Avto.info

"UK Car of the Year"

Električni Fiat 500 izbran za najboljši mestni avtomobil

"UK Car of the Year"

Avtor: Foto: FIAT

Električni 500 je po mnenju 29 avtomobilističnih novinarjev, ki sestavljajo žirijo tekmovanja "UK Car of the Year", najboljši mestni avtomobil leta. Osvojena nagrada mu omogoča, da se skupaj z zmagovalci iz ostalih kategorij poteguje za naziv najboljšega avtomobila leta 2022 v Združenem kraljestvu „UK Car of the Year 2022”. Nova zmaga za električni 500 in osvojen naziv "Best City Car" na podelitvi prestižnih nagrad "UK Car of the Year Awards 2022" (UKCOTY), italijanski ikoni omogoča, da se z zmagovalci iz ostalih devetih kategorij poteguje za naziv avto leta v Združenem kraljestvu "Car of the Year UK 2022".

»Ponosni smo, da smo prejeli še eno nagrado in priznanje električnemu 500«, je komentiral Olivier Francois, izvršni direktor znamke Fiat in izvršni direktor marketinga skupine Stellantis na globalni ravni. »To je pravi primer inovacij, ki temeljijo na dediščini in kulturi. Ta avtomobil slavi najboljše iz Fiatove preteklosti, hkrati pa smo šli "all-in" v prihodnost, da bi pomagali pri ohranjanju zdravja našega planeta. Fiatova vloga v tem prizadevanju je uporabiti moč vodilnega akterja na področju mestne mobilnosti, za izgradnjo boljše prihodnosti. In to počnemo na svoj, edinstven način - tako, da v življenja ljudi vnesemo pridih italijanske ležernosti in vzdušja Dolce Vita. Na ta način si lahko ljudje prizadevajo za nič emisij, medtem ko uživajo v lepoti življenja.

Že šesto leto popolnoma neodvisna žirija 29 uglednih avtomobilskih novinarjev odlikuje najboljše avtomobile v Združenem kraljestvu z nagradami "UK Car of the Year Awards".  Električni 500 jih je navdušil s privlačnim dizajnom, učinkovitostjo baterije in predvsem s konkurenčno ceno. Pomembno vlogo pri podelitvi priznanja je igrala tudi razpoložljivost modela v različici kabriolet. Alex Grant, član žirije UKCOTY, je ob podelitvi nagrade izjavil: »Električni 500 je popolno vozilo za elektrifikacijo: okreten, učinkovit mestni avtomobil z vrsto premišljenih opcij za različne uporabnike in je prvi kabriolet brez emisij na trgu. Za odličnim slogom se skriva tudi prava vsebina.« Pritrdil mu je Guy Bird, član žirije UKCOTY in svobodni avtomobilski novinar, ter dodal: »Še ena odlična interpretacija ikone iz leta 1957, ki je zdaj popolnoma električna in popolnoma primerna svojemu času, hkrati pa ohranja posebnosti izvirnika.«

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov