Avto.info

Svetovna premiera novega ID.3

Visokokakovosten, všečen in digitalen

Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen

Svetovna premiera novega ID.3

Avtor: Foto: Volkswagen
Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen Svetovna premiera novega ID.3: Visokokakovosten, všečen in digitalen

Wolfsburg (Nemčija) – Svež dizajn, kakovostnejši materiali in asistenčni sistemi najnovejše generacije: to je novi ID.3. Volkswagnova popolnoma električna prodajna uspešnica dve leti in pol po uvedbi prve generacije na trg prihaja z obsežno nadgradnjo. Poleg najnovejše programske opreme ima kompaktni električni avtomobil dobil sedaj izostren dizajn zunanjosti in izpopolnjeno notranjost. Barvna paleta je bogatejša za nove barve, kot je temna olivinsko zelena. Visokokakovostni in trajnostni materiali neživalskega izvora odražajo Volkswagnovo strategijo pri popolnoma električni družini ID.

Imelda Labbé, članica Volkswagnovega upravnega odbora, odgovorna za prodajo, marketing in poprodajo: "Z drugo generacijo modela ID.3 nadaljujemo zgodbo o uspehu naše družine ID. Dizajn je postal zrelejši, materiali v notranjosti so bistveno bolj kakovostni. Novi ID.3 izpolnjuje naša visoka pričakovanja glede kakovosti, oblikovanja in prijaznosti upravljanja. Dosledno se odzivamo na želje naših strank."

Zunanjost: izostren design, izboljšana aerodinamika. Popolnoma električni model iz kompaktnega razreda se navzven bohoti s svežim in izostrenim videzom: sprednji del s svojimi optimiziranimi odprtinami za dovod hladilnega zraka in velikimi lakiranimi površinami iz vseh zornih kotov deluje samozavesten in prijazen. Eden od razlogov za to je novi odbijač. Pokrov sedaj deluje daljši, saj ID.3 sedaj nima več črne letve pod vetrobranskim steklom, poglobitve na straneh pa še dodatno podaljšujejo sprednji del. Volkswagen aerodinamiko optimizira z izboljšanim pretokom zraka okoli sprednjih koles (t. i. zračne zavese). Na zadku dvodelne zadnje luči sedaj prvič svetijo tudi v prtljažnih vratih.

Notranjost: visokokakovostna, trajnostna in neživalskega izvora. Notranjost novega ID.3 združuje sodoben dizajn in trajnostne materiale. Natančni, barvno kontrastni šivi še dodatno povečujejo vrednost. Za obloge vrat in prevleke sedežev je Volkswagen uporabil tkanino iz mikrovlaken ArtVelours Eco, ki jo sestavlja 71 odstotkov recikliranih materialov. Pri tem gre za t. i. sekundarno surovino, pridobljeno z recikliranjem plastike, ki je bila pred tem vsaj enkrat odvržena med odpadke. ArtVelours Eco ima pri tem enake značilnosti glede videza, otipa in trpežnosti kot običajni novi materiali. Poleg tega je notranja oprema v celoti izdelana iz materialov neživalskega izvora. Pri produktnih izboljšavah in dopolnitvi serijske opreme so bili upoštevani in izvedeni številni predlogi strank. V voznikovem prostoru mehke, s peno podložene površine, poskrbijo za novo haptično izkušnjo. Z mehkejšimi in večjimi površinami so opremljene tudi novo oblikovane notranje vratne obloge.

Pametno povezan – že serijsko. Serijske funkcije, kot sta Plug & Charge, pri kateri se vozilo ob priklopu polnilnega kabla na polnilni stebriček avtentificira in zažene postopek polnjenja, in inteligentni e-načrtovalnik poti, v novem ID.3 poskrbijo za še preprostejše in udobnejše polnjenje. Inteligentni e-načrtovalnik poti na daljših potovanjih postanke za polnjenje načrtuje tako, da se cilj doseže čim hitreje – pri čemer sistem poleg napolnjenosti baterije upošteva tudi trenutne prometne razmere in napovedi. Ocenjevanje postankov za polnjenje poteka dinamično in je odvisno od moči polnilnih postaj. Tako lahko načrtovalnik poti predlaga dve kratki polnjenji z visoko močjo namesto enega samega dolgega polnjenja z nizko močjo. Poleg tega prepozna zasedene polnilne postaje in jih niti ne predlaga kot možnosti. Posebne cilje je v avtomobil mogoče prenesti prek brezplačne aplikacije We Connect ID.

Sodoben in intuitiven koncept upravljanja. Novi ID.3 je opremljen z najnovejšo generacijo programske opreme. Ta izboljšuje sistemsko zmogljivost in omogoča brezžično prejemanje posodobitev. Upravljanje kompaktnega voznikovega zaslona z diagonalo 13,4 cm (5,3 palca) poteka prek večfunkcijskega volana. Na sredini armaturne plošče je sedaj serijski 30,5-centimetrski (12-palčni) zaslon na dotik, ki je namenjen navigaciji, telefoniji, medijem, asistenčnim sistemom in nastavitvam vozila. Tudi pri strukturi menijev so bile upoštevane številne želje strank. Sedaj ima med drugim bolj urejeno strukturo in meni za polnjenje je že na prvi ravni zaslona na dotik. Opcijski projicirni sistem s tehnologijo obogatene resničnosti (AR-HUD) med drugim podaja informacije o hitrosti in dinamične navigacijske napotke, ki so prikazani na vetrobranskem steklu. Voznik jih vidi, kot da so na razdalji desetih metrov pred vozilom – tam so zanj pravilno prikazani in nedvoumni.

Asistenčni sistemi2 najnovejše generacije. Opcijski sistem Travel Assist z množicami podatkov3 je sedaj na voljo tudi v ID.3. S sistemom uravnavanje hitrosti in razdalje ACC za vzdolžno vodenje od 0 km/h do maksimalne hitrosti ter z asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist za prečno vodenje se asistenčni sistem lahko opre na dva preizkušena sistema, ki v novem ID.3 delujeta popolnoma povezano. Če so na voljo množice podatkov, sistemu Travel Assist za ohranjanje smeri na regionalnih cestah zadostuje omejevalna črta le na eni strani voznega pasu.

Kai Grünitz, član uprave znamke, odgovoren za tehnični razvoj: "Z novim ID.3 visoko-kakovostne tehnologije prinašamo v kompaktni razred – skladno z našimi ambicijami, da inovacije postopoma ponudimo v celotni modelski paleti vozil Volkswagen. To se pri modelu ID.3 odraža tudi v komfortnih in asistenčnih sistemih najnovejše generacije: z uporabo množic podatkov pri sistemu Travel Assist smo naredili naslednji korak na poti k visoko avtomatizirani vožnji."

Volkswagen na poti Way to ZERO. Volkswagen je na svoji poti, da postane ponudnik brezemisijskih mobilnostnih storitev, ki temeljijo na programski opremi, dosegel nov mejnik: od uvedbe družine ID. je bilo do danes po vsem svetu prodanih več kot 600.000 modelov ID., ki so izdelani na osnovi modularne platforme za električna vozila (MEB). Volkswagnovo produktno paleto sedaj sestavlja šest modelov ID. Poleg tovarn v Zwickauu in Dresdnu bo novi ID.3 od jeseni leta 2023 izdelovala tudi matična tovarna v Wolfsburgu.

1 ID.3 Pro: poraba električne energije v kWh/100 km: kombinirana 16,0–15,3; emisija CO2 v g/km: kombinirana 0.
ID.3 Pro S: poraba električne energije v kWh/100 km: kombinirana 15,7; emisija CO2 v g/km: kombinirana 0.
Za vozila so na voljo samo še vrednosti porabe in emisij v skladu s postopkom WLTP in ne v skladu z NEVC. Poraba in emisije CO2 so navedene v razponu, ker so odvisne od izbrane opreme vozila.
2 Asistenčna funkcija deluje samo v okviru sistemskih omejitev. Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti za preudarno upravljanje vozila. Postopek lahko kadarkoli deaktivirate.
3 Travel Assist z množicami podatkov: sistem se lahko uporablja do največje hitrosti vozila. Samo v kombinaciji z navigacijskim sistemom. Samo v kombinaciji z aktivno licenco za We Connect. Spletne dele sistema "Travel Assist z množicami podatkov" je mogoče uporabljati samo v okviru pokritosti z mobilnim omrežjem in z ustreznimi nastavitvami zasebnosti. Spletni del lahko kadar koli deaktivirate v aplikaciji We Connect ID. Spletni del storitve "Travel Assist" je na voljo v naslednjih državah: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Hrvaška, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Švica, Velika Britanija in Severna Irska. Za aktiviranje spletnih funkcij potrebujete uporabniški račun Volkswagen ID in se morate z uporabniškim imenom in geslom prijaviti v We Connect. Poleg tega morate prek spleta z družbo Volkswagen AG skleniti ločeno pogodbo za We Connect. Po dobavi vozila imate 90 dni časa, da aktivirate spletno funkcijo "Travel Assist z množicami podatkov". Po izteku tega obdobja se začne začetno 3-letno brezplačno obdobje uporabe spletnega dela storitve "Travel Assist z množicami podatkov". Uporaba spletnega dela storitve "Travel Assist z množicami podatkov" je mogoča prek integrirane internetne povezave. Stroške, ki znotraj Evrope nastanejo pri prenosu podatkov, v okviru pokritosti z omrežjem krije Volkswagen AG. Pri pošiljanju ali sprejemanju podatkov po internetu lahko – odvisno od tarife in predvsem pri uporabi v tujini – nastanejo dodatni stroški (npr. zaradi gostovanja v drugih omrežjih). Za zagotavljanje storitve je treba posredovati nekatere osebne podatke, kot sta lokacija in IP-naslov vozila. Več informacij o obdelavi podatkov najdete v izjavi o varstvu osebnih podatkov "Travel Assist z množicami podatkov". Razpoložljivost posameznih storitev iz paketov se v posameznih državah lahko razlikuje. Storitve so na voljo za sklenjeni čas veljavnosti pogodbe, pri čemer lahko v času veljavnosti pogodbe pride do vsebinskih sprememb oz. umika iz ponudbe. Podrobnejše informacije lahko dobite na connect.volkswagen-we.com ali pri izbranem partnerju znamke Volkswagen. Za informacije o tarifnih pogojih se lahko obrnete na svojega mobilnega operaterja.

Informacije o opremi veljajo za nemški trg. Na drugih trgih se serijska oprema lahko razlikuje.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.