Avto.info

Večje razkošje, večja zmogljivost

Porsche predstavlja novi Cayenne

Večje razkošje, večja zmogljivost: Porsche predstavlja novi Cayenne

Večje razkošje, večja zmogljivost

Avtor: Foto: Porsche
Večje razkošje, večja zmogljivost: Porsche predstavlja novi Cayenne Večje razkošje, večja zmogljivost: Porsche predstavlja novi Cayenne Večje razkošje, večja zmogljivost: Porsche predstavlja novi Cayenne Večje razkošje, večja zmogljivost: Porsche predstavlja novi Cayenne Večje razkošje, večja zmogljivost: Porsche predstavlja novi Cayenne Večje razkošje, večja zmogljivost: Porsche predstavlja novi Cayenne Večje razkošje, večja zmogljivost: Porsche predstavlja novi Cayenne Večje razkošje, večja zmogljivost: Porsche predstavlja novi Cayenne Večje razkošje, večja zmogljivost: Porsche predstavlja novi Cayenne Večje razkošje, večja zmogljivost: Porsche predstavlja novi Cayenne Večje razkošje, večja zmogljivost: Porsche predstavlja novi Cayenne

Porsche je s korenitimi posegi v pogon, podvozje, dizajn in opremo temeljito prenovil tretjo generacijo Cayenna. Razpon med cestnimi in terenskimi zmog-ljivostmi na eni strani ter razkošnim in funkcionalnim udobjem se je tako še povečal.

Porsche je sistematično izpopolnil svoj luksuzni SUV: novi Cayenne se predstavlja z visokodigitaliziranim konceptom prikazov in upravljalnih elementov, novo tehnologijo podvozja ter inovativnimi tehnološkimi funkcijami. "To je ena najobsežnejših produktnih prenov v zgodovini znamke Porsche," je povedal vodja modelske serije Cayenne Michael Schätzle. HD matrični glavni LED žarometi z visoko ločljivostjo zagotavljajo optimalno osvetlitev cestišča v vsaki vozni situaciji, sistem za kakovost zraka filtrira škodljive snovi iz izdihanega zraka v notranjosti, sovoznik ima prvič v Cayennu lasten zaslon infotainmenta – med drugim tudi za video pretakanje. S še drznejšim dizajnom in zmogljivimi pogoni Cayenne poudarja svoje mesto športnega avtomobila v tem segmentu.

Digitaliziran in osredotočen na voznika: Porsche Driver Experience
Porsche je v novi Cayenne vgradil temeljito prenovljen koncept prikazov in upravljalnih elementov. Pri novem Porsche Driver Experiencu, ki se je prvič predstavil v Porsche Taycanu, je v ospredju usmerjenost proti vozniku, izboljšano pa je tudi upravljanje. Funkcije, ki jih voznik pogosto uporablja, so na volanu ali tik ob njem. Tako ima ročica za asistenčne sisteme, ki je nameščena levo za volanom, zdaj dodatne funkcije za upravljanje asistenčnih sistemov. V novem Cayennu je ročica avtomatskega menjalnika tokrat prvič na armaturni plošči. Zato je na novi sredinski konzoli dovolj prostora za predale in za veliko upravljalno ploščo klimatske naprave v črnem visokosijajnem videzu. Veliki, zlahka dosegljivi upravljalni elementi v kombina¬ciji z mehanskimi tipkami za klimatsko napravo in otipnim regulatorjem glasnosti omogočajo udobno upravljanje ter so tudi na videz prefinjeni.

Na novo zasnovana armaturna plošča v Cayennu prvič vključuje 12,6-palčni kombini¬rani instrument, realiziran v usločeni in prostostoječi izvedbi s prilagodljivimi prikazni¬mi možnostmi. Ponudbo dopolnjuje opcijski sistem projiciranja na vetrobransko steklo. Serijski 12,3-palčni osrednji zaslon sistema Porsche Communication Management (PCM) se harmonično vklaplja v armaturno ploščo in nudi dostop do vseh pomembnih funkcij vozila. Integrirane aplikacije, kot sta Spotify® in Apple Music®, v novem Cayennu pripomorejo k optimalni povezljivosti. Prvič je na voljo 10,9-palčni zaslon na sovoznikovi strani. Zaslon prispeva k boljši vozni izkušnji za sovoznika s prikazom informacij o zmogljivosti, ločenim dostopom do upravljanja infotainment sistema, odvisno od trga pa še z možnostjo video pretakanja med vožnjo. Posebna folija zagotavlja, da voznik na ta zaslon ne vidi.

Drznejši dizajn, inovativna svetlobna tehnologija
Novi Cayenne je dobil posebno ekspresivno in atletsko podobo. Nov sprednji del v povezavi z močneje usločenimi blatniki in novim pokrovom motornega prostora ter tehnološko dovršenimi žarometi poudarja širino avtomobila. Na zadku novega Cayenna izstopajo tridimenzionalno oblikovane zadnje luči, prečiščene površine in nov spodnji del zadka z integriranim nosilcem registrske tablice. Barvna paleta, ki je bogatejša za tri nove barve, paketi aluminijastih športnih elementov s prihrankom na masi do 33 kilogramov za Cayenne Coupé ter obsežna ponudba 20-, 21- in 22-palčnih platišč pripomorejo, da je lahko novi Cayenne konfiguriran še posebno individualno in športno.

V novem Cayennu so matrični glavni LED-žarometi serijski. Novi v ponudbi so opcijski HD matrični glavni LED-žarometi. Z inovativno tehnologijo, ki vključuje dva visoko¬ločljivostna modula in več kot 32.000 slikovnih točk na žaromet, zagotavljajo natančno, hitro in precizno prilagojeno prikrivanje bleščanja, ki prihaja od drugih udeležencev v prometu, ter s tem neslepečo svetlobo dolgih luči. Svetlost modulov je mogoče glede na vozno situacijo nastaviti na več kot 1.000 posameznih stopenj. Po meri prilagojeni svetlobni profili v različnih voznih situacijah povečajo varnost in udobje.

Poleg tega je Porsche novi Cayenne opremil tudi s sistemom za kakovost zraka. Vozilo serijsko na podlagi prediktivnih navigacijskih podatkov zazna bližajoči se predor in samodejno aktivira funkcijo zaprtega kroženja zraka. Opcijsko je na voljo senzor, ki zazna onesnaženost izdihanega zraka s prašnimi delci in po potrebi aktivira večkraten pretok zraka skozi mikrofilter. Poleg tega ionizator iz izdihanega zraka čisti mikro¬organizme in škodljive snovi, kar je blagodejno predvsem za alergike. Kupcem je na voljo tudi široka ponudba novih in izboljšanih asistenčnih sistemov. Med njimi so aktivni omejevalnik hitrosti, asistenca za ovire, asistenca za zavijanje levo in izpopolnjeni Porsche Inno Drive kot sestavni del tempostata za uravnavanje razdalje. Novi Cayenne tako vozniku še bolj pomaga v nevarnih situacijah kot tudi v zastojih na avtocestah in podobnih cestah.

Večji razpon med potovalnim udobjem in zmogljivostjo
Porsche je Cayenne že tovarniško opremil s podvozjem z jeklenimi vzmetmi, ki vključuje aktivno in izrazito športno uravnavanje blaženja Porsche Active Suspension Management (PASM). Novi blažilniki z 2-ventilno tehnologijo ter ločeno natezno in potisno fazo omogočajo večjo zmogljivost v vseh voznih situacijah. Občutno se je izboljšalo predvsem udobje pri počasni vožnji, krmiljenje pri dinamični vožnji skozi ovinke ter podpora pri vzdolžnem in prečnem nagibanju. K boljši vozni izkušnji pa lahko pripomore tudi novo prilagodljivo zračno vzmetenje z novo 2-prekatno 2-ventilno tehnologijo. Ta z mehko karakteristiko blaženja – v primerjavi s serijskim podvozjem in tudi s predhodnikom – izboljša občutek pri vožnji, umirja karoserijo ter poenostavlja krmiljenje tako na cesti kot na terenu. Prilagodljivo zračno vzmetenje pripomore k večji preciznosti vožnje in zmogljivosti ter zmanjša gibanje karoserije v dinamičnih voznih situacijah. Podvozje poleg tega omogoča še izrazitejše razlikovanje med voznimi načini Normal, Sport in Sport Plus.

Hibridni model z večjo močjo in električnim dosegom do 90 kilometrov
V Evropi se bo novi Cayenne predstavil s tremi različnimi motorji. V novem Cayennu S se je dosedanji motor V6 umaknil temeljito izpopolnjenemu štirilitrskemu biturbo¬motorju V8, ki ga je zasnoval Porsche. Z največjo močjo 349 kW (474 KM) in navorom 600 Nm – torej z dodatnimi 25 kW (34 KM) in 50 Nm glede na predhodnika – ta motor SUV in tudi SUV Coupé v 4,7 sekunde pospeši na 100 km/h. Najvišja hitrost znaša 273 km/h. Osnovna različica Cayenna je opremljena z izpopolnjenim trilitrskim motorjem V6-Turbo. Zdaj njegova moč znaša 260 kW (353 KM) in navor 500 Nm, torej 10 kW (13 KM) in 50 Nm več kot prej.

Poleg tega je šestvaljni motor osnova za električni pogonski sklop Cayenna E-Hybrid. V kombinaciji z novim elektromotorjem, ki ima z dodatnimi 30 kW zdaj moč 130 kW (176 KM), se je njegova sistemska moč povečala na 346 kW (470 KM). Kapaciteta visokonapetostne baterije se je povečala s 17,9 kWh pri predhodniku na sedanjih 25,9 kWh, kar odvisno od opreme omogoča popolnoma električne dosege do 90 ki¬lo¬metrov (WLTP). Novi vgrajeni 11-kilovatni polnilnik trajanje polnjenja na ustreznem viru električne energije kljub večji kapaciteti baterije skrajša na manj kot dve uri in pol. Izpopolnjeni vozni režimi za E-Hybrid še povečajo učinkovitost vozila med vožnjo.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava