Avto.info

Toyota Motor Europe

Napoved proizvodnje 5. generacije hibridnega pogonskega sistema

Toyota Motor Europe : Napoved proizvodnje 5. generacije hibridnega pogonskega sistema

Toyota Motor Europe

Avtor: Foto: Toyota

Toyota Motor Europe napoveduje začetek proizvodnje 5. generacije hibridnega pogonskega sistema, s katero bodo opremljali novo Corollo. Najnovejše nizkoemisijske pogonske sklope bodo izdelovali v tovarnah znamke Toyota na Poljskem (TMMP), v Veliki Britaniji (TMUK) in Turčiji (TMMT). Že pred začetkom proizvodnje hibridnih motorjev in menjalnikov 5. generacije je bilo posodobljenih sedem proizvodnih linij. V ta namen so pri TME v tovarno na Poljskem vložili 77 milijonov evrov, v tovarno v Veliki Britaniji pa 544.000 evrov(1). V tovarni TMMP proizvajajo hibridne električne menjalnike, vključno z generatorjem MG1 in pogonskim elektromotorjem MG2, ki predstavljata pomembna sestavna dela hibridnega pogonskega sklopa(2). Menjalniki bodo skupaj z novim 1,8-litrskim bencinskim motorjem, proizvedenim v tovarni TMUK, sestavljali 5. generacijo hibridnega električnega pogonskega sklopa.

5. generacijo hibridne tehnologije znamke Toyota odlikujejo lažji, bolj kompaktni in bolj zmogljivi elektromotorji. Te izboljšave povečujejo razmerje električnega pogona v hibridnem sistemu. Zaradi izboljšanih kalibracij motorja ima vozilo večjo moč, boljšo splošno zmogljivost in bolj navdušujoče vozne lastnosti, posledično pa so nižje tudi emisije CO2 in poraba goriva. Skupna moč hibridnega pogonskega sistema z 1,8-litrskim motorjem znaša 140 konjskih moči, kar za 1,7 sekunde skrajšuje čas pospeška od 0 do 100 km/h, ki po novem znaša 9,2 sekunde(3).Nova 5. generacija hibridnega električnega pogonskega sklopa nadomešča sisteme 4. generacije, ki so jih od leta 2016 proizvajali v tovarni TMUK in od leta 2018 tudi v tovarni TMMP. V tem času so pri TME pospešili svoje naložbe v hibridno tehnologijo in v zadnjih štirih letih se je delež elektrificiranih vozil znotraj evropske prodaje znamke Toyota s 30 odstotkov povečal na 66 odstotkov.

»Cenovno dostopna hibridna elektrificirana vozila z nizkimi emisijami imajo pomembno vlogo v naši strategiji več tehnologij na evropskem trgu, s katero želimo prispevati k splošnemu znižanju emisij ogljikovega dioksida. Hibridna tehnologija je zdaj prisotna v 70 oziroma 85 odstotkih motorjev in menjalnikov, ki jih proizvajajo v tovarnah TMMP in TMUK. To je nenazadnje tudi odraz vedno večjega povpraševanja strank po hibridnih vozilih znamke Toyota,” je povedal Marvin Cooke, izvršni podpredsednik, ki je pri Toyota Motor Europe zadolžen za proizvodnjo.

(1) 360 milijonov poljskih zlotov in 465.000 britanskih funtov.
(2) MG1 je generator, ki deluje kot zaganjalnik za bencinski motor, proizvaja elektriko za napajanje elektromotorja MG2 in polni baterijo. MG2 je glavni pogonski elektromotor, ki poganja kolesa s pomočjo toka, ki ga ustvarjata generator MG1 in baterija. Poleg tega omogoča povratek dela kinetične energije, ki nastane pri zaviranju in zavijanju. Zato hibridni pogon v primerjavi s klasičnim pogonom porabi manj goriva.
(3) Podatki so provizorični in so predmet končne homologacije.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov