri proizvodnji bioetanola, ki jih Raziskovalno združenje spodbuja v sklopu različnih možnosti za doseganje ogljične nevtralnosti, sovpadajo z idejo o zagotavljanju več možnosti, ki jo s svojo strategijo več rešitev podpira tudi Mazda. Prav ta usklajenost je Mazdo spodbudila, da je naredila naslednji korak in se pridružila Raziskovalnemu združenju.

Hiroyuki Yamashita, višji glavni inženir, odgovoren za tehnološke raziskave pri Mazdi, je dejal: “Zelo smo počaščeni, da smo prejeli vabilo Raziskovalnega združenja za inovacije na področju biomase za avtomobilska goriva naslednje generacije. V okviru Raziskovalnega združenja bomo skupaj z drugimi podjetji spodbujali raziskave ter razvoj tehnologije proizvodnje bioetanola in drugih tehnologij. Po najboljših močeh si bomo prizadevali za povečanje potenciala ogljično nevtralnih goriv, ki so obetavna možnost za doseganje ogljično nevtralne družbe.”

Koichi Nakata, predsednik upravnega odbora Raziskovalnega združenja za inovacije na področju biomase za avtomobilska goriva naslednje generacije, je dodal: "Ogljično nevtralna goriva so vodilna energetska možnost za uresničitev ogljično nevtralne družbe. Veseli nas, da je Mazda, ki ima veliko znanja in tehnologij na področju ogljično nevtralnih goriv, postala naš novi partner. Raziskovalno združenje bo še naprej spodbujalo raziskave tehnologije proizvodnje bioetanola kot goriva in uporabe CO2, ki nastaja v tem procesu.”

Mazda je v Evropi članica združenja eFuel Alliance od leta 2021. Zavezništvo združuje organizacije in zainteresirane deležnike, ki podpirajo cilj vzpostavitve in spodbujanja CO2-nevtralnih e-goriv in vodika kot verodostojnega in dejanskega prispevka k zmanjšanju emisij v prometnem sektorju. Mazda zagovarja stališče, da je treba učinkovito zmanjšanje emisij CO2 doseči z dvema dopolnjujočima se pristopoma: prvič, z uvajanjem povsem električnih vozil, ki bodo nadomestila vozila z motorji z notranjim zgorevanjem, in drugič, s postopno zamenjavo fosilnih goriv z ogljično nevtralnimi gorivi v elektrificiranih in obstoječih avtomobilih z motorji z notranjim zgorevanjem.

Viri:
- Sporočila za javnost o Raziskovalnem združenju za inovacije na področju biomase za avtomobilska goriva naslednje generacije
- Šest zasebnih podjetij ustanovilo “Raziskovalno združenje za inovacije na področju biomase za avtomobilska goriva naslednje generacije” (Six Private Companies Establish, 20. julij 2022)
- Mesto Okuma in Raziskovalno združenje za inovacije na področju biomase za avtomobilska goriva naslednje generacije podpisala osnovni sporazum o ustanovitvi novih poslovnih objektov (Okuma Town and Research Association of Biomass Innovation for Next Generation Automobile Fuels Sign Basic Agreement on Establishment of New Business Facilities, 25. Oktobra 2022, na voljo samo v japonščini)

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov