Avto.info

NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC

PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM

NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM

NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC

Avtor: Foto: Renault
NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM

Po Meganu je zdaj na vrsti Scenic, da se iznajde na novo in prevzame udarno vlogo v novi generaciji Renaultovih električnih avtomobilov. Novi Scenic E-Tech electric je zasnovan za družine, prilagojen njihovim potrebam, da potujejo svobodno, sproščeno in varno. Tako se popolnoma vklaplja v strateški načrt Renaulution, saj je zmes električne modernosti, uporabnih in intuitivnih tehnologij ter je zasnovan bolj trajnostno. To je prvi serijski avtomobil, ki udejanja ambicijo Skupine Renault, da postane avtomobilsko podjetje naslednje generacije v službi pravičnega prehoda. S tem uteleša njeno strategijo trajnostnega razvoja s tremi stebri: okolje, varnost in vključenost.

Scenicovih 27 let razvoja
Scenic je Renaultova zgodba z že 27-letno zgodovino. Scenic je bil rojen leta 1996 (pet let po razkritju oblikovalske študije z istim imenom leta 1991) in je na avtomobilski trg prinesel revolucijo, saj je bil prvi kompakten enoprostornik v evropski avtomobilski zgodovini. Njegovo ime izhaja iz »Safety Concept Embodied in a New Innovative Car«, oziroma »zasnova varnosti utelešena v novem inovativnem avtomobilu«. Družine in njihove potovalne navade, pa tudi njihova globoka hotenja glede vplivov na okolje in varnosti, so se z leti spremenila in Scenic se jim je ves ta čas prilagajal, pogosto pa jih celo napovedoval. Danes je s povsem električnim pogonom na novo iznašel družinski avtomobil segmenta C in vabi na potovanje ob povsem ohranjenih genih pionirskega družinskega avtomobila. Scenic je bil od nekdaj zasnovan kot prvi avtomobil v gospodinjstvu, ki med konci tedna in počitnicami služi tudi za dolge vožnje. Še vedno je tak, saj ima doseg več kot 620 kilometrov (po WLTP). Je tudi prvi električni avtomobil, ki je zasnovan na bolj trajnosten način, in skrbi za dobrobit tako svojih potnikov kot tudi okolja. Z njim je družinski avtomobil prihodnosti že tukaj, zdaj.

Družinski avtomobil par excellence
Temelji na konstrukcijski osnovi za električna vozila CMF-EV, ki so jo razvili v okviru Zveze, ima drzen videz, majhen tloris glede na razred, a kljub temu svojim potnikom ponuja rekordno prostornost. Ima kompakten akumulator z zmogljivostjo do 87 kWh, ki pušča še več prostora za popoln izkoristek idealnih mer avtomobila. Elektromotor ima moč do 160 kW (kar ustreza 220 KM), zato je avtomobil okreten, živahen in primeren za vse vrste vožnje. Znotraj je udoben za vse potnike, notranja prostornost pa je naravnost vzorna zahvaljujoč ravnemu podu in veliki medosni razdalji (2,78 m). Zato imajo potniki veliko prostora, vključno z 278 mm prostora za kolena na zadnjih sedežih, pa tudi za prtljago je poskrbljeno, saj ima prtljažnik prostornino 545 litrov. Inovativna steklena streha Solarbay z zatemnitveno funkcijo in domiseln naslon za roke »Ingenius« na zadnji klopi dopolnjujeta cel niz opreme za celovito udobje.

Multimedijsko napravo OpenR Link bogati več kot 50 aplikacij, kar uporabnikom omogoča sproščeno načrtovanje poti in uživanje v njej z vsemi sopotniki. Edinstven je tudi poseben zvočni pečat novega Scenica E-Tech electric in to zahvaljujoč izjemnemu sodelovanju z umetnikom, skladateljem in glasbenikom Jean-Michelom Jarreom. Ne nazadnje bo novi Scenic E-Tech electric prvi Renaultov električni avtomobil, ki bo na voljo tudi s paketom opreme Esprit Alpine, s katerim bo pridobil bolj vznemirljiv in športen značaj. Kot že prvo generacijo ga bodo izdelovali v tovarni Douai (ElectriCity), naprodaj pa bo od začetka leta 2024.

Prvi bolj trajnostno zasnovan družinski avtomobil
Zgraditi avtomobilsko podjetje naslednje generacije pomeni predvsem na novo premisliti avtomobil in načine njegove uporabe, da bi lahko ponudili inovativno mobilnost, bolj odgovorno in bolj varno, dosegljivo kar največjemu številu ljudi. To pomeni tudi zmanjšanje vplivov vozil na okolje v njihovem celotnem življenjskem ciklu: od zasnove, izdelave, uporabe in konca uporabne dobe (»od zibelke do groba«). Peta generacija Renaulta Scenica prinaša novo videnje mobilnosti. Potreba po razumnem trošenju in bolj odgovorni proizvodnji je že zelo široko sprejeta. Skupina Renault se skozi svoj Smoter (Raison d'Etre) in strateški načrt Renaulution preobraža v podjetje naslednje generacije, tehnološko, osredotočeno na ustvarjanje vrednosti, tako ekonomske kot tudi okoljske in družbene, s ciljem, da v Evropi doseže ogljično nevtralnost do leta 2040 in po vsem svetu do leta 2050. Renault je pionir razogljičenja in je leta 2022 na prireditvi ChangeNOW razkril oblikovalsko študijo Scenic Vision, ki je utelešala namero znamke, da snuje bolj trajnostna in vizionarska vozila. Danes je ta namera dobila prvo konkretno izvedbo s prvim družinskim avtomobilom s povsem električnim pogonom in zasnovanim na bolj trajnosten način – novim Scenicom E-Tech electric.

Ta povsem električno gnani družinski avtomobil je bolj inovativen, bolj velikodušen in bolj kot kdajkoli v duhu časa, hkrati pa je znanilec novosti na področju trajnostnega razvoja in varnosti. Novi Scenic E-Tech electric, ki ga sestavljajo v tovarni Douai v okviru vozlišča ElectriCity v Franciji, utira novo pot, pot k bolj trajnostni, varni in vizionarski mobilnosti. Tudi elektromotor zanj izdelujejo v Franciji, v obratu Megafactory v mestu Cleon. V tem avtomobilu je do 24 odstotkov uporabljenih materialov recikliranih, 90 odstotkov njegove mase – vključno z akumulatorjem – pa je možno reciklirati v industrijskih obratih skladno z Direktivo 2005/64/EC. Pot v inovativno, bolj odgovorno in bolj varno mobilnost za kar največje število ljudi je tako odprta! Leta 1996 je bil Scénic model, ki je premešal pravila in na novo iznašel koncept družinskega avtomobila. Novi Scénic E-Tech electric sledi tej filozofiji. Vrača se kot vsestranski električen avtomobil, zmožen prevoziti velike razdalje in zasnovan v duhu trajnostnega razvoja. Ob ohranitvi kompaktne zunanjosti ponuja izjemno prostorno notranjost, ki je svetla, udobna in vrhunsko povezljiva. - Fabrice Cambolive, glavni izvršni direktor znamke Renault

Oblikovanje novega Scénica E-Tech electric je podrejeno učinkovitosti, dosegljivosti in trajnostni vključitvi v okolje. Zasnovan je tako, da družine lahko potujejo svobodno, varno in na bolj odgovoren način. Uteleša tudi novi oblikovalski jezik znamke Renault. Velikodušne obline prikličejo predstavo živahne, humanistične znamke, jasno razločne in natančne linije ter številne tehnološke podrobnosti pa ga postavljajo v sodoben in povezan svet. - Gilles Vidal, direktor oblikovanja znamke Renault

Veliko več informacij o novem Scénicu E-Tech electric najdete v priponki.

NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM
NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM
NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM
NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: PRVI BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVAN DRUŽINSKI AVTOMOBIL S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM
Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov