Avto.info

NOVI RENAULT ESPACE

GENI ESPACEA, NOVA GENERACIJA

NOVI RENAULT ESPACE : GENI ESPACEA, NOVA GENERACIJA

NOVI RENAULT ESPACE

Avtor: Foto: Renault
NOVI RENAULT ESPACE : GENI ESPACEA, NOVA GENERACIJA NOVI RENAULT ESPACE : GENI ESPACEA, NOVA GENERACIJA NOVI RENAULT ESPACE : GENI ESPACEA, NOVA GENERACIJA NOVI RENAULT ESPACE : GENI ESPACEA, NOVA GENERACIJA NOVI RENAULT ESPACE : GENI ESPACEA, NOVA GENERACIJA NOVI RENAULT ESPACE : GENI ESPACEA, NOVA GENERACIJA

Leta 1983 je Renault razkril model, ki ga lahko upravičeno smatramo za prvi »avtomobil življenja«: Renault Espace. Ta pionir nove vrste je bil pogosto posneman, a nikdar zares dosežen. Espace je skozi pet generacij postal resnična avtomobilska ikona.

Renault zdaj razkriva novi Espace, novi velik potovalni avtomobil s petimi ali sedmimi sedeži. Ta bo okrepil veliko ofenzivo znamke v segmentih C in D. Revolucionarni in vizionarski Espace se je nenehno razvijal času primerno. Danes novi Espace prevzema SUV privlačnost atletske in elegantne oblike, paket opreme Esprit Alpine pa mu dodaja še športno ostrino. Zvest je svojim genom, zato ostaja potovalni avtomobil s petimi ali sedmimi sedeži in je še vedno najbolj prostoren Renaultov model. In prav to je njegova izrazita odlika! Izbira prefinjenih materialov, kakovost izdelave in obdelave oplemenitijo opremo visokega razreda, v kateri je tudi več kot kvadratni meter veliko stekleno strešno okno, eno največjih na trgu.

Novi Espace gre v korak s časom, zato ima visoko tehnologijo tako v notranjščini kot tudi pod pokrovom motorja. S celovito povezljivostjo skrbi za svoje potnike, prav tako pa skrbi tudi za svoj okoljski odtis. Po zunanjih merah je nekaj manjši in tudi za 215 kilogramov lažji od predhodnika, poganja pa ga ultra-učinkovit pogonski sklop E-Tech Full Hybrid 200 KM. Njegova majhna normna poraba (4,6 l/100 km) mu s polno posodo bencina omogoča doseg do 1.100 kilometrov brez potrebe po polnjenju akumulatorja. Novi Espace je gospodaren pri porabi goriva tako, da izpust CO2 najlažje različice znaša le 104 gramov na kilometer. V skladu z dolgo tradicijo Renaultovih avtomobilov življenja ponuja novi Espace vozne zmogljivosti in varnost na najvišji ravni za vse potnike. Zaslugo za to imajo konstrukcijska osnova Zveze CMF-CD, posebno prirejeno podvozje in 27 vgrajenih pomagal za vožnjo. Užitek za volanom in v vožnji povečujeta sistema MULTI-SENSE in 4CONTROL Advanced, slednji je Renaultov sistem krmiljenja vseh štirih koles.

“Novi Espace je pomemben model, ki bo zagotovil in potrdil naš premik v višji razred. Ohranja gene petih predhodnih rodov z umestitvijo v višji razred, z udobnostjo, prostornostjo in svetlostjo. Prav tako pa se je preobrazil v skladu z novimi željami kupcev z vzorčnim hibridnim pogonskim sklopom in edinstveno multimedijsko izkušnjo.” - Fabrice Cambolive, glavni izvršni direktor znamke Renault

Še več informacij o novem modelu najdete v priponki. Začetek prodaje v Sloveniji je načrtovan za jesen 2023.

NOVI RENAULT ESPACE : GENI ESPACEA, NOVA GENERACIJA
NOVI RENAULT ESPACE : GENI ESPACEA, NOVA GENERACIJA
NOVI RENAULT ESPACE : GENI ESPACEA, NOVA GENERACIJA
NOVI RENAULT ESPACE : GENI ESPACEA, NOVA GENERACIJA

Download

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov