Avto.info

Lancia & 81. Ženevski avtomobilski salon

Predstavitev sadov nove zveze

Lancia  & 81. Ženevski avtomobilski salon: Predstavitev sadov nove zveze

Lancia & 81. Ženevski avtomobilski salon

Avtor: Foto: Lancia
Lancia  & 81. Ženevski avtomobilski salon: Predstavitev sadov nove zveze Lancia  & 81. Ženevski avtomobilski salon: Predstavitev sadov nove zveze Lancia  & 81. Ženevski avtomobilski salon: Predstavitev sadov nove zveze Lancia  & 81. Ženevski avtomobilski salon: Predstavitev sadov nove zveze Lancia  & 81. Ženevski avtomobilski salon: Predstavitev sadov nove zveze Lancia  & 81. Ženevski avtomobilski salon: Predstavitev sadov nove zveze Lancia  & 81. Ženevski avtomobilski salon: Predstavitev sadov nove zveze Lancia  & 81. Ženevski avtomobilski salon: Predstavitev sadov nove zveze

Leto dni po sklenjenem paktu med Lancio in Chryslerjem sta ti dve znamki danes postali eno in tako ustvarili novo dinastijo, ki pooseblja najboljše obeh industrijskih kultur: bohoten slog, instinkt za zagotavljanje "doživetja brez stresa" in funkcionalnost, ki jih povezujemo z znamko Chrysler, so se združili z okusom, inovativnostjo in ljubeznijo do izdelovanja, kar so bile vedno značilnosti Lancie.

Sadovi te nove zveze so avtomobili Lancia, ki bodo svetovno premiero doživeli na Ženevskem mednarodnem avtomobilskem salonu: novi modeli ypsilon, thema, flavia concept, flavia cabrio concept, grand voyager in delta. Brez izjeme so vsi našteti modeli edinstveni izdelki, ki jasno izražajo skupne vrednosti obeh znamk - od elegance in tehnoloških inovacij do stoletne zgodovine in želje po uspehu v prihodnje - in označujejo naravno dopolnjevanje v zvezi, ki je bila zapečatena šele pred dvanajstimi meseci, vendar se je v rekordnem času razvila v uspešno partnerstvo z ogromnim potencialom.

Nova Lancia je rojena. Postala je ena zelo redkih znamk, ki ponuja širok nabor avtomobilov od razreda B do velikih večnamenskih vozil (MPV), in edini proizvajalec avtomobilov na svetu s konceptom "premium" avtomobila, pri katerem so meje med željami in lastništvom izbrisane, kar nas zapelje v območje "dosegljivega razkošja" - razkošja, ki ni več privilegij, ampak pravica. "Misija" blagovne znamke: ponuditi toplo in elegantno razkošje skupaj s popolno italijansko obliko na vseh tržiščih, vključno z najpomembnejšimi klasičnimi segmenti.

Vsi novi avtomobili Lancia - skupaj z modeloma ypsilon (trivratni) in musa, ki sta še vedno v ponudbi - ustrezajo željam zahtevnih strank, ki želijo uživati v avtomobilu, hkrati pa se ne bahati s finančnim položajem; stranke, ki so zmožne sprejeti diametralno nasprotne ideje, kot so tradicija in inovativnost, racionalno razmišljanje in čustva ter individualizem in socialna zavest; stranke, ki iščejo najboljše brez upoštevanja mnenja drugih ali vpliva trenutnih modnih smernic.

Gre za svet ekskluzivnosti, ki ni več vezan na idejo o posesti dragocenih in dragih predmetov, ampak na osebno zadovoljstvo in užitek. Za te stranke pomeni kakovost nove Lancie korak naprej. Zaradi uporabe prestižnih materialov, izjemne pozornosti pri izdelavi vsake podrobnosti in tehnoloških novosti, ki so vedno v pomoč vozniku in potnikom, jim ponuja resnično "veččutno doživetje".

Za uskladitev vseh svetovnih predstavitev nove Lancie v enem letu ponuja razstavni prostor v Ženevi grafično obliko v podobi sestavljanke, ki tokrat prikazuje popolno rešitev - vsi koščki se popolnoma ujemajo, dopolnjujejo pa jih modne barve in oblike. Na takšni modni brvi bo "paradiral" novi ypsilon, prvič predstavljen v različici s petimi vrati, ki omogoča še večje udobje častilcem šarma, tehnološke popolnosti in edinstvenega sloga, ki ga ponuja Lancia. Toda to še ni vse. Pet vrat nove lancie, označene kot "modni mestni avto", predstavlja odgovor na zadnje smernice evropskega trga (ki predstavlja dve tretjini avtomobilov razreda B) ter na potrebe širše ciljne skupine, kot jo je dosegala do zdaj, vključno z mladimi družinami.

Po 25 letih in več kot 1,5 milijona avtomobilih v obtoku je "mini zastavonoša" podjetja Lancia resnično omamna mešanica razkošja, tehnologije in moči v vsega 3,8 metrih dolžine, ki bo junija na voljo na vodilnih evropskih trgih, od septembra dalje pa pod Chryslerjevo blagovno znamko še v Veliki Britaniji in na Irskem.

Kot popolna sinteza prefinjenega sloga in sestavin novi ypsilon potrjuje osnovno osebnost prejšnjih različic, ki pa vključuje poseben karakter, ki zapeljuje s svojim dobrim videzom in eleganco, pohvali pa se lahko z najnovejšimi tehnologijami, uporabljenimi na motorjih, in udobjem, ki zahvaljujoč tehnologijam, kot so TwinAir, Multijet druge generacije in Start&Stop™, zagotavlja manjši izpust emisij in zmanjša porabo, hkrati pa s funkcijami, ki so edinstvene v tej kategoriji, ponuja neprimerljivo ugodje.

Med te funkcije sodijo popolnoma nove "Blue&Me-TomTom LIVE" in "Smart Fuel System", kot dodatek inovativnemu sistemu za parkiranje Magic Parking, ksenonskim žarometom in zadnjim LED-lučem. Na salonu v Ženevi bo moč videti tri primerke novega modela Ypsilon, kar je v smislu barv ter razpoložljivih možnosti in dodatkov sicer majhen, a pomemben vzorec iz celotne serije.

Obiskovalci bodo tako lahko občudovali dvobarvni model z motorjem 1.3 Multijet 16v z močjo 71 kW (95 KM) (svetlo siva/temno siva) in s sedeži Castiglio®, model 0.9 TwinAir z močjo 63 kW (85 KM) in samodejnim menjalnikom DFN v športni, trislojni beli barvi in z notranjostjo v rjavem usnju ter še model 0.9 TwinAir z močjo 63 kW (85 KM) v mikavni spreminjajoči se črni barvi. Poseben odtenek z osnovo zlatega pigmenta izraža neverjetno energijo pod neposredno sončno svetlobo. Enak učinek, vendar z drugimi odtenki, zaznamuje tudi druge ekskluzivne spreminjajoče se metalne barve, v katerih je na voljo novi Ypsilon (modra, vijolična in bronasta).

Vsi predstavljeni novi modeli ypsilon imajo ogromno funkcij (odvisne so od različice modela), med katere sodijo: samodejna klimatska naprava, meglenki, lita platišča R16 z logotipom "Y", tempomat, usnjen volanski obroč z ukaznimi tipkami, avtoradio s predvajalnikom zgoščenk in zapisov v formatu MP3, sistem Blue&Me™, tipala za mrak in dež, tipala za parkiranje, glasbeni sistem za prostorski zvok z močjo 500 W, ksenonski žarometi, sončna streha Gran Luce in povsem nov satelitski navigacijski sistem "Blue&Me-TomTom LIVE".

Lineaccessori pa ponuja kromirane elemente za oblikovanje vrat, okvirjev za ogledala in okvirjev prednjih žarometov ter posebno opremo za osrednji del, ki je idealna za shranjevanje osebnih stvari (npr. mobilnega telefona ali kreditnih kartic), ki so tako vedno na dosegu roke. Od novega modela "mini zastavonoše" ypsilon do prvega globalnega vodje, ki združuje najboljše od obeh, prihaja zgled nove Lancie: nov model thema. Tako kot prvotni model thema iz leta 1984 tudi ta odlična limuzina stoji pred težko, a tudi prestižno nalogo - predstaviti se kot prava alternativa v tem razredu.

Za dosego tega cilja novi thema združuje velikost, udobje in impresivno držo na cesti (tipične ameriške značilnosti) z razkošjem usnjene notranjosti Poltrona Frau®, neverjetno tišino velikih vozil Lancia in pozornostjo do podrobnosti, kar najbolje poudarja tipične italijanske elemente. V podobnem slogu ameriško moč 3,6-litrskega motorja z 218 kW (292 KM) dopolnjuje okolju prijazen italijanski turbodizelski motor 3.0 V6, ki je na voljo z močjo 142 kW (190 KM) in 167 kW (224 KM). Nova lancia thema bo na voljo pri vseh evropskih prodajalcih od oktobra naprej.

V Ženevi bosta razstavljena dva primerka novega modela thema z opremo platinum, oba z bencinskim motorjem 3.6 z močjo 218 kW (292 KM), litimi platišči R22 iz programa dodatne opreme Lineaccessori in panoramsko električno sončno streho. V smislu tehnologije uvrščajo funkcije, ki zagotavljajo udobje in varnost, lancio themo na sam vrh v kategoriji: več kot 70 posebnih funkcij, kot so vgrajen 21,33 cm (8,4") radijski navigator s sistemom UConnect® in zaslonom na dotik, prilagodljiv tempomat s sistemom za preventivno zaviranje (CSW) in pomočjo za parkiranje Parkview™ Rear Back-Up Camera.

Veliko prostora je namenjenega tudi novem modelu lancia grand voyager, Chryslerjevi novosti, ki je v avtomobilski jezik dodala nov izraz in ustvarila nov svet: večnamensko vozilo (MPV), umetnost potovanja. Prava ikona iz kategorije večnamenskih vozil je na cesti že 27 let, v 120 držav po vsem svetu pa je bilo prodanih več kot 13 milijonov avtomobilov. Zdaj se je ameriški model "poročil" z italijanskim slogom in se preobrazil v ekskluzivno vrhunsko večnamensko vozilo, v katerem so združeni Chryslerjevo potovalno znanje in zadovoljstvo pri vožnji z Lancio, udobje, zmanjšana stopnja hrupa v notranjosti, umetnost posvečanja pozornosti malenkostim in italijanska oblika.

Rezultat je najboljši voyager do sedaj, ki v tej kategoriji nadaljuje s pisanjem zgodovine tam, kjer je končala lancia phedra. Eden prikazanih novih avtomobilov z opremo platinum ima s standardom Euro 5 skladen motor 3.6 z močjo 211 kW (283 KM). Zunanjost krasi črna metalna barva Brilliant Black, notranjost pa kakovostno usnje. Poleg tega ima avtomobil še električno sončno streho, odlično konzolo, večpredstavnostni zabavni sistem, sistem za mrtvi kot Blind Spot in sistem za zaznavanje vozil Cross Path Detection.

Mešanje idej in znanja med podjetjema Chrysler in Lancia omogoča tudi, da vznemirljive nove oblike avtomobilske umetnosti pridejo na dan neverjetno hitro. Tak primer je lancia flavia concept: ta limuzina in kabriolet razreda D vsebujeta slogovne značilnosti italijanskega proizvajalca in vplivata na razvoj modela Chrysler 200, ki se bo pojavil na evropskih tržiščih v rekordnem času (izdelava bi se lahko začela čez samo šest mesecev).

V Ženevi bodo soji žarometov usmerjeni v limuzino barve Bright Black z notranjostjo v kakovostnem črnem usnju ter v privlačnega kabrioleta, ki je povzetek užitka vožnje z odprto streho, s štirimi pristnimi sedeži, njegovi značilnosti pa sta tudi trislojna bela barva zunanjosti in notranjost v kakovostnem usnju slonokoščene barve. Oba primerka lancie flavia concept zaznamuje širok nabor dodatne opreme s temi standardnimi funkcijami: od elektronskega nadzora stabilnosti (ESC), številnih zračnih blazin (večstopenjske sprednje, stranske in okenske blazine) in sistema za preprečevanje zdrsa pogonskih koles do volana z vgrajenimi kontrolniki za popolnoma varno upravljanje radia, tempomata in mobilnega telefona.

Rojstvo nove Lancie se nadaljuje z razvojem modelov, ki postajajo ikone znamke. To lahko opazimo pri novi delti, modelu znamke Lancia, ki predstavlja mejnik, saj napoveduje nov koncept z atributi vodilnega v razredu C. V samo 4,5 metrih dolžine je združeno vse razkošje in prostornost višjih kategorij: sedeži se naslanjajo na šasijo, notranjost razkriva kakovostne teksture, potnikom pa sapo jemljeta skoraj čarobno udobje in neverjetna tišina ob vsaki vožnji. Vodilni med kompaktnimi avtomobili je bil prvič predstavljen leta 2008 prav v Ženevi, sedaj pa se vrača na enako prizorišče s številnimi najnovejšimi funkcijami: popolnoma na novo oblikovana mreža hladilnika, ki odraža občutke nove družine Lancia, ter nove ponudbe opreme in različic motorja (med drugim tudi nov s standardom Euro 5 skladen motor 1.6 Multijet 16v z močjo 78 kW (105 KM).

Na razstavnem mestu podjetja Lancia bodo obiskovalci lahko občudovali posebno serijo novega modela delta z novim motorjem 1.6 Multijet 16v z močjo 78 kW (105 KM), ki ga krasijo dvobarvna karoserija White Zenith, streha Black Lava, notranjost v usnju in sivkasto rjavi barvi Alcantara®, samodejna dvopodročna klimatska naprava, tempomat, sistem Blue&Me™ ter lita platišča R17.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.