Avto.info

Arhiv: Obvestila

Oktober 2019

Zbiranje kompletov s pretečenim rokom

V Europarku lahko podarite staro »prvo pomoč«

Sobota, 19. oktober 2019, 05:31

Komplet za prvo pomoč je del obvezne opreme v vsakem vozilu, vendar ga moramo zaradi kratkega roka uporabe zamenjati vsakih pet let. Ste se kdaj spraševali, kaj storiti s »prvo pomočjo« s pretečenim rokom? Mariborski študenti medicine so poiskali način za bolj ekološko in smotrno uporabo.

KIA Motors Europe

KIA z novimi modeli in elektrificiranimi pogoni rekordno v Evropi

Sobota, 19. oktober 2019, 05:24

Kia Motors je po podatkih evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA)* v zadnjem četrtletju letošnjega leta v Evropi prodala 120.846 vozil, s čimer je zabeležila rekordno prodajo.

Aplikacija FordPass

Najboljši dostop do polnjenja električnih vozil v panogi

Petek, 18. oktober 2019, 06:05

Ford je poskrbel, da lahko lastniki električnih vozil preprosto pozabijo na eno od svojih največjih skrbi– da ne bodo mogli hitro in priročno napolniti svojega vozila: pripravil je celovit ekosistem Fordovih rešitev za polnjenje, ki bo zagotovil brezhiben in integriran dostop do polnjenja tako doma kot po vsej Evropi.

Ford uvaja tehnologijo bločnih podatkovnih verig

Spodbujanje čistejšega zraka v mestnih središčih

Sreda, 16. oktober 2019, 06:24

Ford je razširil svoje evropske preskuse priključnih hibridnih električnih vozil (PHEV) še na Köln. Cilj raziskave, v sklopu katere preskušajo Fordova vozila PHEV tudi na ulicah Londona in španske Valencie, je bolje analizirati in prikazati dejanske prednosti tovrstnih vozil za okolje ter za lastnike in upravljavce gospodarskih vozil.

“Micro-mobility: the next big thing?”

Dan mikromobilnosti v BTC Cityju Ljubljana

Sreda, 16. oktober 2019, 06:12

Mikromobilnost, skupni imenovalec za različna prevozna in dostavna sredstva na električni pogon, predstavlja rastoč fenomen v mnogih evropskih mestih. V teh dneh je bila v ospredju tudi v Kristalni palači v BTC Cityju Ljubljana, kjer je potekal dogodek »Mikromobilnost: naslednji veliki trend?«.

Slovenski »Heroji v pižamah«

Velika nagrada Evropske komisije za najboljšo iniciativo med leti 2016 in 2019

Torek, 15. oktober 2019, 05:59

HEROJI FURAJO V PIŽAMAH, vseslovenska družbeno odgovorna iniciativa, ki si prizadeva za manj voženj pod vplivom alkohola, zlasti med mladimi, je ponovno nagrajena. Tokrat z veliko strokovno nagrado Jacques Barrot, ki je bila slavnostno podeljena ob 15. obletnici Evropske listine o varnostni v cestnem prometu (European Road Safety Charter, ERSC).

Nissanova tovarna v Sunderlandu

Začetek proizvodnje novega Juka

Torek, 15. oktober 2019, 05:43

- Novi Juke predstavlja naložbo v višini 100 milijonov britanskih funtov v tovarno v Združenem kraljestvu
- Model kupcem nudi nove ravni tehnologije in povezljivosti
- Več kot 5000 ur usposabljanja za zaposlene, ki sodelujejo pri proizvodnji

Porsche Taycan 4S

Nov vstopni model z dvema velikostma baterije in dosegom do 463 kilometrov

Torek, 15. oktober 2019, 05:28

Stuttgart (Nemčija). Potem ko je septembra Porschejev novi električni športni avto doživel zelo odmevno premiero na treh celinah, se zdaj predstavlja že tretja izvedba športne limuzine: Taycan 4S. Za novi model bosta na voljo dve velikosti baterije.

Program Varno na kolesu

Koliko starši vedo o kolesarski varnosti svojih otrok?

Sobota, 12. oktober 2019, 05:51

Najrazlicnejši šolski pripomocki so že našli svoja mesta v ucilnicah slovenskih šol in marsikateremu staršu se verjetno zdi, da so seznami šolskih potrebšcin vsako leto daljši. Kljub temu bi lahko nanje dodali še en predmet, ki lahko v izjemnih primerih lahko celo reši otrokovo življenje. Gre za kolesarsko celado, ki lahko znatno zmanjša tveganje za poškodbe glave v primeru padcev in prometnih nesrec.

BTC City Ljubljana

Vabljeni na predstavitev različnih oblik mikromobilnosti

Sobota, 12. oktober 2019, 05:46

V okviru dogodka bo na parkirišču pred Kristalno palačo za širšo javnost potekala predstavitev različnih oblik mikromobilnosti; od električnih skirojev do električnih koles, letalnikov ter ostalih pripomočkov in rešitev za mobilnost in dostavne storitve po urbanih območjih.

KIA XCeed in Ceed Sportswagon

Novi nizkoemisijski različici

Sobota, 12. oktober 2019, 05:37

Kia Motors je z razvojem priključnih hibridov za različici XCeed in Ceed Sportswagon naredila naslednji korak na svoji poti elektrifikacije. Novi nizkoemisijski različici, ki v Evropi stopita v prodajo z začetkom naslednjega leta, predstavljata prva Kiina električna modela v razredu kompaktnih družinskih vozil.

Fiestina montažna linija

Koreografija, s katero roboti pomagajo ljudem in drug drugemu

Sobota, 12. oktober 2019, 05:31

Šest sodelujočih robotov oziroma cobotov izvede celotno koreografijo in v samo 35 sekundah obrusi celotno površino karoserije. Tovrstni pomočniki niso zamenjava za zaposlene, saj lahko ti zdaj svoj čas uporabijo za bolj zapletena opravila in niso izpostavljeni naporom pri izvajanju ponavljajočih se gibov.

Partnerstvo med proizvajalcem športnih avtomobilov in priznanim izdelovalcem letal

Porsche in Boeing bosta sodelovala na trgu prestižne urbane zračne mobilnosti

Petek, 11. oktober 2019, 05:05

Stuttgart (Nemčija) / Chicago (ZDA). Porsche in Boeing želita skupaj vstopiti na trg za prestižno urbano zračno mobilnost (Urban Air Mobility, UAM), zato sta oba partnerja podpisala pismo o dobri nameri. Njun cilj je združiti prednosti in znanje obeh družb z namenom raziskovanja prihodnosti urbanih letalnih naprav.

Hidria in skrb za lokalno okolje

Za uspeh je potrebna tudi zadovoljna lokalna skupnost

Četrtek, 10. oktober 2019, 10:36

V Hidrii se zavedamo, da močna lokalna skupnost in zadovoljni krajani pomembno prispevajo k razvoju in krepitvi tako države kot lokalnih okolij, v katerih delujemo. Zato smo med poletjem v Spodnji Idriji obnovili tamkajšnje igrišče za odbojko na mivki in Občini Idrija včeraj podelili vozilo za prevoz starejših oseb.

Ford Puma

Ford začenja proizvodnjo novega crossoverja

Četrtek, 10. oktober 2019, 06:26

Fordov novi kompaktni crossover z navdihom športnih terencev je na voljo z napredno tehnologijo 48-voltnega elektrificiranega pogonskega sklopa Ford EcoBoost Hybrid in je prvo hibridno vozilo, ki so ga izdelali v Romuniji.

DAF Driver Challenge

Okronali najboljšega poklicnega voznika tovornjaka

Četrtek, 10. oktober 2019, 06:21

Po številnih preizkušnjah, v katerih so pokazali vse svoje znanje in izkušnje, si je naziv najboljšega priboril Belgijec Peter Jacobs, organizatorji in tekmovalci pa so z dogodkom poskrbeli tudi za promocijo tega zahtevnega poklica.

Novi Ford Galaxy V-Line in izpopolnjeni S-MAX

Še bolj elegantna, udobna in povezana kot doslej

Sreda, 9. oktober 2019, 05:44

Ford je objavil, da bosta elegantni enoprostorec S‑MAX in prostorni Galaxy dopolnjena s pestro paleto izboljšav, med katere sodijo še bolj prepoznavno oblikovanje, večje udobje in višja raven povezav za voznika in sopotnike.

Leon na transsibirski železnici

SEAT-ov kompaktni model slavi pomemben mejnik

Sreda, 9. oktober 2019, 05:31

Od Moskve do Vladivostoka: razdalja, ki meri več kot 9.000 kilometrov in ki jo je mogoče prepotovati z legendarnim transsibirskim vlakom – in obenem dolžina, na kateri bi se raztezala ravna vrsta, sestavljena iz več kot dveh milijonov doslej prodanih SEAT Leonov. Tik pred prihodom četrte generacije smo vzeli pod drobnogled razvoj enega od glavnih stebrov znamke.

PROGRAM VARNO NA KOLESU

Na OŠ Mislinja ozaveščali o varnih kolesarskih dogodivščinah

Torek, 8. oktober 2019, 05:40

Na OŠ Mislinja so kot ambasadorji programa Varno na kolesu aktivno ozaveščali o trajnostni in varni mobilnosti ter preizkusili svoje kolesarske spretnosti na kolesarskem poligonu. Lokalno kolesarsko akcijo je spodbudil program Varno na kolesu s pozivom šolam, da sporočilo o pomenu trajnostne mobilnosti in gibanja širijo v bližnje kraje.

Skira1ka

A1 priredil prvo vseslovensko srečanje e-skirojev

Ponedeljek, 7. oktober 2019, 05:42

A1 Slovenija  je v sodelovanju z AMZS Centrom varne vožnje in Policijsko upravo Ljubljana organiziral dogodek, namenjen ozaveščanju o varni vožnji z električnimi skroji.

Smučarska zveza Slovenije in Ford

Fordova vozila so vozila zmagovalcev tudi v sezoni 2019/20

Sobota, 5. oktober 2019, 06:10

Smučarska zveza Slovenije in Ford uspešno sodelujeta že od leta 2012, vsako sezono se je flota vozil povečevala zato, ko seštejemo vse prevožene kilometre pridemo do zavidljivih rezultatov. Govorimo o več kot 10 milijonih varno prevoženih km.

Koncern Hyundai Motor Group (HMG)

Kia in Aptiv že leta 2022 skupaj do avtonomne vožnje

Sobota, 5. oktober 2019, 06:04

Koncern Hyundai Motor Group (HMG), ki ga sestavljajo Hyundai, Kia in Hyundai Mobis, dobavitelj delov za prvo vgradnjo v vozila Hyundai in Kia, ter podjetje Aptiv so naznanili ustanovitev skupnega podjetja (joint venture) za razvoj avtonomne vožnje.

Abarth praznuje 70 let

Priložnostna poštna znamka ob 70. obletnici znamke

Petek, 4. oktober 2019, 06:00

Poštno znamko z uradnim logotipom 70. obletnice je pripravil Filatelistično numizmatični urad San Marino. V nakladi 60.000 znamk z nazivno vrednostjo 1,60 evra, so znamke zbirateljski primerek, ki prikazuje nezgrešljivo podobo škorpijona in razprostrto zastavo v poklon številnim dirkaškim zmagam slavne italijanske blagovne znamke.

Distinguished Gentleman's Ride Ljubljana 2019

Dobrodelno druženje v gosposki obleki in z ustreznimi motocikli

Četrtek, 3. oktober 2019, 05:55

Gentleman je moški plemenitih lastnosti in uglajenega vedenja. Gentleman se zaveda nevarnosti življenja in skrbi za svoj stas. Definicija gentlemana pa so pravzaprav gospodje, ki se vsako leto zadnjo nedeljo v septembru, sedaj že sedmič zapored, odpravijo v prefinjeni obleki in s prefinjenimi motocikli po poti od Ljubljane do Kamnika.

BMW Electric Now Tour 2019

Naelektreno doživetje v mestu

Sreda, 2. oktober 2019, 17:01

Pri podjetju BMW Group gredo čustva in trajnost z roko v roki. Moč podjetja kot inovatorja in njegova dosledna osredotočenost zagotavljata uspešnost premium mobilnosti. Premijsko je prihodnost in podjetje BMW Group predstavlja prav to - prihodnost.

Lepotno tekmovanje »Autonis«

Abarth 595 prepričal bralce nemške revije »Auto, Motor und Sport«

Torek, 1. oktober 2019, 06:19

- Italijanski »superavtomobil« je zmagal na tekmovanju »Autonis«, ki ga revija »Auto, Motor und Sport« organizira v kategoriji malih avtomobilov »Minicar«.
- Paleta vozil Abarth 595, prenovljena ob 70-letnici znamke, je na voljo v petih različicah, z močjo od 107 kW (145 KM) do 132 kW (180 KM).

PROGRAM VARNO NA KOLESU

Na OŠ Podgora Kuteževo ozaveščali o varnih kolesarskih dogodivščinah

Torek, 1. oktober 2019, 06:14

OŠ Podgora Kuteževo so kot ambasadorji programa Varno na kolesu aktivno ozaveščali o trajnostni in varni mobilnosti ter preizkusili svoje kolesarske spretnosti na kolesarskem poligonu. Lokalno kolesarsko akcijo je spodbudil program Varno na kolesu s pozivom šolam, da sporočilo o pomenu trajnostne mobilnosti in gibanja širijo v bližnje kraje.

Arhiv

ptsčpsn
 12345678910111213141516171819202122232425262728293031

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.