Avto.info

Lada 2108 EVA turbo

Sovjetski dirkalnik skupine B

Lada 2108 EVA turbo: Sovjetski dirkalnik skupine B

Lada 2108 EVA turbo

Avtor: Foto: Lada
Lada 2108 EVA turbo: Sovjetski dirkalnik skupine B Lada 2108 EVA turbo: Sovjetski dirkalnik skupine B Lada 2108 EVA turbo: Sovjetski dirkalnik skupine B Lada 2108 EVA turbo: Sovjetski dirkalnik skupine B Lada 2108 EVA turbo: Sovjetski dirkalnik skupine B

Tokrat se bomo spomnili sovjetskega reli avtomobila, za katerega večinoma sploh nismo vedeli, da obstaja, ker se je večino časa skrival za 'železno zaveso'. Njegov nastanek so sponzorirali tedanji sovjetski partijski funkcionarji.

Do sedaj smo živeli v prepričanju, da so avtomobilski šport v preteklosti sponzorirali samo nacisti, ki so z državnim denarjem pridno nagrajevali in spodbujali delo konstruktorjev legendarnih nemških 'srebrnih puščic' v tridesetih letih prejšnjega stoletja, temu primerni so bili tudi tekmovalni uspehi tedanjih nemških dirkalnikov ob soočenju s konkurenco iz tedanje Evrope, ki takšnih državnih bonitet seveda ni bila deležna. Sedaj, po padcu 'železne zavese', vemo, da so bili iz podobnega testa narejeni tudi nekateri komunisti v nekdanji Sovjetski zvezi, ker so Sovjeti z državnim denarjem financirali nastanek približno dvajsetih prototipnih primerkov Ladinega reli dirkalnika iz legendarne reli skupine B, ki se je na tekmovalnih reli progah pojavil prepozno (edini nastop se je odvil šele leta 1987 …), dobro leto po uradni ukinitvi 'zloglasne' skupine B.

Zgodba o tej 'super samari' (VAZ-2108) se je pričela odvijati že leta 1984, in to predvsem po zaslugi nam neznane skupine estonskih inženirjev in tamkajšnjih ljubiteljev reli kulture, ki so na papirju ustvarili 'Samaro S2' (avtomobil ima samo zadnji pogon). Za to idejo so se kasneje ogreli tudi tedanji sovjetski športni funkcionarji, ker so v tem reli projektu videli možnost za dobro promocijo tedanje sovjetske avtomobilske industrije. Denar za dokončni razvoj in izdelavo prototipov je seveda prispevala znamka Lada, kjer so poskrbeli tudi za donacijo primernih 1,6-litrskih bencinskih pogonskih sklopov iz modela VAZ-2106 (lada 1600), ki so v serijski različici lahko mobilizirali 57 kW (78 KM) pogonske moči. Estonci so kasneje poskrbeli, da je ta bencinski 4-valjnik dobil DOHC verzijo (dve odmični gredi) in pošteno turbo nadgradnjo, ki mu je lahko zagotovila 220 kW (300 KM) pogonske moči.

Kaj ima lada 2108 EVA (Experimental Vilnius Auto-Plant) turbo skupnega z običajno, serijsko lado samaro? Približno toliko (samo zunanjo podobo) kot vse tedanje zahodne reli specialke iz skupine B, ker se 'turbo samara' lahko pohvali s podobno zasnovo (dvosedežnik, nosilna šasija iz jeklenih cevi, zadaj sredinsko nameščen pogonski sklop, karoserija iz umetnih mas …), čeprav se ob tem ne more pohvaliti s 4x4 pogonom. Čeprav so prej omenjeni funkcionarji estonskemu reli projektu na začetku obljubili vso podporo, ker bi država plačala stroške homologacije (izdelava potrebnih 200 'serijskih' primerkov) ter financiranje reli moštva, ki ga je vodil estonski reli voznik Stasys Brundza, je država na koncu snedla svojo obljubo. Zato sta do leta 1987 nastala samo dva tekmovalna primerka te 'super lade'. Z enim so leta 1987 celo nastopili na finskem reliju 'tisočerih jezer', potem sta obe športni ladi poniknili v analih zgodovine.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov