Avto.info

MINI v letu 2018

Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek

MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek

MINI v letu 2018

Avtor: Foto: MINI
MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek MINI v letu 2018: Elegantno dovršen videz in obsežni tehnološki napredek

Britanska avtomobilska znamka krepi progresiven značaj in privlačnost svojih modelov v segmentu majhnih avtomobilov z elegantno dovršenim videzom in obsežnim tehnološkim napredkom. Prenova vozil MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio vključuje sveže oblikovne poudarke, novosti na področju pogonske tehnologije, nadaljnje možnosti prilagoditev opreme in širitev digitalnih storitev, ki so na voljo v sklopu MINI Connected.

Nadgradnja vozil  v premijskem segmentu malih avtomobilov poudarja zrelo, a tipično karizmo vozila MINI, ki je v svoji aktualni modelski generaciji sedaj prvič na voljo s tremi vrstami karoserije za značilen užitek v vožnji v mestnem prometu. Za to so predvsem zaslužne nove kombinacije motorja in menjalnika, razširjena paleta standardnih funkcij, na novo oblikovani prednji žarometi in zadnje luči, novi laki karoserije in najsodobnejša tehnologija povezljivosti za udobje in infozabavo.

3-vratni, 5-vratni MINI, MINI Cabrio: pregled novosti
- LED žarometi z matrično funkcijo za dolgo luč.
- LED zadnje luči oblike Union Jack.
- Nov logotip MINI, novi laki karoserije, deli zunanjosti Piano Black.
- Nova aluminijasta platišča.
- Razširjena paleta usnjenega oblazinjenja, notranjih oblog in možnosti Colour Lines.
- Edinstvena individualizacija z opremo iz programa MINI Yours Customised.
- Dodatno izboljšana učinkovitost, večja zmogljivost in navor za vozili MINI One in MINI One First.
- 7-stopenjski menjalnik Steptronic z dvojno sklopko, 8-stopenjski menjalnik Steptronic.
- Multifunkcijski volan in radio s 6,5-palčnim barvnim zaslonom, USB in vmesnikom Bluetooth (osnovna oprema).
- Radio in navigacijski sistemi z zaslonom na dotik (dodatna oprema).
- Telefonija z brezžičnim polnjenjem.
- Projekcija logotipa MINI prek zunanjega ogledala na voznikovi strani.
- MINI Connected** in MINI Connected XL** z novimi funkcijami.

Spremenjena oblika značilnih okroglih žarometov daje značilnemu videzu sprednjega dela novih vozil MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio še močnejšo izraznost. Pri standardnih halogenskih žarometih je novost razvidna z izrazitim poudarkom prek črnega vložka. Pri LED žarometih, ki so na voljo v okviru dodatne opreme, pa je zelo kakovostna tehnologija poudarjena s pomočjo popolnoma nove oblike virov svetlobe. LED moduli nove generacije za zasenčen in dolg snop žarometov nudijo izboljšano svetlost. LED dnevna luč in luč smernika se proizvajata prek obroča, ki oddaja celoten obris žarometa.

Prilagodljivi LED žarometi, ki so prav tako na voljo v dodatni ponudbi opreme, samodejno prilagajajo svojo svetlost razmeram na cesti. Pri vožnji skozi mesto ali v primeru omejene vidljivosti zaradi vremenskih razmer, se lahko doda luč za osvetlitev notranje strani ovinka, tako da se okrepi osvetlitev stranskega dela cestišča. Medtem pa večji doseg zasenčene luči zagotavlja optimalno osvetlitev cestišča pri vožnji po avtocesti.

Prilagodljivi LED žarometi sedaj vključujejo tudi funkcijo samodejnega selektivnega zasenčenja za dolgo luč. Inovativna matrična tehnologija za dolgo luč izboljša doseg vidljivosti, hkrati pa prepreči kakršenkoli slepeči učinek za druge udeležence v prometu. V ta namen je razdeljena na štiri vodoravno razporejene segmente, ki se aktivirajo in deaktivirajo neodvisno drug od drugega pri hitrostih vozila nad 70 km/h. Segmenti dolge luči se uravnavajo glede na razmere na cesti. Takoj ko sprednja kamera vozila MINI zazna nasproti ali spredaj vozeče vozilo, je prostor, ki ga to vozilo zavzema, osvetljen le s svetlostjo zasenčene luči. To se naredi z deaktiviranjem segmentov matrične dolge luči, ki so odgovorni za zadevni prostor. Preostale površine ceste so še naprej osvetljene s svetlostjo dolge luči.

V povezavi z LED žarometi in prilagodljivimi LED žarometi imata tudi zadnji luči novo obliko. Z jasnim sklicevanjem na britansko poreklo blagovne znamke, sta pokončni luči na zadku novih vozil MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio sedaj v obliki Union Jack. Izrazit motiv zastave je poustvarjen v strukturi funkcij luči. V enoti luči je smernik razporejen vodoravno, zavorna luč navpično, zadnja luč pa predstavlja diagonalne črte britanske zastave. Da bi se zagotovil posebej skladen učinek osvetlitve, vsi svetlobni viri, ki sestavljajo grafiko Union Jack, uporabljajo LED tehnologijo.

Nov logotip MINI, ki je oblikovan jasno in avtentično, se pojavi na pokrovu motorja, vratih prtljažnika, volanu, osrednjem prikazovalniku in daljinskem upravljalniku vseh modelov vozil. Predstavlja ponovno razlago obstoječega logotipa in ima dvodimenzionalno "plosko oblikovanje". Kot tak, logotip MINI odraža novo identiteto blagovne znamke s poudarkom na bistvih - in sicer ključnih vrednotah, kot so užitek v vožnji, prepoznavna oblika, premijska kakovost in čustvena privlačnost.

Paleta lakov karoserije za nova vozila MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio vključuje tri novosti. Odslej so del programa tudi kovinski barvni odtenki Emerald Grey, Starlight Blue in Solaris Orange. Še več, seznam dodatne opreme vključuje nadaljnje sredstvo prilagajanja zunanje oblike. Z možnostjo delov zunanjosti Piano Black so okvirji žarometov, enot zadnjih luči in maske hladilnika, namesto iz kroma, lakirani v črni barvi visokega sijaja. Razširjen je tudi izbor dodatno razpoložljivih aluminijastih platišč. Dvobarvna 17-palčna aluminijasta platišča oblik Roulette Spoke in Propeller Spoke so sedaj na voljo za vse karoserijske različice novega vozila MINI. Novost programa pa so tudi dvobarvna 17-palčna aluminijasta platišča oblike Rail Spoke.

Širok izbor sedežnih prevlek, notranjih oblog in možnosti Colour Lines daje pridih individualnega oblikovanja notranjosti novih vozil MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio. Nova oprema za vozili MINI s 3 vrati in MINI s 5 vrati vključuje oblazinjenje v usnju Chester v barvi Malt Brown in možnost Colour Line, ki je sedaj prav tako na voljo v barvi Malt Brown. Opcija oblikovanja notranjosti Piano Black iz MINI Yours je na voljo z osvetlitvijo. Poleg okrasnih oblog v območju vrat in sredinske konzole v barvi Piano Black, vključuje tudi osvetljeno okrasno letev za armaturno ploščo na sovoznikovi strani. Slednja je prav tako v barvi Piano Black, hkrati pa nosi eleganten motiv Union Jack. Barva osvetlitve ozadja za okrasno letev je enaka razpoloženju ambientalne razsvetljave, ki ga izbere voznik v okviru paketa MINI Excitement.

Program MINI Yours Customised pomika značilno individualizacijo blagovne znamke na povsem novo raven. Vključuje izdelke za nadgradnjo, katerih obliko lahko kupci zasnujejo sami, ti pa se nato natančno proizvedejo v skladu z individualnimi specifikacijami. Obseg opreme MINI Yours Customised vključuje bočne pokrove, okrasne obloge za notranjost na sovoznikovi strani, LED vstopne letve in LED projektorje na vratih. Izdelki iz MINI Yours Customised se lahko izberejo, oblikujejo in naročijo prek posebej vzpostavljene spletne trgovine. Tukaj lahko kupci zbirajo med različnimi barvami, vzorci, površinskimi strukturami in ikonami ter prispevajo lastna besedila in s tem dodajo oblikovanju pridih osebnega sloga. Ta ustvarjalna interakcija med proizvajalcem in kupcem omogoča ljubiteljem znamke MINI, da spremenijo svoje vozilo v edinstven primerek, ki nosi pečat njihove osebnosti. Individualizirani izdelki se proizvajajo z uporabo inovativnih proizvodnih tehnik, kot so različne 3D tiskarske metode in lasersko graviranje.

Obsežna prenova motorjev za nova vozila MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio koristi predvsem užitku v vožnji. Prav tako pa vodi k zmanjšanju porabe goriva in vrednosti CO2 kar za pet odstotkov, pa tudi k optimiziranju emisij, da lahko motorji izpolnjujejo bolj stroge emisijske standarde, ki bodo stopili v veljavo v prihodnosti. Nadaljnji razvoj je zajel vsa področja, vključno z osnovnim motorjem, tehnologijo MINI TwinPower Turbo, elektroniko motorja, oskrbo z oljem, kanali za dovod zraka, hladilnim sistemom in izpušnimi sistemi. Prav tako je bilo mogoče, da se je zmanjšala masa pogonskih enot. Prekrivala motorja so izdelana iz plastike, ojačene z ogljikovimi vlakni (CFRP), tako da so sedaj tudi ta lažja. Material za njihovo proizvodnjo so reciklati karbonskih vlaken, pridobljeni v okviru proizvodnje avtomobilov BMW i.

3-valjna bencinska motorja vozil MINI One First in MINI One črpata svojo moč iz 1,5-litrske delovne prostornine. S tem se poveča njun največji navor za 10 Nm, ki znaša 160 oziroma 190 Nm. Poleg tega vključujejo vsi bencinski motorji neposredno vbrizgavanje bencina z največjim tlakom, ki se je povečal z 200 na 350 barov, in lopatice turbopolnilnika, sestavljene iz zelo toplotno odpornega materiala. Neposredno vbrizgavanje goriva prek skupnega voda v dizelskih motorjih zagotavlja, da se gorivo dovaja v zgorevalne komore s še večjo natančnostjo. V ta namen je bil največji tlak vbrizgavanja v 3-valjnih motorjih vozil MINI One D in MINI Cooper D povečan na 2.200 barov, v 4-valjnem motorju vozila MINI Cooper SD pa na 2.500 barov. Še več, najmočnejši od treh dizelskih motorjev je zdaj opremljen z dvostopenjskim turbinskim polnjenjem.

Kot alternativa standardnemu 6-stopenjskemu ročnemu menjalniku, je 7-stopenjski menjalnik Steptronic z dvojno sklopko dodatno na voljo za modele MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S in MINI Cooper D. Nov tip menjalnika označuje zelo hitro prestavljanje, ki omogoča izredno športne manevre pospeševanja brez prekinitve navora. Upravlja se s pomočjo prenovljene elektronske prestavne ročice. 7-stopenjski športni menjalnik Steptronic z dvojno sklopko je na voljo tudi za vozilo MINI Cooper S. Ta vključuje prestavna vzvoda na volanu za posebej spontano ročno poseganje pri izbiri prestave.

Vozilo MINI Cooper SD je standardno opremljeno z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic. Ta 8-stopenjski avtomatski menjalnik je edinstven v segmentu majhnih avtomobilov in omogoča, da se moč najmočnejšega dizelskega motorja prenaša na sprednji kolesi na posebej športen in usklajen način. 8-stopenjski menjalnik Steptronic se prav tako upravlja s pomočjo elektronske prestavne ročice, medtem ko je 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic s prestavnima vzvodoma na volanu na voljo kot dodatna oprema. Vsi menjalniki Steptronic, ki so na voljo za nova vozila MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio omogočajo uporabo funkcije jadranja v MID in načinu GREEN, pa tudi funkcijo Auto Start/Stop nove generacije. Podatki navigacije in sprednje kamere se lahko sedaj vključijo v nadzor slednje. Če je vozilo ustrezno opremljeno, to omogoča razpoznavanje situacij, v katerih je bolje, da se motor ne izklopi: na primer, če se vozilo za kratek čas ustavi, preden zavije ali zapelje v krožišče ali če se je promet pred njim spet začel premikati.

Raznolik nabor motorjev.

Za novo vozilo MINI s 3 vrati je na voljo sedem različic motorjev:
- MINI One First 3-vratni: 55 kW/75 KM, 0 – 100 km/h v 12,8 sekunde, največja hitrost: 175 km/h, poraba goriva: 5,0 – 4,9 l/100 km*, emisije CO2: 115 – 111 g/km*.
- MINI One 3-vratni: 75 kW/102 KM, 0 – 100 km/h v 10,1 sekunde (10,2 sekunde), največja hitrost: 195 km/h (195 km/h), poraba goriva: 5,0 – 4,9 l/100 km (5,0 – 4,8 l/100 km)*, emisije CO2: 115 – 111 g/km (114 – 109 g/km)*.
- MINI Cooper 3-vratni: 100 kW/136 KM, 0 – 100 km/h v 7,9 sekunde (7,8 sekunde), največja hitrost: 210 km/h (210 km/h), poraba goriva: 5,2 – 5,0 l/100 km (5,0 – 4,8 l/100 km)*, emisije CO2: 118 – 114 g/km (114 – 109 g/km)*.
- MINI Cooper S 3-vratni: 141 kW/192 KM, 0 – 100 km/h v 6,8 sekunde (6,7 sekunde), največja hitrost: 235 km/h (235 km/h), poraba goriva: 6,1 – 6,0 l/100 km (5,3 – 5,2 l/100 km)*, emisije CO2: 139 – 138 g/km (120 – 119 g/km)*.
- MINI One D 3-vratni: 70 kW/95 KM, 0 – 100 km/h v 11,2 sekunde, največja hitrost: 190 km/h, poraba goriva: 3,9 – 3,8 l/100 km*, emisije CO2: 102 – 99 g/km*.
- MINI Cooper D 3-vratni: 85 kW/116 KM, 0 – 100 km/h v 9,2 sekunde (9,3 sekunde), največja hitrost: 205 km/h (204 km/h), poraba goriva: 3,9 – 3,9 l/100 km (3,8 – 3,8 l/100 km)*, emisije CO2: 103 – 102 g/km (100 – 99 g/km)*
- MINI Cooper SD 3-vratni: 125 kW/170 KM, 0 – 100 km/h v 7,2 sekunde, največja hitrost: 225 km/h, poraba goriva: 4,2 – 4,2 l/100 km*, emisije CO2: 111 – 110 g/km*.

Za novo vozilo MINI s 5 vrati so na voljo štirje bencinski in trije dizelski motorji:
- MINI One First 5-vratni: 55 kW/75 KM, 0 – 100 km/h v 13,4 sekunde, največja hitrost: 172 km/h, poraba goriva: 5,1 – 4,9 l/100 km*, emisije CO2: 116 – 112 g/km*.
- MINI One 5-vratni: 75 kW/102 KM, 0 – 100 km/h v 10,3 sekunde (10,5 sekunde), največja hitrost: 192 km/h (192 km/h), poraba goriva: 5,1 – 4,9 l/100 km (5,0 – 4,8 l/100 km)*, emisije CO2: 116 – 112 g/km (115 – 110 g/km)*.
- MINI Cooper 5-vratni: 100 kW/136 KM, 0 – 100 km/h v 8,2 sekunde (8,1 sekunde), največja hitrost: 207 km/h (207 km/h), poraba goriva: 5,2 – 5,1 l/100 km (5,0 – 4,8 l/100 km)*, emisije CO2: 120 – 116 g/km (115 – 110 g/km)*.
- MINI Cooper S 5-vratni: 141 kW/192 KM, 0 – 100 km/h v 6,9 sekunde (6,8 sekunde), največja hitrost: 235 km/h (235 km/h), poraba goriva: 6,3 – 6,2 l/100 km (5,4 – 5,4 l/100 km)*, emisije CO2: 143 – 141 g/km (124 – 123 g/km)*.
- MINI One D 5-vratni: 70 kW/95 KM, 0 – 100 km/h v 11,6 sekunde, največja hitrost: 187 km/h, poraba goriva: 3,9 – 3,8 l/100 km*, emisije CO2: 103 – 101 g/km*.
- MINI Cooper D 5-vratni: 85 kW/116 KM, 0 – 100 km/h v 9,4 sekunde (9,6 sekunde), največja hitrost: 203 km/h (202 km/h), poraba goriva: 4,0 – 3,9 l/100 km (4,0 – 3,9 l/100 km)*, emisije CO2: 104 – 103 g/km (104 – 103 g/km)*.
- MINI Cooper SD 5-vratni: 125 kW/170 KM, 0 – 100 km/h v 7,3 sekunde, največja hitrost: 223 km/h, poraba goriva: 4,2 – 4,2 l/100 km*, emisije CO2: 126 – 125 g/km*

Portfelj motorjev za novo vozilo MINI Cabrio vključuje po tri bencinske in dizelske motorje:
- MINI One Cabrio: 75 kW/102 KM, 0 – 100 km/h v 10,6 sekunde, največja hitrost: 190 km/h, poraba goriva: 5,2 – 5,0 l/100 km*, emisije CO2: 119 – 115 g/km*.
- MINI Cooper Cabrio: 100 kW/136 KM, 0 – 100 km/h v 8,8 sekunde (8,7 sekunde), največja hitrost: 208 km/h (206 km/h), poraba goriva: 5,4 – 5,2 l/100 km (5,4 – 5,2 l/100 km)*, emisije CO2: 123 – 119 g/km (123 – 118 g/km)*.
- MINI Cooper S Cabrio: 141 kW/192 KM, 0 – 100 km/h v 7,2 sekunde (7,1 sekunde), največja hitrost: 230 km/h (230 km/h), poraba goriva: 6,4 – 6,3 l/100 km (5,6 – 5,5 l/100 km)*, emisije CO2: 146 – 144 g/km (127 – 126 g/km)*.
- MINI Cooper D Cabrio: 85 kW/116 KM, 0 – 100 km/h v 9,9 sekunde (9,9 sekunde), največja hitrost: 195 km/h (195 km/h), poraba goriva: 4,3 – 4,2 l/100 km (4,3 – 4,1 l/100 km)*, emisije CO2: 112 – 111 g/km (113 – 109 g/km)*.
- MINI Cooper SD Cabrio: 125 kW/170 KM, 0 – 100 km/h v 7,7 sekunde, največja hitrost: 218 km/h, poraba goriva: 4,4 – 4,3 l/100 km*, emisije CO2: 115 – 114 g/km*.

Na novo oblikovan volan s tremi kraki v vozilih MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio sedaj vključuje multifunkcijske gumbe. Na levi nadzorni plošči je mogoče aktivirati napravo Speed Limit, da se nastavit največja hitrost, medtem ko so upravljalni gumbi za zvok in komunikacijo na desni strani. Usnjen športni volan, usnjen športni volan MINI Yours in usnjen volan John Cooper Works so na voljo kot dodatna oprema. Standardna oprema vključuje tudi zvočni sistem s 6,5-palčnim barvnim zaslonom na osrednjem instrumentu in povezovanje mobilnega telefona prek vmesnika Bluetooth. Nadzorni prikazovalnik nudi funkcijo na dotik v kombinaciji z dodatno razpoložljivim radiem MINI Visual Boost in navigacijskim sistemom.

Inovativna dodatna oprema za nova vozila MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio vključuje telefonijo z možnostjo brezžičnega polnjenja. Odlagalni predal, vgrajen v sredinskem naslonu za roko, omogoča brezžično polnjenje mobilnih telefonov, ki nudijo to zmožnost. Ta oprema vključuje tudi drugo vtičnico USB na sprednjem delu sredinske konzole. Dodatno razpoložljiv paket MINI Excitement sedaj vključuje tudi projekcijo logotipa MINI na voznikovi strani. Ko se vozilo odpre in zapre, se novi logotip MINI projicira na tleh pred vrati iz svetlobnega vira v zunanjem ogledalu in ostane viden 20 sekund, ali trajno, če so vrata odprta.

Z novimi funkcijami MINI Connected** ponuja MINI raznoliko paleto digitalnih storitev na premijski ravni, ki je edinstvena v segmentu majhnih avtomobilov. Nove funkcije vključujejo Real Time Traffic Information** in samodejno posodobitev kartografskega materiala prek povezave mobilnega telefona, osebno storitev Concierge Service** in internetni portal MINI Online** v vozilu z novicami, vremensko napovedjo in pregledom cen goriva. Na voljo pa je tudi dodatna priprava za Apple CarPlay**. Nove storitve so na voljo v treh paketih. Možnost Connected Media vključuje digitalno infrastrukturo za infozabavo, ki se lahko uporablja z radiem MINI Visual Boost, medtem ko Connected Navigation** spremeni navigacijski sistem MINI v inteligentno povezano informacijsko središče. Paket Connected Navigation Plus** vključuje vse funkcije MINI Connected XL**.

Osebni asistent mobilnost MINI Connected** sedaj omogoča voznikom novih vozil MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio, da brezhibno vključijo svoje vozilo in načrtovanje mobilnosti v svojo vsakodnevno digitalno rutino. Medtem pa aplikacija MINI Connected** omogoča povezljivost z digitalnimi stičnimi točkami, kot je pametni telefon ali ura. Na primer, MINI Connected** lahko uporablja koledarske vnose in kontaktne podatke, vnesene v pametni telefon, za načrtovanje poti in določi idealen čas za odhod na podlagi prometnih podatkov v realnem času. Funkcija Send to Car** omogoča, da se načrtovane poti pošljejo v navigacijski sistem MINI, medtem ko Remote Services** vozniku ne omogočajo le prikaza položaja vozila, nivoja goriva in drugih podatkov o stanju vozila na njegovi digitalni napravi, ampak prav tako aktivirajo svetlobni signal, hupo, prezračevanje in funkcijo zaklepanja/odklepanja vrat.

Inteligentno omreževanje vozila MINI prek integrirane kartice SIM v vozilu: ta je sedaj v skladu s standardom mobilnih komunikacij 4G**. Prav tako omogoča uporabo MINI Teleservices** in sistema za klic v sili s samodejnim zaznavanjem lokacije vozila in resnosti nesreče. Storitve, ki so sedaj na voljo v novih vozilih MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio prvič vključujejo tudi MINI Find Mate. Ta je sestavljen iz tako imenovanih obeskov z brezžično funkcijo sledenja, ki jih je mogoče namestiti na pogosto uporabljene in potovalne predmete, kot so torbe, kovčki in nahrbtniki. Njihovega položaja ni mogoče prikazati samo na potovalnem računalniku, temveč tudi v aplikaciji MINI Connected** na pametnem telefonu. Na ta način MINI Find Mate učinkovito preprečuje izgubljanje ali pozabljanje osebnih stvari

*Podatki o porabi goriva in emisijah CO2 so bili določeni v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 pri različici, veljavni v času homologacije. Vrednosti so začasne in se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo opreme v Nemčiji. Vrednosti so odvisne iz izbrane velikosti pnevmatik; specifikacije v oklepajih veljajo za vozila z avtomatskim menjalnikom.
**Storitev ni v celoti na voljo za slovenski trg.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.