Avto.info

Mazda Motor Corporation

MAZDA POROČA O OPAZNI RASTI PRODAJE V PRVEM ČETRTLETJU

Mazda Motor Corporation: MAZDA POROČA O OPAZNI RASTI PRODAJE V PRVEM ČETRTLETJU

Mazda Motor Corporation

Avtor: Foto: Mazda
Sedež družbe v Hirošimi

Sedež družbe v Hirošimi

Družba Mazda Motor Corporation je včeraj objavila finančne in prodajne rezultate za prvo četrtletje in poročala o globalni prodaji 309.000 vozil v obdobju od 1. aprila do 30. junija 2023, kar je 32-odstotna rast v primerjavi s preteklim letom.

V Evropi se je prodaja v prvem četrtletju v primerjavi s prejšnjim letom povečala za 46 % na 44.000 vozil, tržni delež pa je znašal 1,1 %, kar je za 0,3 % več kot v prvem četrtletju prejšnjega leta. Mazdin obseg prodaje v Severni Ameriki se je povečal za 58 odstotkov na 95.000 vozil. Na Mazdinem domačem trgu, na Japonskem, je prodaja dosegla 42.000 vozil, kar je 70 odstotkov več kot leto prej. Za prvo četrtletje fiskalnega leta je Mazda poročala o čisti prodaji v višini 1091 milijard jenov (7,3 milijarde evrov*), kar je 77 odstotkov več kot leto prej, in dobičku iz poslovanja v višini 30 milijard jenov (200 milijonov evrov*). Čisti dohodek je znašal 37,2 milijarde jenov (248 milijonov evrov*).

Zaradi pozitivnega vpliva velikih modelov, vključno z Mazdo CX-60 v Evropi in Mazdo CX-90 v Severni Ameriki, je Mazda za celotno fiskalno leto napovedala globalno prodajo v višini 1,3 milijona vozil, od tega 189.000 vozil v Evropi. Mazda za to fiskalno leto napoveduje čisto prodajo v višini 4500 milijard jenov (32,4 milijarde evrov*), dobiček iz poslovanja v višini 180 milijard jenov (1,3 milijarde evrov) in čisti dohodek v višini 130 milijard jenov (935 milijonov evrov*).

Mazda bo še naprej izvajala svojo strategijo elektrifikacije, da bi izpolnila vse hitrejše uvajanje okoljskih predpisov in si vztrajno prizadevala za ogljično nevtralnost. To vključuje nov model MX-30 R-EV, ki bo kot eno od vozil Mazdinega pristopa z več rešitvami za elektrifikacijo na evropskih trgih predstavljen še letos, in Mazdino pred nedavnim začeto sodelovanje s podjetjem Panasonic Energy glede srednje- do dolgoročnega partnerstva za dobavo valjastih litij-ionskih baterij v okviru Mazdine politike upravljanja do leta 2030.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov