Avto.info

Luca de Meo: Pismo Evropi

Z Airbusom smo že pokazali, kaj zmore Evropa

Luca de Meo

Luca de Meo

Avtor: Foto: Renault Group

Luca de Meo, generalni direktor skupine Renault Group, je objavil pismo Evropi, ki ga je 19. marca 2024 poslal ključnim odločevalcem in deležnikom po vsej Evropi. V tem dokumentu na dvajsetih straneh, ki so na voljo v 12 evropskih jezikih, nagovarja vse akterje evropskega političnega življenja.

"Preden volilna kampanja preide v vroče soočanje argumentov, želim, da bi bil slišan tudi moj glas, pa ne zato da bi se vmešaval v politiko, pač pa da bi prispeval k izbiri prave politike."

Glede na to, da je do evropskih volitev le še nekaj tednov, ta dokument poziva k evropski mobilizaciji, da bi skupaj uspeli v energetskem prehodu avtomobilske industrije. Pa tudi, da bi to obdobje preobrazbe brez primere postalo odskočna deska za industrijsko prenovo v Evropi z razvojem medsektorskega sodelovanja in vodenjem obsežnih projektov med javnim in zasebnim sektorjem. "Z Airbusom smo že pokazali, kaj zmore Evropa. Z okrepitvijo spodbud k sodelovanju bomo našo industrijo usmerili na pot oživitve."

To pismo Evropi je več kot le prošnja, je načrt. Luca de Meo predstavi svoje ugotovitve in opozori na pomen avtomobilskega sektorja ne le za gospodarstvo, temveč tudi za evropski način življenja, ki se danes sooča z neuravnoteženo konkurenco: "Američani spodbujajo, Kitajci načrtujejo, Evropejci regulirajo ".

Oblikoval je sedem priporočil in osem ukrepov za razvoj resnične evropske industrijske politike, konkurenčne in razogljičene: "Evropa mora izumiti hibridni model", na primer z vključitvijo "200 največjih evropskih mest v strategijo za razogljičenje", z ustanovitvijo "industrijske lige prvakov" za nagrajevanje akterjev, ki so zavezani prehodu, in z vzpostavitvijo "zelenih ekonomskih con"" , ki bi skoncentrirale naložbe in spodbude za energetski prehod. Na čelu električne revolucije predsednik Renault Group predlaga tudi začetek desetih velikih evropskih projektov na strateških področjih, ki daleč presegajo zgolj avtomobilski sektor. Tu gre seveda za spodbujanje prodaje majhnih evropskih avtomobilov, pa tudi za revolucionarno dostavo v zadnjem delu poti, razvoj polnilne infrastrukture in tehnologije V2G, povečanje konkurenčnosti Evrope na področju polprevodnikov itd.

V prepričanju, da je "ekološki prehod ekipni šport" in da "bi se lahko bila evropska avtomobilska industrija hitro rešitev za izzive, s katerimi se sooča celina", pismo Luca de Mea Evropi poziva nosilce političnih odločitev, mestne svetnike, evropske državljane, nevladne organizacije in akterje v energetskem, programskem in digitalnem sektorju, da se mobilizirajo in sodelujejo pri ustvarjanju novega ekosistema mobilnosti v Evropi.

Pismo Evropi: glavne številke
Pismo Luca de Mea  Evropi  si prizadeva za skupno ukrepanje pri enem najbolj perečih izzivov evropske avtomobilske industrije. Za to nalogo, kot običajno pravi, "moramo govoriti resnico in ne samo svojo resnico." Diagnoza, predstavljena v pismu, temelji na trdni podlagi današnjih dejstev z namenom, da bi postregla s  konkretnimi priporočili. Spodaj je izbor ključnih dejstev, ki so podrobneje predstavljena v Pismu Evropi.

Evropska avtomobilska industrija danes

Družbeni in gospodarski prispevek
· V Evropi zaposluje 13 milijonov ljudi
· predstavlja 7 % celotne evropske delovne sile
· Trgovinski presežek v višini 102 milijard evrov iz Evrope v tujino (kar ustreza francoskemu trgovinskemu primanjkljaju)
· predstavlja 17 % skupne porabe za raziskave in razvoj v Evropi (vključno z javnim sektorjem)

Izzivi za vodilni položaj evropske avtomobilske industrije

Preusmeritev v Azijo
· ~ 4 % delež kitajskih blagovnih znamk pri prodaji električnih vozil v Evropi
· 35 % električnih vozil, prodanih leta 2023 po vsem svetu, je bilo kitajskih
· Kitajska stroškovna prednost v višini 6–7 tisoč evrov pri avtomobilih C-razreda (v povprečju 25 % cene)
· 1,5-2 leti za razvojni cikel enega vozila na Kitajskem, v primerjavi s 3-5 let v Evropi

Izziv na področju elektrifikacije
· 2-kratna potencialna rast obsega poslovanja z električnimi vozili: priložnost v višini 200 milijard evrov na geografskem območju Renaulta
· 55 % prodaje vozil leta 2030 naj bi predstavljala električna vozila (v primerjavi z 8 % danes)
· Evropski proizvajalci avtomobilov so v obdobju 2022–24 namenili 252 milijard evrov, da bi v Evropi do leta 2035 dosegli ničelno stopnjo neto emisij CO2
· na 25 milijonov delovnih mest bosta vplivala digitalni in okoljski prehod, od tega bo predvsem prizadetih 500 tisoč delovnih mest v sektorju motorjev z notranjim zgorevanjem, 120 tisoč delovnih mest pa bo treba ustvariti na novo

Evropski regulativni paradoks
· V Evropi je vsako leto 8–10 novih uredb
· za 60% težji avtomobili danes kot v povprečju pred 20 leti
· 50-odstotno zvišanje cen vozil v primerjavi s pred 20 leti
· 40 % proizvodnih delovnih mest manj v Franciji (40 % višji stroški plač v Evropi v primerjavi s Kitajsko)
· skoraj 2-krat višja povprečna starost voznega parka (12 let danes, 7 let pred nekaj leti)
· Do 25 % sredstev za raziskave in razvoj, povezanih z izvajanjem zakonodajnih predpisov

Različni regulativni modeli
· 110–160 milijard evrov subvencij za kitajske proizvajalce v obdobju do 2022
· 40 milijard dolarjev »zelenih davčnih olajšav« za ameriške proizvajalce iz Zakona za zmanjšanje inflacije

Download

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava