Avto.info

Svetovna premiera študije ID. 2all

Volkswagnov e avtomobil za manj kot 25.000 evrov

Svetovna premiera študije ID. 2all: Volkswagnov e avtomobil za manj kot 25.000 evrov

Svetovna premiera študije ID. 2all

Avtor: Foto: Volkswagen
Svetovna premiera študije ID. 2all: Volkswagnov e avtomobil za manj kot 25.000 evrov Svetovna premiera študije ID. 2all: Volkswagnov e avtomobil za manj kot 25.000 evrov Svetovna premiera študije ID. 2all: Volkswagnov e avtomobil za manj kot 25.000 evrov Svetovna premiera študije ID. 2all: Volkswagnov e avtomobil za manj kot 25.000 evrov Svetovna premiera študije ID. 2all: Volkswagnov e avtomobil za manj kot 25.000 evrov Svetovna premiera študije ID. 2all: Volkswagnov e avtomobil za manj kot 25.000 evrov Svetovna premiera študije ID. 2all: Volkswagnov e avtomobil za manj kot 25.000 evrov

Wolfsburg (Nemčija) – Znamka Volkswagen tudi v dobi elektromobilnosti nadaljuje zgodbo o uspehu svojih kompaktnih avtomobilov in s študijo ID. 2all napoveduje popolnoma električni avto, ki bo stal manj kot 25.000 evrov. Prva dejstva: pogon spredaj, doseg do 450 kilometrov, inovativne tehnološke rešitve, kot so Travel Assist, IQ.LIGHT ali e-načrtovalnik poti, ter nov Volkswagnov oblikovalski slog. Serijska različica bo temeljila na tako imenovani platformi "MEB Entry" in bo eden od desetih novih e-modelov, ki jih bo VW pripeljal na trg do leta 2026.

Thomas Schäfer, izvršni direktor znamke Volkswagen: "Preobrazba podjetja poteka hitro in temeljito – in ima jasen cilj: Volks­wagen naj postane znamka, ki jo bodo ljudje imeli resnično radi. ID. 2all kaže, v katero smer želimo razvijati znamko: mora biti blizu strankam ter se ponašati z vrhunsko tehnologijo in odličnim dizajnom. Povečujemo hitrost preobrazbe, da bi e‑mobilnost naredili dostopno širokemu krogu ljudi."

Serijsko različico VOLKSWAGEN ID. 2all bo Volkswagen za evropski trg predstavil leta 2025. Cilj: izhodiščna cena pod 25.000 evri. Imelda Labbé, članica uprave znamke, direktorica prodaje, marketinga in poprodaje: "Tipične VW-jeve odlike prenašamo v novi svet mobilnosti: vrhunsko kakovost izdelave, prepričljivo programsko opremo in digitalne storitve z resnično dodano vrednostjo. Pri tem imamo vedno v mislih potrebe in zahteve naših strank."

ID. 2all bo razvit na osnovi najnovejše razvojne stopnje modularne platforme za električna vozila (MEB). Kai Grünitz, član uprave znamke, direktor tehničnega razvoja: "ID. 2all bo prvo vozilo s platformo MEB, ki bo imel pogon na sprednji kolesi. Izkoristili smo visoko prilagodljivost naše modularne platforme za električna vozila in s tako imenovano platformo MEB Entry postavljamo nove standarde na področju tehnologije in funkcionalnosti."

Z izpopolnjeno platformo MEB Entry bo v ID. 2all realizirana posebej učinkovita tehnologija pogona, baterije in polnjenja. Vozilo ima elektromotor z močjo 166 kW/226 KM in ima po kriterijih WLTP izračunani doseg do 450 kilometrov. Poleg tega Volkswagen znova namenja več pozornosti oblikovanju. Andreas Mindt, vodja oblikovanja pri znamki Volkswagen: "ID. 2all nakazuje novi oblikovalski slog znamke VW, ki temelji na treh stebrih: stabilnosti, simpatičnosti in navdušenju."

Oblikovna zasnova zunanjosti: simpatičen obraz, veliko dinamike in nova oblika C‑stebričkov
Eden od elementov novega oblikovalskega sloga je oblika C-stebrička, ki je bila zasnovana za prvi Golf. ID. 2all je prvi Volkswagen z novo interpretacijo te oblikovne prvine. Druge oblikovne značilnosti študije: karoserija, ki jasno in trdno stoji na kolesih, simpatičen obraz, izrazita doza dinamičnosti in brezčasna eleganca.

Oblikovna zasnova notranjosti: prostorna, visoka kakovost izdelave, intuitivno upravljanje
Tudi v notranjosti je v ospredju jasen dizajn, ki ga odlikujejo visoka kakovost izdelave, intuitiven infotainment sistem s klasičnim uravnavanjem glasnosti in ločena upravljalna plošča za klimatsko napravo. Prtljažna prostornina meri od 490 do 1.330 litrov in presega vozila višjih razredov.

Pospešena e-ofenziva: deset novih e-modelov do leta 2026
Serijska različica modela ID. 2all je eden od desetih novih električnih modelov, ki jih bo VW predstavil do leta 2026. Že v letošnjem letu bodo na trg prišli novi ID.32, ID. Buzz z dolgo medosno razdaljo3 in limuzina ID.74. Leta 2026 bo na voljo električni kompaktni SUV, VW pa kljub vsem izzivom pripravlja tudi e-avtomobil za manj kot 20.000 evrov. Avtomobilski proizvajalec bo tako v primerjavi s tekmeci imel najširšo ponudbo e‑avtomobilov, njegov cilj pa je 80-odstotni delež e-avtomobilov v Evropi. Do zdaj je znamka Volkswagen računala s 70-odstotnim deležem.

1 ID. 2all – vozilo je študija in ni v prodaji. Novi ID.32 / ID. Buzz z dolgo medosno razdaljo3 / ID.74 – vozila so predserijske študije in še niso v prodaji.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov