Avto.info

MAZDA3 IN MAZDA CX-30

MAZDA PREDSTAVLJA RAZLIČICI IZ MODELNEGA LETA 2024

MAZDA3 IN MAZDA CX-30: MAZDA PREDSTAVLJA RAZLIČICI IZ MODELNEGA LETA 2024

MAZDA3 IN MAZDA CX-30

Avtor: Foto: Mazda
MAZDA3 IN MAZDA CX-30: MAZDA PREDSTAVLJA RAZLIČICI IZ MODELNEGA LETA 2024 MAZDA3 IN MAZDA CX-30: MAZDA PREDSTAVLJA RAZLIČICI IZ MODELNEGA LETA 2024 MAZDA3 IN MAZDA CX-30: MAZDA PREDSTAVLJA RAZLIČICI IZ MODELNEGA LETA 2024 MAZDA3 IN MAZDA CX-30: MAZDA PREDSTAVLJA RAZLIČICI IZ MODELNEGA LETA 2024

Mazda s ponosom predstavlja najnovejšo serijo izboljšav za Mazdo3 in Mazdo CX-30. Mazda3 in Mazda CX-30 modelnega leta 2024 sta dokaz vrhunske japonske izdelave, odlikujejo pa ju številne dopolnitve, vključno s spremenjeno barvno paleto ter posodobitvami varnostnih in informativno-razvedrilnih sistemov, ki vozniku zagotavljajo vrhunsko tehnologijo in udobje na dosegu roke. Mazda3 in Mazda CX-30 modelnega leta 2024 vključujeta štiri na novo izboljšane funkcije aktivne varnosti, ki z medsebojnim sodelovanjem zagotavljajo največjo možno varnost – dodali smo opozorilo na nezbranost voznika, samodejno zaviranje v sili (AEB) je izboljšano za učinkovito delovanje tudi v nočnem času, natančnost sistema za inteligentno pomoč pri uravnavanju hitrosti (ISA) je povečana, izboljšave pa so tudi pri hitrostih asistenta za vožnjo v zgoščenem prometu (CTS). 

Mazda3 in Mazda CX-30 modelnega leta 2024 vključujeta tudi pomembne posodobitve na področju kibernetske varnosti za zaščito pred informacijskimi grožnjami. S temi posodobitvami je avto zdaj varnejši kot kdaj koli prej. Filozofija osredotočenosti na uporabnika je še bolj opazna in zaznavna z izboljšanimi ergonomskimi posodobitvami v notranjosti. Te posodobitve vključujejo izboljšan zaslon in programsko opremo informativno-razvedrilnega sistema, zamenjavo obstoječih priključkov USB-A s priključki USB-C ter subtilno, a učinkovito preureditev upravljalnih elementov v kabini za optimizirano preprosto uporabo. Tudi upravljalni elementi na volanu so subtilno spremenjeni, saj temnejši odtenek vozniku olajša zaznavanje gumbov za povezano vozno izkušnjo.

Mazdo3 in Mazdo CX-30 modelnega leta 2024 odlikujejo najnovejše funkcije informativno-razvedrilnega sistema Mazda Connect z izboljšano funkcionalnostjo pametnih telefonov. Navigacijski napotki vmesnikov Apple CarPlay in Android Auto so lahko zdaj prikazani na Head-up zaslonu, kar je novost pri Mazdi. Ta funkcija povečuje varnost in udobje voznikov, saj jim omogoča, da med spremljanjem glavnih navigacijskih informacij ves čas gledajo na cesto. Zdaj sta na voljo tudi brezžični različici vmesnikov Apple CarPlay in Android Auto, zato je povezovanje telefona z avtomobilom lažje kot kdaj koli prej. Posodobljeni Mazda3 in Mazda CX-30 vključujeta brezžično polnilno blazinico,1 ki zagotavlja, da bo vaš telefon na dolgih vožnjah popolnoma napolnjen, ne da bi potrebovali polnilne kable.

Izboljšan 10,25-palčni osrednji zaslon voznikom omogoča preprost pregled informacij v realnem času, pogled na navigacijski zemljevid pa je razširjen zaradi prozornega okvirja zaslona. Posodobljeni navigacijski sistem ima zdaj funkcijo spletnega iskanja interesnih točk, zaradi česar so rezultati iskanja natančnejši, ustreznejši in uporabnejši. Izboljšave vključujejo tudi nadgradnjo funkcije terenskega kartiranja, ki v povezavi s 3D-žiroskopskim senzorjem natančno izračunava položaj vozila tudi na območjih s slabim sprejemom signala sistema GPS. Mazda3 in Mazda CX-30 modelnega leta 2024 sta na voljo v številnih zunanjih barvah, pri čemer sta obstoječi ponudbi dodani novi barvi Ceramic Metallic in Zircon Sand. 

1 Na voljo le v serijski opremi izbranih različic.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov