Avto.info

»IZ MAUBEUGEA Z LJUBEZNIJO«

RENAULT KANGOO, PREDMET JAPONSKEGA NAVDUŠENJA

»IZ MAUBEUGEA Z LJUBEZNIJO«: RENAULT KANGOO, PREDMET JAPONSKEGA NAVDUŠENJA

»IZ MAUBEUGEA Z LJUBEZNIJO«

Avtor: Foto: Renault
»IZ MAUBEUGEA Z LJUBEZNIJO«: RENAULT KANGOO, PREDMET JAPONSKEGA NAVDUŠENJA »IZ MAUBEUGEA Z LJUBEZNIJO«: RENAULT KANGOO, PREDMET JAPONSKEGA NAVDUŠENJA

Minulih 14 let je Japonska gostila največje srečanje Ranaultov Kangoojev na svetu. Vsako leto se na tisoče Japoncev zbere ob vznožju gore Fudži, kjer se skupaj navdušujejo nad tem francoskim 'velikoprostornikom' in ga slavijo. Letošnje srečanje je bilo za Renault izvrstna priložnost, da japonskemu občinstvu predstavi novi Grand Kangoo.

»IZ MAUBEUGEA Z LJUBEZNIJO«
Kangoo je z edinstveno in praktično obliko ter drsnimi zadnjimi vrati uvedel segment velikoprostornikov  in naglo postal prodajna uspešnica, saj so v minulih 25 letih prodali več 4,4 milijona primerkov v 50 državah sveta. Od leta 1997 ga izdelujejo v tovarni Maubeuge v Franciji za ves svet, posebno pozornost pa namenjajo izdelavi tistih Kangoojev, ki so namenjeni v deželo vzhajajočega sonca. Od vseh držav, kjer je Kangoo naprodaj, je Japonska tista, kjer ga slavijo na najbolj izviren način. Navdušenje nad tem avtomobilom je naglo raslo, se širilo in leta 2009 so se ljubitelji Kangooja odločili ustvariti srečanje somišljenikov, na katerem naj bi se zbralo kar največje število ljubiteljev tega francoskega avtomobila.

Od prvega srečanja z nekaj sto udeleženci je to do zdaj zraslo na 5.000 obiskovalcev, ki so prišli ogledati skoraj 2.000 tam razstavljenih Kangoojev. Letos, v 14. letu svojega obstoja, je japonsko srečanje Kangoojev največje tovrstno srečanje Kongoojev na svetu. Letošnje srečanje je uradno odprl Junpej Ogava, predsednik Renault Japonska v navzočnosti Heinz-Jürgena Löwa, podpredsednika znamke Renault za lahka gospodarska vozila (LGV), Thierryja Plantegenesta, direktorja prodaje in trženja Renault LGV in Florenta Pichereauja, vodje uvedbe Kangooja pri Renault LGV. Ob tej priložnosti so javnosti pokazali novi Renault Grand Kangoo in novo posebno serijo »Urban Grey«, ki je zasnovana posebej za japonski trg.

V čast mi je, da sem se udeležil letošnjega zleta Kangoo Jamboree in sem lahko japonski javnosti razkril novi Renault Grand Kangoo. Zahvaljujem se vsem ljubiteljem, ki so se udeležili te prireditve, in ki izkazujejo svoje navdušenje nad Kangoojem in vrednotami tega avtomobila: družina, prilagodljivost in inovativnost. Prepričan sem, da bo tretja generacija Kangooja enako priljubljena kot prvi dve in da bomo ta model tudi v prihodnje slavili na zletih Kangoo Jamboree! - Heinz-Jürgen Löw, podpredsednik znamke Renault za lahka gospodarska vozila

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov