Avto.info

MONDIAL DE L'AUTOMOBILE 2022

KER IMA RENAULT RAD AVTOMOBILSKE RAZSTAVE

MONDIAL DE L'AUTOMOBILE 2022: KER IMA RENAULT RAD AVTOMOBILSKE RAZSTAVE

MONDIAL DE L'AUTOMOBILE 2022

Avtor: Foto: Renault
Avatar Reno

Avatar Reno

MONDIAL DE L AUTOMOBILE 2022: KER IMA RENAULT RAD AVTOMOBILSKE RAZSTAVE MONDIAL DE L AUTOMOBILE 2022: KER IMA RENAULT RAD AVTOMOBILSKE RAZSTAVE MONDIAL DE L AUTOMOBILE 2022: KER IMA RENAULT RAD AVTOMOBILSKE RAZSTAVE MONDIAL DE L AUTOMOBILE 2022: KER IMA RENAULT RAD AVTOMOBILSKE RAZSTAVE MONDIAL DE L AUTOMOBILE 2022: KER IMA RENAULT RAD AVTOMOBILSKE RAZSTAVE MONDIAL DE L AUTOMOBILE 2022: KER IMA RENAULT RAD AVTOMOBILSKE RAZSTAVE MONDIAL DE L AUTOMOBILE 2022: KER IMA RENAULT RAD AVTOMOBILSKE RAZSTAVE MONDIAL DE L AUTOMOBILE 2022: KER IMA RENAULT RAD AVTOMOBILSKE RAZSTAVE MONDIAL DE L AUTOMOBILE 2022: KER IMA RENAULT RAD AVTOMOBILSKE RAZSTAVE MONDIAL DE L AUTOMOBILE 2022: KER IMA RENAULT RAD AVTOMOBILSKE RAZSTAVE MONDIAL DE L AUTOMOBILE 2022: KER IMA RENAULT RAD AVTOMOBILSKE RAZSTAVE

Renault potrjuje svojo zavezanost avtomobilskim razstavam s sodelovanjem na letošnji 89. mednarodni razstavi v Parizu, »Mondial de l'Automobile – Revolution is on«, ki bo od 17. do 23. oktobra 2022 na razstavišču Porte de Versailles (dvorana 6).

Pri Renaultu avtomobile ljubimo, ljubimo vozila! Zaradi tega smo navzoči na pariški avtomobilski razstavi. Mislim, da imamo danes priložnost, da z inovativnostjo to ljubezen do avtomobila in njegovo modernost izumimo na novo. Prav to storimo, kadar poskrbimo za rojstvo mita. In 4L je mit. Je eden najbolj emblematičnih avtomobilov v zgodovini Renaulta. Prototip 4EVER Trophy je zatorej nova, moderna interpretacija Renaulta 4. In ta nas vodi v električno prihodnost. - Luca de Meo, glavni izvršni direktor Renault S.A.

4EVER Trophy, prenova ikone v SUV segmentu B
Trideset let po zaključku proizvodnje modela Renault 4 na letošnji avtomobilski razstavi v Parizu Renault razkriva moderno in električno gnano interpretacijo tega ikoničnega avtomobila: 4EVER Trophy. Ta razstavni prototip je pustolovec lahke kategorije, ki slavi 25. obletnico solidarnostne prireditve »4L Trophy«. Hkrati nakazuje prihodnji serijski električno gnani SUV segmenta B, ki bo naprodaj leta 2025, izdelovali ga bodo v Franciji, v tovarni Maubeuge, ki je del industrijskega vozlišča ElectriCity.

Kangoo Hippie Caviar Motel, zabavi namenjen električen razstavni prototip
Renault na razstavi v Parizu predstavlja drugo dejanje svoje strategije vozil za prosti čas: Kangoo Hippie Caviar Motel. Ta predelani dostavnik je nastal iz novega Kangooja L2 E-Tech Electric in je pravo potujoče zavetišče, prilagodljivo in dinamično, namenjeno pustolovcem in športnikom, ki uživajo v širnih prostranstvih in vznemirljivih podvigih.

R5 TURBO 3E, rojen za driftanje
R5 TURBO 3E je slikovit, povsem električno gnan razstavni prototip, namenjen driftanju. Vključen je v okvir praznovanja 50. obletnice modela Renault 5 in je poklon njegovima najbolj mitičnima športnima različicama: Renaultu 5 Turbo in Turbo 2. Ta nova interpretacija je kombinacije prekipevajoče bujnosti in prvovrstnih zmogljivosti, ki je uglašena na zabavo in igre (fun in gaming), hkrati pa je zaradi NFT[1] tudi del digitalnega okolja.

R5 Prototype: ko se preteklost sreča z električno prihodnostjo
Duša znamke izhaja iz njene zgodovine, njenega izročila. Renault 5 Prototype dokazuje, da bo Renault v Evropi električni avtomobil demokratiziral z moderno reinterpretacijo množičnega in bistvenega avtomobila, kakršen je bil njegov proslavljeni prednik. Renault 5 Prototype je kompakten mestni avtomobil, poln šarma, ki eno od večnih zvezd znamke Renault vodi v prihodnost z modernim, povsem električnim pogonom.

Renault je ponoven razmah v segmentu C opredelil kot enega glavnih stebrov strategije te znamke. Oblikovalske študije, razstavni prototipi in novi serijski modeli, ki so na ogled na Renaultovem razstavnem prostoru, utelešajo ta cilj in dokazujejo, da je znamka bolj kot kdajkoli osredotočena na inovativnost, obenem pa ohranja svojo gensko zasnovo ter izrablja lastno bogato strokovno znanje in izkušnje na področju električnih vozil.

Mégane E-Tech Electric, električni avtomobil nove generacije
Novi Mégane E-Tech Electric je prvi model Renaultove »generacije 2.0« električnih vozil in začenja novo poglavje električne revolucije znamke, ki se je začela pred več kot desetletjem. Je povezljiv, je del električnega ekosistema, a tudi del digitalnega ekosistema svojih uporabnikov. Mégane E-TECH Electric je za Renault tudi simbol začetka njegovega ponovnega osvajanja deleža v tržnem segmentu C.

Novi Austral, tehno SUV se prvič predstavlja širši javnosti
Novi Austral je naslednji mejnik ofenzive v segmentu C, ki jo je Renault začel z modeloma Mégane Conquest (oz. Arkana) in Mégane E-Tech Electric. Njegova atletska zunanjščina ima vse klasične SUV poteze. Novi Austral ima tudi posebno različico Esprit Alpine poudarjeno športnega videza.

Znotraj je novi Austral visoko tehnološki in prefinjen. Kronski dragulj njegove velikodušne in gostoljubne notranjosti je zaslon OpenR, ki skrbi tako za prikaz instrumentne plošče kot tudi funkcij navigacijske in multimedijske naprave, hkrati pa ponuja najboljše storitve in aplikacije znamke Google. Novi Austral je na vrhu modernosti in se ponaša z 32 naprednimi pomagali za vožnjo (ADAS), sistemom nastavitev Multi-Sense in tretjo generacijo Renaultovega sistema krmiljenja vseh štirih koles 4Control Advanced. Vse te uporabne, proaktivne in pametne tehnologije so v službi udobja, uživanja in varnosti vseh potnikov. Novi Austral je prvi Renaultov avtomobil, ki je zasnovan na konstrukcijski osnovi CMF-CD tretje generacije, ki je plod sodelovanja v okviru Zveze. Uvaja novo različico pogonskega sklopa E-Tech Full Hybrid, ki je močnejša, učinkovitejša in bolj gospodarna hkrati, poleg nje pa še dva bencinska motorja v konfiguraciji blagega hibrida z napetostjo 48 V ali 12 V. Te različne tehnologije elektrifikacije tvorijo ponudbo, ki pokriva vse potrebe posameznih kupcev in velikih voznih parkov.

Scénic Vision
V okviru stremljenja Skupine Renault k ogljični nevtralnosti do leta 2040 v Evropi in do leta 2050 po vsem svetu, je Renault oblikovalsko študijo Scénic Vision prvikrat predstavil maja lani na vrhu »ChangeNOW« v Parizu. Scénic Vision uteleša Renaultovo zavezanost trajnostnemu razvoju in odseva načrt znamke za razogljičenje celotnega življenjskega cikla avtomobila. Prvi uvaja novo karoserijsko biserno belo barvo, ki jo v lakirnici sušijo z ultravijolično svetlobo namesto v energijsko bolj potratnih klasičnih infrardečih pečeh, kar porabo energije v proizvodnji zmanjša za 75 odstotkov.

Reno: počlovečeni sovoznik nove generacije, ki bo kmalu na voljo v električnih vozilih
Renault in Cerence sodelujeta pri snovanju počlovečenega digitalnega sovoznika nove generacije, ki bo skrbel za varnejšo in izboljšano vožnjo z električnim vozilom. Obe podjetji sta združili moči za bistveno izboljšanje izkušnje vožnje z bolj človeškim načinom interakcije med voznikom in vozilom, ki uporabnika proaktivno vodi z razlagami in mu vožnjo električnega avtomobila olajšuje z osebnimi nasveti.

To je nekaj primerov delovanja sovoznika Reno:
- predstavi nove funkcije avtomobila,
- uporabi najboljše od vseh razpoložljivih možnosti za polnjenje akumulatorja električnega vozila,
- predlaga uporabne in pametne funkcije, kot je nastavljanje temperature v notranjosti ali trenutnim razmeram najbolj primeren način vožnje,
- nenehno zbira podatke svojega uporabnika, da lahko vedno bolje predvidi njegove potrebe in se jim prilagodi.

Novi počlovečeni digitalni sovoznik deluje s pomočjo pomočnika podjetja Cerence in bo vgrajen v povezljivo multimedijsko napravo OpenR Link od leta 2024 z naslednjo generacijo Renaultovih električnih vozil. Reno, uradni Renaultov avatar, bo predpremierno predstavljen na razstavnem prostoru znamke na pariški avtomobilski razstavi od 17. do 23. oktobra 2022.

[1] NFT ali Non-Fungible Token, nezamenljivi žeton, je v verigo podatkovnih blokov (blockchain) shranjena enota digitalnih podatkov, ki služijo kot potrdilo o pristnosti ozoroma o lastništvu. Ta edinstvena enota običajno vsebuje podatke o digitalnih datotekah, kot so fotografije, video ali zvočni posnetki.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov