Avto.info

TOYOTA RELAX

10-LETNO JAMSTVO ZAGOTAVLJA ŠE VEČ BREZSKRBNOSTI

TOYOTA RELAX : 10-LETNO JAMSTVO ZAGOTAVLJA ŠE VEČ BREZSKRBNOSTI

TOYOTA RELAX

Avtor: Foto: Toyota

Lastniki vozil znamke Toyota lahko že nekaj let uživajo v programu 10-letnega jamstva Toyota Relax. Gre za posebno obliko jamstva, s katerim je nadgrajeno splošno tovarniško jamstvo, ki velja 3 leta oziroma do 100.000 prevoženih kilometrov. Jamstvo Toyota Relax pa omogoča, da se brezskrbna uporaba vozila znamke Toyota podaljša na 10 let oziroma do 200.000 prevoženih kilometrov. Prav ta zadnji parameter je zdaj še dodatno izboljšan, saj je v preteklosti jamstvo Toyota Relax veljalo do 185.000 prevoženih kilometrov, po novem pa velja do 200.000.*

Po preteku redne triletne tovarniške garancije lahko lastnik vozila Toyota po vsakem rednem servisnem pregledu, ki ga opravi pri pooblaščenem serviserju znamke Toyota, pridobi podaljšanje jamstva za servisni interval (primer 15.000km in naslednjih 12 mesecev). Na ta način je mogoče jamstvo podaljševati do trenutka, ko vozilo napolni 10 let starosti, ali ko prevozi 200.000 kilometrov (kar nastopi prej). Lastniki vozil znamke Toyota lahko ugodnosti programa Toyota Relax uveljavljajo ob morebitni okvari mehanskih, elektronskih ali električnih komponent svojega vozila, ki jih je mogoče pripisati napakam v postopku izdelave oziroma montaže. Ob spoštovanju splošnih pogojev je lastnik vozila z aktivnim programom Toyota Relax upravičen do brezplačnega popravila.

10 let jamstva za pnevmatike
Toyota je edina avtomobilska znamka, ki na slovenskem trgu ponuja 10-letno jamstvo za pnevmatike. Tudi to je eden izmed načinov, ki še povečujejo brezskrbnost uporabe vozila. Predrta ali poškodovana pnevmatika namreč lahko povzroči precej neprijetnosti, saj zaradi nje vozilo postane nevozno, vse skupaj pa lahko izrazito podaljša potovanje in hkrati povzroči še številne dodatne nevšečnosti. Tudi jamstvo pnevmatik je sestavni del programa Toyota Relax. Ob poškodbi pnevmatike bo ta v sklopu jamstva popravljena oziroma zamenjana z novo.

Pomoč na cesti Toyota Eurocare
Sestavni del programa Toyota Relax je tudi pomoč na cesti Toyota Eurocare. Gre za vseevropsko asistenco voznikom, ki imajo različne težave na poti in vključuje pomoč v primeru mehanskih okvar, prometnih nesreč in drugih težav z vozilom. V sklopu asistence Toyota Eurocare so lastniki vozil Toyota upravičeni do vleke vozila, nadomestnega vozila, pomoči pri nadaljevanju potovanja in v primeru, če popravilo zahteva več časa, tudi do prenočitvenih storitev.

Toyotino podaljšano jamstvo za hibridno baterijo
Program Toyotinega podaljšanega jamstva za hibridno baterijo je bil razvit z namenom, da zagotovimo zaščito v primeru neželene okvare hibridne baterije. Vozilo je vključeno v »Program 10-letnega jamstva«, ki velja do dopolnjenega 11-ega leta starosti vozila, brez omejitve prevoženih kilometrov. V okviru tega programa je mogoče z obiski pooblaščenega servisa in uspešno izvedbo pregleda hibridnega sklopa vsakokrat potrditi jamstvo za hibridno baterijo za dobo trajanja enega servisnega intervala (enega leta ali 15.000 km, kar poteče prej). Toyotino podaljšano jamstvo za hibridno baterijo velja za vozila pri katerih je tovarniška garancija na hibridno baterijo potekla, pri katerih je tovarniška garancija na hibridno baterijo veljavna še manj kot eno leto in vozila, ki so mlajša od 10 let. Poseben razširjeni program tudi na električnih vozilih zagotavlja, da bo baterija v vozilu ohranila 70% prvotne zmogljivosti v prvih 10 letih lastništva ali do milijona prevoženih kilometrov, ob rednih letnih pregledih pri pooblaščenem serviserju znamke Toyota.

»Vozila znamke Toyota slovijo po svoji izjemni kakovosti, trpežnosti in zanesljivosti. Seveda želimo svojim strankam omogočiti izdelke, ki bodo tudi s spremljevalnimi storitvami v celoti izpolnili njihovo visoko pričakovanje in jim omogočili dolgoletno brezskrbno uporabo. 10-letno jamstvo Toyota Relax je le eden izmed izrazov naše samozavesti in prepričanja, da ponujamo izdelke in storitve, ki so glede vsega zasnovani in izdelani skladno z najvišjimi standardi kakovosti,« je izboljšavo programa Toyota Relax komentiral Gregor Mauko, direktor družbe Toyota Slovenija.

* Po preteku tovarniške garancije (3 leta ali 100.000 km) ima stranka možnost po opravljenem rednem servisu pri pooblaščenem partnerju Toyota pridobiti jamstvo Toyota Relax za obdobje enega servisnega intervala, dokler vozilo ne dopolni starosti 10 let oziroma ima prevoženih 200.000 km (kar nastopi prej).

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov