Avto.info

Renault megane conquest 145 E-tech engineered

Naj se ve!

Avtor: Foto: Jernej Prelac


Opis in fotogalerija

Renault megane conquest 145 E-tech engineered: Naj se ve! Renault megane conquest 145 E-tech engineered: Naj se ve! Renault megane conquest 145 E-tech engineered: Naj se ve! Renault megane conquest 145 E-tech engineered: Naj se ve! Renault megane conquest 145 E-tech engineered: Naj se ve! Renault megane conquest 145 E-tech engineered: Naj se ve!

Renaultovega križanca s poznanim imenom, a nekoliko bolj posebno zasnovo in obliko smo že preizkusili (AF271). Takrat smo ugotovili, da se ponaša s funkcionalno in prostorno notranjostjo, ki zaradi kombilimuzinske strešne linije ponuja le malce manj prostora za glave potnikov v drugi vrsti. Svojo vsestranskost je pokazal tudi na cesti, saj njegovo vzmetenje učinkovito blaži udarce pri vožnji čez neravnine, obenem kljub nekoliko višjemu težišču v ovinkih posreduje dober občutek stabilnosti. Vse to je potrdil tudi tokrat.

Za oznako e-tech se skriva klasični hibrid, torej takšen, ki ga ni treba polniti oziroma se njegova baterija s kapaciteto 1,2 kilovatne ure polni med vožnjo. Sestavljajo ga 1,6-litrski atmosferski bencinski motor in dva elektromotorja (eden od njiju v vlogi generatorja) s skupno močjo 105 kilovatov (143 KM). Ta se prenaša na sprednji kolesi prek štiristopenjskega menjalnika brez sklopke, ki v praksi deluje kot klasični samodejni menjalnik. Ob manjših obremenitvah sistem omogoča zelo veliko vožnje na elektriko (v mestu tudi do 80 odstotkov), kar zagotavlja majhno porabo goriva. Ta se, tudi brez kakršnih koli voznikovih varčevalnih prijemov, brez težav giblje med petimi in šestimi litri na 100 kilometrov.

5,9 litra bencina je v povprečju zahteval na testu.

Novost pri modelu, ki je potrdil dobre vtise s prvega testa, predstavlja izvedba e-tech engineered. Ta prinaša predvsem posebne estetke dodatke Renaultove linije, ki je na voljo le za elektrificirane modele. To so elementi v topli titanovi in bleščeče črni barvi, ki krasijo različne dele karoserije, med drugim sprednji odbijač, boka in okvirja izpušnih cevi. V istem slogu je zasnovana notranjost z osnovo v črni in okrasnimi elementi v topli titanovi barvi. Za model, ki torej daje malce bolj jasno vedeti, da je hibrid, in prinaša bogato serijsko opremo (med drugim 18-palčna platišča, sistem kamer s 360-stopinjskim pogledom, prilagodljivi tempomat …), je treba s popustom v višini dva tisoč evrov odšteti 33 tisočakov, pri čemer je testni z nekaj dodatki stal malce manj kot 35 tisoč evrov.

Renault megane conquest 145 E-tech engineered: Naj se ve!
Renault megane conquest 145 E-tech engineered: Naj se ve!
Renault megane conquest 145 E-tech engineered: Naj se ve!
Renault megane conquest 145 E-tech engineered: Naj se ve!
Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov