Avto.info

Škoda Karoq

Tehnična in vizualna posodobitev kompaktnega SUV-ja

Škoda Karoq: Tehnična in vizualna posodobitev kompaktnega SUV-ja

Škoda Karoq

Avtor: Foto: Škoda
Škoda Karoq: Tehnična in vizualna posodobitev kompaktnega SUV-ja

Škoda je za pokušino pripravila dve oblikovalski skici, ki prvič razkrivata, kakšen bo osveženi Karoq. SUV srednjega segmenta češkega avto­mobi­l­skega proizvajalca so štiri leta po njegovi predstavitvi leta 2017 vizualno in tehnično posodobili. Digitalna predstavitev za medije bo 30. novembra.

Na eni od oblikovalskih skic je prikazan na novo oblikovani, še markantnejši sprednji del posodoblje­nega Škoda Karoqa. Širšo Škodino mrežo hladilnika, ki je zdaj šesterokotne oblike, krasi izrazit dvojni rob, pod katerim je mogoče prepoznati široko odprtino za dovod zraka. Sprednji žarometi so vitkejši kot doslej in segajo do mreže hladilnika. Dinamično podobo poudarjajo tudi nove dnevne luči, ki so zdaj deljene. Pod njimi je nameščena dodatna svetilna enota, kjer so meglenke ali – pri najbolj izpo­polnjeni različici – ločeni LED-modul. Ta razporeditev luči v načinu zasenčenih luči v temi ustvarja značilno 'štirioko' grafično podobo.

Druga skica razkriva prve obrise Karoqovega novo zasnovanega zadka. Poleg daljšega zadnjega usmernika zraka in vizualno prenovljenega spodnjega dela zadnjega odbijača s črnim difuzorjem je mogoče prepoznati tudi novo obliko ostro oblikovanih zadnjih luči. Te so, podobno kot žarometi, nižje kot doslej in poudarjajo širino vozila. Za Škodo značilne kristalaste strukture skrbijo za posebne optične poudarke v lučeh, ki jih še vedno zaznamuje značilna svetlobna grafika v obliki črke C. S Karoqom kot mlajšim bratom Kodiaqa je Škoda pri predstavitvi modela leta 2017 naredila še en korak pri uresničevanju svoje ofenzive s SUV-modeli. Osveženi Karoq bo premiero doživel v okviru digitalne predstavitve za medije 30. novembra.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov