Avto.info

Suzuki VGT concept

Virtualni superšportnik

Suzuki Vision Gran Turismo

Suzuki Vision Gran Turismo

Avtor: Foto: Sony Polyphony Digital
Suzuki VGT concept: Virtualni superšportnik Suzuki VGT concept: Virtualni superšportnik Suzuki VGT concept: Virtualni superšportnik Suzuki VGT concept: Virtualni superšportnik Suzuki VGT concept: Virtualni superšportnik Suzuki VGT concept: Virtualni superšportnik

V zadnji nadgradnji Sonyjeve konzolne avtomobilske simulacije z imenom Gran Turismo 7 se je ljubiteljem avtomobilov predstavil tudi povsem novi virtualni superšportnik znamke Suzuki, ki ga v realnosti po vsej verjetnosti ne bomo nikoli dočakali.

Leta 2001 se je na tedanjem tokijskem avtomobilskem salonu pojavil konceptni suzuki GSX-R/4, sicer eden izmed redkih virtualnih konceptnih avtomobilov (prvič so ga predstavili v 4. izdaji igre Gran Turismo …), ki mu je uspel preboj v realni svet. Takrat so pri znamki Suzuki ustvarili brezkompromisnega in majhnega (dolžina: 3550 mm, širina: 1730 mm, višina: 1010 mm) ter izredno lahkega (masa avtomobila: 640 kg) športnika z vgrajenim 1,3-litrskim pogonskim sklopom hišne dvokolesne legende z oznako hayabusa. Vgrajeni 4-valjni bencinski pogonski sklop lahko v tem avtomobilu sprosti 175 KM (129 kW) pogonske moči pri resnično športnih 11.000 vrtljajih v minuti.

Sedaj, dobrih dvajset let kasneje, je pred nami nova evolucijska izpeljanka tega športnega avtomobila, ki pa trenutno obstaja samo v virtualnem svetu avtomobilskih simulacij. Tudi tokrat so se pri znamki Suzuki, ki je specialist za majhne in kompaktne avtomobile, držali hišne tradicije in ustvarili resnično kompakten avtomobil (dolžina: 4018 mm, širina: 1843 mm, višina: 1143 mm) z za današnje čase ('zavaljenih krav' …) majhno maso vozila (970 kg), ki je tudi tokrat motoriziran ob uporabi hišnega motociklističnega pogonskega sklopa iz modela hayabusa. V tokratni izdaji, ki je oblikovana pod vplivom dveh serijskih suzukijev (aktualni kombilimuzinski swift sport in legendarni roadster cappuccino) je vgrajeni vrstni bencinski štirivaljnik prejel pomoč v obliki 3 dodatnih elektromotorjev. Dva premikata prednji kolesni par, eden pa pomaga fosilnemu sklopu pri pogonu zadnjega kolesnega para.

Rezultat takšnega razmišljanja je skupnih 426 bhp (432 KM / 318 kW) pri 9900 vrtljajih v minuti ter 179 Nm motornega navora (podatek velja samo za vgrajeni bencinski motor, skupni navor s tremi dodanimi elektromotorji znaša 610 Nm) pri visokih 7500 vrtljajih v minuti, kar je povsem dostojen rezultat za klasični fosilni pogonski sklop brez prisilnega polnjenja (turbo ali mehanski kompresor).

Suzuki VGT concept: Virtualni superšportnik
Suzuki VGT concept: Virtualni superšportnik
Suzuki VGT concept: Virtualni superšportnik
Suzuki VGT concept: Virtualni superšportnik
Suzuki VGT concept: Virtualni superšportnik
Suzuki GSX-R/4 Concept

Suzuki GSX-R/4 Concept

Suzuki VGT concept: Virtualni superšportnik
Suzuki VGT concept: Virtualni superšportnik
Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov