Avto.info

Skupina Renault in PUNCH Torino

Sklenitev strateškega partnerstva za dizelske motorje z majhnimi izpusti

Skupina Renault in PUNCH Torino : Sklenitev strateškega partnerstva za dizelske motorje z majhnimi izpusti

Skupina Renault in PUNCH Torino

Avtor: Foto: Renault

Skupina Renault in PUNCH Torino, priznan center odličnosti za pogonske sklope in elektroniko, sta oznanila podpis zavezujočega memoranduma o soglasju (MoU) glede njunega sodelovanja pri štirivaljnih dizelskih motorjih za lahka gospodarska vozila. Skladno z vsebino tega sporazuma bo PUNCH lahko kupoval, uporabljal in prodajal Renaultove sedanje in prihodnje štirivaljne dizelske motorje. To partnerstvo bo Skupina Renault prinesla v »projekt Horse«, ki ga je napovedala na srečanju »Capital Market Day«.

V okviru »projekta Horse« bodo ekipe inženiringa Skupine Renault nadaljevale z razvojem dizelskih motorjev z majhnimi izpusti za lahka gospodarska vozila in tudi sodelovale z inženirskimi ekipami podjetja PUNCH. Oba partnerja bosta združila svoje moči za razvoj izvedenk Euro VI in Euro 7 Renaultovih štirivaljnih dizelskih motorjev za lahka gospodarska vozila, katerih proizvodnja naj bi stekla v letu 2025. Proizvodnja motorjev za potrebe partnerjev bo imela bazo v tovarni Skupine Renault v mestu Cléon v Normandiji, Francija.

S tem sporazumom bo PUNCH deležen dolgoletnih izkušenj Skupine Renault s proizvodnjo motorjev in tehničnih strokovnih znanj ekip v tovarni Cléon, ki dobavljajo najboljše dizelske motorje svoje kategorije, ki ustrezajo evropskim predpisom in potrebam kupcev. Na svoji strani bo Skupina Renault deležna široke inženirske usposobljenosti podjetja PUNCH Torino s področja razvoja motorjev, ki jih dokazuje več kot 15 let dejavnosti v okviru svetovnega proizvajalca avtomobilov.

»Veseli nas, da smo se povezali s PUNCH Torino, ki bo kupoval Renaultove štirivaljne dizelske motorje za svoje kupce lahkih gospodarskih vozil. To je konkreten dokaz ustreznosti »projekta Horse«, ki odpira nove tržne priložnosti. Souporaba kompetenc in investicij je ključna za razvoj motorjev z notranjim zgorevanjem z majhnimi izpusti, ki ustrezajo prihodnjim evropskim predpisom in našim kupcem ponujajo najboljše možne rešitve v danem razredu, ob tem pa zmanjšujejo vpliv na okolje,« je dejal Gilles Le Borgne, direktor inženiringa Skupine Renault.

»Navdušeni smo nad tem novim partnerstvom s pomembnim svetovnim akterjem, kakršen je Skupina Renault. Naše dosedanje izkušnje v okviru proizvajalca avtomobilov so nam vsekakor pomagale pridobiti verodostojnost za to sodelovanje. Komaj čakamo, da bomo lahko izkoristili priložnosti razširjenega nabora motorjev,« je dejal Pierpaolo Antonioli, glavni tehnični direktor Skupine PUNCH in glavni izvršni direktor PUNCH Torino.

Ta sporazum bo postavil temelje za morebitno prihodnje sodelovanje med partnerjema, zlasti pri motorjih z notranjim zgorevanjem na vodik, za katere ima PUNCH znatno strokovno znanje v okviru svoje podružnice PUNCH Hydrocells.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov