Avto.info

Športen, električen, emocionalen

Volkswagen predstavlja konceptni model ID. GTI Concept

Športen, električen, emocionalen: Volkswagen predstavlja konceptni model ID. GTI Concept

Športen, električen, emocionalen

Avtor: Foto: Volkswagen
Športen, električen, emocionalen: Volkswagen predstavlja konceptni model ID. GTI Concept Športen, električen, emocionalen: Volkswagen predstavlja konceptni model ID. GTI Concept Športen, električen, emocionalen: Volkswagen predstavlja konceptni model ID. GTI Concept Športen, električen, emocionalen: Volkswagen predstavlja konceptni model ID. GTI Concept Športen, električen, emocionalen: Volkswagen predstavlja konceptni model ID. GTI Concept Športen, električen, emocionalen: Volkswagen predstavlja konceptni model ID. GTI Concept

Wolfsburg/München (Nemčija) – Znamka Volkswagen je dala svoji električni ofenzivi dodaten zagon: največji evropski proizvajalec avtomobilov bo do leta 2027 na trg pripeljal enajst novih popolnoma električnih modelov ter tako izmed vseh proizva­jalcev ponudil največji nabor električnih vozil – od kompaktnega avtomobila za manj kot 25.000 evrov1 do družinske limuzine2. V sklopu izbranih modelskih serij popol­noma električne družine ID. bodo v prihodnje na voljo tudi športno-emocionalne izvedbe GTI. Konceptni model ID. GTI Concept, ki se prvič predstavlja na avtosalonu IAA MOBILITY v Münchnu, daje konkreten vpogled, kako Volkswagen legendarno izvedbo GTI prenaša v električno prihodnost. Na mednarodnem avtomobilskem sejmu se bo nova usmeritev znamke prvič predstavila na vseh področjih. Poleg električnih avtomobilov, kot so ID. GTI Concept, VW ID.4, ID.5 in novi ID.72, Volkswagen še naprej nudi učinkovita vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem, kot sta novi generaciji Passata3 in Tiguana3. Na Open Spaceu na münchenskem trgu Odeonsplatz se Volkswagen predstavlja kot dostopna znamka, ki navezuje dialog z obiskovalkami in obiskovalci.

Thomas Schäfer, izvršni direktor znamke Volkswagen: "V preteklih mesecih smo prenovili usmeritev znamke Volkswagen. V središču našega delovanja so vedno pričakovanja naših strank. Naša nova usmeritev bo na avtosalonu IAA MOBILITY prvič jasno vidna v vseh segmentih. Volkswagen je v polnem pogonu! Bodisi električna vozila, vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem ali hibridi – vse naše modelske novosti prepričajo z navdušujočo učinkovitostjo, intuitivnim upravljanjem in vsestransko visoko kakovostjo. Uresničujemo torej obljubo, da bodo naša glavna in najvišja prioriteta potrebe kupcev."

Še hitrejši prehod na e-mobilnost. Do leta 2027 bo Volkswagen na trg pripeljal enajst novih električnih modelov, med njimi ID.7. Popolnoma električna limuzina s prostorno notranjostjo in dosegi do 700 kilometrov4 je le nekaj dni pred začetkom avtosalona IAA prejela nagrado "nemški avto leta" v kategoriji premium. Volkswagen s konceptnim modelom ID. GTI Concept na IAA Mobility prvič predstavlja, kako linija GTI vstopa v dobo e-mobilnosti. Serijska različica vozila na podlagi modularne platforme za električna vozila (MEB) naj bi na ceste zapeljala najpozneje leta 2027. "Popolna kombinacija užitka v vožnji in vsestranske funkcionalnosti – vse to že desetletja zagotavljajo tri črke: GTI," je povedal Schäfer. "Z modelom ID. GTI Concept prinašamo GTI-jeve gene v električno dobo: tudi elektrificiran ni nič manj športen, legendaren, tehnično napreden, dosegljiv. Je pa na novo interpretiran za prihodnost: električen, popolnoma povezan, izjemno emocionalen. Užitek v vožnji in trajnostna zasnova se odlično ujemata med seboj. Zato ima GTI prihodnost – za našo znamko, za naše oboževalce. Volkswagnov vsestranski športni avto za električno dobo: 100-odstotno električen, 100-odstotno emocionalen."

V ospredju ključni modeli. Najpozneje leta 2033 bo znamka Volkswagen v Evropi proizvajala samo še električna vozila. Do takrat pa bodo modeli z učinkovitimi motorji z notranjim zgorevanjem še naprej imeli pomembno vlogo v produktnem portfelju. Volkswagen se bo v prihodnje osredotočal predvsem na svoje uspešne ključne modele, kot so Golf, T-Roc, Passat in Tiguan. Na avtosalonu IAA Mobility si lahko obiskovalci ogledajo novi generaciji Passata in Tiguana. Predstavila se bosta tudi priključna hibrida obeh modelov, ki temeljita na prečni modularni platformi (MQB). Hibrida imata približno 100 km električnega dosega5 in omogočata hitro polnjenje z enosmernim tokom (s polnilno močjo do 50 kW). "Z novim Tiguanom in novim Passatom kupcem predstavljamo prečno modularno platformo v vsej njeni popolnosti. Zadnja generacija naših avtomobilov z motorjem z notranjim zgorevanjem je najboljša doslej," je dodal Schäfer.

Prenovljeni DNK znamke in razširjena produktna substanca. V preteklih tednih in mesecih je podjetje pospešeno uresničevalo strategijo ACCELERATE. Z novo usmeritvijo modelskega načrtovanja in jasno osredotočenostjo na stranke želi Volkswagen postati 'love brand', tj. znamka, ki jo bodo ljudje imeli resnično radi. Del te strategije so tudi cenovno dostopne mobilnostne ponudbe za vse: leta 2026 se bo razširila ponudba znamke v vstopnem segmentu – pridružil se ji bo ID. 2all1, električni avto za manj kot 25.000 evrov. Pri Volkswagnu je nov tudi oblikovalski slog: njegovi nosilni stebri so stabilnost, simpatičnost in navdušenje. V notranjosti se oblikovalski slog osredotoča na vrhunsko kakovost izdelave in za znamko značilno intuitivno uporabniško izkušnjo. Pri program­ski opremi in infotainmentu je Volkswagen okrepil produktno substanco vseh mode­lov, med drugim z inteligentno glasovno asistenco IDA, večjimi zasloni in funkcijami na zahtevo, na primer za navigacijo.

Znamka, ki jo lahko otipate. Volkswagen na prizorišču Open Space na trgu Odeonsplatz v srcu Münchna ustvarja prostor za srečanja in dialog. Obiskovalke in obiskovalci bodo lahko do vključno nedelje, 10. septembra, spremljali pester program, na primer "koncerte iz dnevne sobe" z Ianom Hooperjem in Loraine. Potekale bodo tudi okrogle mize, na katerih bodo udeleženci pod naslovom #OneFuture govorili predvsem o družbenih temah. V torek bo denimo direktorica prodaje, marketinga in poprodaje Imelda Labbé gostila večkratno paralimpijsko prvakinjo Vereno Bentele ter se z njo in preostalimi gosti pogovarjala o raznolikosti in vključenosti. Vključenost ima pomembno vlogo pri vseh Volkswagnovih dejavnostih na IAA: tako njihov razstavni prostor kot tudi Open Space sta brez ovir in dostopna za ljudi na invalidskem vozičku. Pri vseh prireditvah na Open Spaceu bo navzoč tolmač za gluhe, na voljo pa bodo tudi posebna vodenja po razstavnem prostoru, namenjena slepim. "Open Space ponazarja, kako pri Volkswagnu živimo raznolikost in vključenost. Že naše ime pove, da smo znamka za vse ljudi. Zato si prizadevamo odstraniti čim več preprek, da bi lahko vzpostavili dialog s čim več ljudmi. Le tako bomo lahko izvedeli, kaj si od nas želijo naše stranke, na primer na področju zasnove ali upravljanja vozil," je povedala Imelda Labbé.

1) ID. GTI Concept in ID. 2all – študiji.
2) ID.7 – poraba električne energije v kWh/100 km: kombinirana 16,3–14,1; emisija CO₂ v  g/km: kombinirana 0. Za vozilo so na voljo samo vrednosti porabe in emisij v skladu s postopkom WLTP in ne v skladu z NEVC. Poraba in emisije CO₂ so navedene v razponu, ker so odvisne od izbrane opreme vozila.
3) Passat in Tiguan – predserijski študiji. Vozili še nista v prodaji.
4) Odvisno od kapacitete baterije proizvajalec napoveduje dosege (WLTP) do 700 km. Vrednosti dosega po kriterijih WLTP lahko pri serijskih vozilih zaradi opreme odstopajo. Dejanski doseg v praksi med drugim odstopa zaradi načina vožnje, hitrosti, uporabe komfortnih/dodatnih porabnikov, zunanje temperature, števila sopotnikov/obteženosti, topografije ter procesa staranja in izrabe baterije.
5) Podatki o dosegu so predvidene vrednosti, izmerjene v skladu z Globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (angl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure, WLTP). Dejanski doseg v praksi med drugim odstopa zaradi načina vožnje, hitrosti, uporabe komfortnih/dodatnih porabnikov, zunanje temperature, števila sopotnikov/obteženosti, topografije ter procesa staranja in izrabe baterije.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov