Avto.info

»CAR OF THE YEAR 2024«

SCENIC E-TECH ELECTRIC JE FINALIST IZBORA

»CAR OF THE YEAR 2024«: SCENIC E-TECH ELECTRIC JE FINALIST IZBORA

»CAR OF THE YEAR 2024«

Avtor: Foto: Renault

Renault je ponosen, da je prišel v finale izbora za letošnjo evropsko nagrado avtomobil leta »Car of the Year 2024«. Po modelih Austral v letu 2022 in Megane E-Tech electric v letu 2021 se je tokrat med sedem finalistov za to priznanje uvrstil Scenic E-Tech electric. Žirijo sestavlja 59 novinarjev iz 22 držav, ki so skrbno preskusili in ocenili 28 modelov in na podlagi tega sestavili seznam sedmih finalistov. Zmagovalec bo razglašen v ponedeljek, 26. februarja 2024 na avtomobilski razstavi v Ženevi.

Zgodba vozila Renault Scenica se razteza skozi obdobje 27 let. Scenic je bil rojen leta 1996 in je na trg vnesel revolucijo, saj je bil eden prvih kompaktnih enoprostorcev v zgodovini evropske avtomobilske industrije. Scenic prve generacije je osvojil prestižno priznanje avtomobil leta, »Car of the Year 1997«. Danes ima Scenic povsem električen pogon in prinaša novo opredelitev družinskega avtomobila segmenta C, ki vabi na potovanje z ohranitvijo genov svojega družinskega predhodnika. Scenic je bil vedno zasnovan za vlogo prvega avtomobila v gospodinjstvu, ki odlično služi tudi na daljših poteh med konci tedna in počitnicami. S peto generacijo je Scenic doživel preobrazbo, hkrati pa je ohranil svojo inovativnost in zdaj deluje kot družinski avtomobil s popolnoma električnim pogonom, ki ustreza vsem potrebam družinske rabe Je kompakten (4,47 m dolg), kar olajšuje vožnjo po mestu, in hkrati znotraj dovolj prostoren za daljša potovanja. Njegov doseg znaša 625 kilometrov (po WLTP).

Renault je že več kot deset let zavezan demokratizaciji električne mobilnosti z namenom dosegljivosti kar največjemu krogu kupcev. Scenic E-Tech electric se popolnoma sklada s strateškim načrtom znamke, saj prinaša zmes električne modernosti, intuitivno uporabnih tehnologij in bolj trajnostne zasnove. Renault na podlagi uspeha modela Zoe svojo ponudbo razširja v segment C z modeloma Megane E-Tech electric in Scenic. Ta sta ključna za pospešitev sprejemanja električnih modelov in nadaljevanje vodilne vloge znamke Renault v dobi trajnostne mobilnosti.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov