Avto.info

RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC

RENAULT JE RAZKRIL ŠE NEKAJ VEČ PODROBNOSTI

RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC: RENAULT JE RAZKRIL ŠE NEKAJ VEČ PODROBNOSTI

RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC

Avtor: Foto: Renault
RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC: RENAULT JE RAZKRIL ŠE NEKAJ VEČ PODROBNOSTI RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC: RENAULT JE RAZKRIL ŠE NEKAJ VEČ PODROBNOSTI RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC: RENAULT JE RAZKRIL ŠE NEKAJ VEČ PODROBNOSTI RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC: RENAULT JE RAZKRIL ŠE NEKAJ VEČ PODROBNOSTI RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC: RENAULT JE RAZKRIL ŠE NEKAJ VEČ PODROBNOSTI RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC: RENAULT JE RAZKRIL ŠE NEKAJ VEČ PODROBNOSTI

Renault 5 E-Tech electric je kulten model in bolj moderen kot kdajkoli. Pripravili smo vse sestavine za oblikovanje in proizvodnjo privlačnega avtomobila v Franciji. Ta bo z živahnim videzom in tehnologijami novih generacij demokratiziral električne avtomobile v Evropi. - Fabrice Cambolive, glavni izvršni direktor znamke Renault

Ekskluzivne prve fotografije serijskega modela
Renault 5 E-Tech electric bo z načrtovanim začetkom prodaje v letu 2024 ikonični model Renault 5 z električno in moderno reinterpretacijo pognal v prihodnost. S postopnim razkrivanjem podrobnosti zunanjosti novega serijskega modela pred njegovim uradnim razkritjem Renault ponuja prvi vtis delov, ki so očiten poklon slovitemu predhodniku.

Žarometa
Za že na daleč prepoznaven prednji del R5 je zelo zaslužna oblika žarometov. Predvsem gre za njuno obliko, a tudi grafično zasnovo v jedru čaše, ki malce spominja na človeško oko. To je tudi poklon slovitemu oglasu »Pustolovščine Superavtomobila« iz leta 1972, saj videz človeških oči malce počloveči R5 sodobnega časa.

Svetlobni kazalnik polnjenja na pokrovu motorja
Spredaj je reža za zajem zraka, ki je bila na prvotnem modelu, izginila. Nadomestil jo je svetlobni kazalnik za polnjenje akumulatorja, ki jasno kaže, da je Renault 5 E-Tech electric del sodobnega sveta električnih avtomobilov. Ta svetlobni kazalnik ima obliko številke 5, ko je akumulator napolnjen. Ta tehnološka, igriva in praktična rešitev omogoča, da v hipu vidimo, koliko je akumulator napolnjen, in je lep primer dosegljivega in človeku prijaznega vmesnika.

Blatniki
Loki blatnikov ustvarjajo vtis večje širine in R5 je zaradi njih zaznan kot kompakten avtomobil, ki čvrsto stoji na cesti. Blatniki s svojo grafično podobo poudarjajo edinstven in nemudoma prepoznaven značaj po vzoru slovite različice R5 Turbo.

Zadnje luči
Pokončni zadnji svetili vključujejo svetilno funkcijo, ki na videz podaljšuje stranico avtomobila. Ta dva elementa imata svojo vlogo pri aerodinamičnosti R5, saj omejujeta škodljivo vrtinčenje zraka.

Izvirna kampanja, ki bo še dodatno pritegnila pozornosti najširše javnosti od 1. decembra naprej
Za to priložnost sta si Renault in njegova agencija Publicis Conseil zamislila kampanjo, ki bo še dodatno pritegnila pozornosti, ki je izvirna tako po obliki kot tudi po obsegu, saj jo začenjajo tri mesece pred uradnim razkritjem avtomobila. Tema kampanje je »R5VOLUTION IS BACK«, revolucija se je vrnila. Leta 1972, v času družbenih in političnih težav predstavljeni R5 je v avtomobilski svet prinesel radikalno spremembo, revolucionarno zamišljen avtomobil. V letu 2024, obdobju energetskega prehoda in umestitve proizvodnje v Francijo in potrebe po zmernosti, bo Renault začel novo revolucijo. In to skorajšnje vrnitev bo napovedal s kampanjo, ki bo zajela vso Evropo.

V tej kampanji bodo razkriti prvi ikonični deli zunanjosti prihajajočega avtomobila začenši z zaščitnim znakom 5. Ta bo v treh barvah, ki bodo na voljo na serijskem avtomobilu: rumena, modra in zelena. Renault 5 E-Tech electric bo možno delno razbrati v jedru gigantske številke 5, ki bo povečana za priložnostne plakate, ki se bodo pojavili s 1. decembrom 2023. Večinoma zakrito vozilo sistematično spremlja koda QR, ki vodi na spletno stran https://www.renault.si/vozila/renault5/predstavitev.html. Slednja razkriva nekaj več avtomobila v seriji podrobnosti, ki jo spremljajo ključne besede: R5DESIGNED, R5NERGISED, R5DIGITALISED, R5SOURCEFUL, R5LOCALISED, R5VOLUTION IS BACK.

Za vrnitev te ikone smo hoteli na novo iznajti tradicionalno shemo predstavitve avtomobila. Korak za korakom bomo po delih razkrivali obliko tega retro-futurističnega modela z velikopoteznim načrtom komuniciranja, ki se začne že veliko pred predstavitvijo. Renault 5 je nedvomno pravi model, ki to dopušča, saj gre za preporod in hkrati za na novo iznajden mitični avtomobil, ki je brez sence dvoma eden najbolj ikoničnih modelov v zgodovini francoske avtomobilske industrije. - Arnaud Belloni, glavni direktor za globalno trženje znamke Renault

Pop ikona s povsem električnim pogonom
Samo 3,92 metra dolgi Renault 5 E-Tech electric je do zadnjega centimetra mestni avtomobil. Ta povsem elektrificirana ikona je popolna za mestno vožnjo, prav tako dobro pa se znajde tudi izven mesta. Z akumulatorjem zmogljivosti 52 kWh ima doseg do 400 kilometrov po WLTP. Ta akumulator bo na voljo takoj ob začetku sprejemanja naročil. Drugi, z zmogljivostjo 40 kWh, bo na voljo nekaj kasneje. Renault 5 E-Tech electric bo v serijsko proizvodnjo uvedel novo konstrukcijsko osnovo AmpR Small (prej CMF-B EV), ki je zasnovana za pristno uživanje v vožnji. Večvodilska zadnja prema, ki je sicer običajna v avtomobilih višjega razreda, prispeva k izvrstni stabilnosti in legi na cesti.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov