Avto.info

Arhiv: Obvestila

September 2019

PROGRAM VARNO NA KOLESU

Na OŠ Dobje ozaveščali o trajnostni mobilnosti

Sobota, 28. september 2019, 06:27

OŠ Dobje so se kot ambasadorji programa Varno na kolesu podali na kolesarski izlet in tako aktivno ozaveščali o trajnostni in varni mobilnosti. Učitelji pa so šolarje spodbujali, da za pot v šolo izberejo okolju prijaznejše prevozno sredstvo. Lokalno kolesarsko akcijo je spodbudil program Varno na kolesu s pozivom šolam, da sporočilo o pomenu trajnostne mobilnosti in gibanja širijo v bližnje kraje.

Fiat Centoventi

Konceptno vozilo prejelo nagrado "Red Dot Award 2019"

Sobota, 28. september 2019, 06:13

Revolucionarno konceptno vozilo Centoventi - Fiatova vizija masovne električne mobilnosti v bližji prihodnosti - je v kategoriji "Design Concept" prejelo nagrado Red Dot 2019, eno najprestižnejših nagrad na svetu za industrijski dizajn.

Center odličnosti koncerna Volkswagen v Salzgittru

Koncern Volkswagen začenja z razvojem in izdelavo baterijskih celic

Petek, 27. september 2019, 06:30

V Salzgittru so v t. i. Centru odličnosti (CoE) odprli pilotni obrat za maloserijsko proizvodnjo baterijskih celic. Približno 300 strokovnjakov bo tukaj razvijalo, testiralo in v praksi preučevalo inova­tivne postopke za izdelavo litij-ionskih baterij. Volkswagen bo v prvi fazi v lasten razvoj in izdelavo baterijskih celic investiral več kot 100 milijonov evrov.

PROGRAM VARNO NA KOLESU

OŠ Spodnja Idrija preizkusila novo kolesarsko pot in ozaveščala o varnosti v prometu

Petek, 27. september 2019, 06:22

Ucenci OŠ Spodnja Idrija so se kot ambasadorji programa Varno na kolesu podali na krajši kolesarski izlet, na katerem so preizkusili tudi novo kolesarsko pot v Idriji. Na ta nacin so aktivno ozavešcali o uporabi okolju prijaznejših prevoznih sredstev in varnosti v prometu.

Mednarodni dan kave

Bariste pripravljajo brezplačno kavo na OMV

Petek, 27. september 2019, 06:16

OMV Slovenija bo že 12. leto zapored na prav poseben način obeležil 1. oktober, ki velja za mednarodni dan kave. Do 9. ure zjutraj bodo namreč gostje prejeli brezplačno kavo po želji izpod rok izkušenih barist.

"Okay, Laura!"

Škoda predstavlja novo digitalno asistentko

Petek, 27. september 2019, 06:06

- Premierna predstavitev spletno podprtega glasovnega upravljanja za SUV Kamiq in kompaktni model Scala
- Laura razume šest jezikov ter izgovorjene cele stavke
- Nova funkcija najzmogljivejšega infotainment sistema Amundsen uporablja serijsko eSIM-kartico

LETALIŠČE PORTOROŽ

V SOBOTO SE VIDIMO NA DNEVU ODRTIH VRAT

Petek, 27. september 2019, 05:50

V soboto, 28. septembra, bo od 9. ure dalje potekal dan odprtih vrat letališča Portorož. Letošnja rdeča nit dogodka bo osebni stik z upravljalci in uporabniki letališča. Pripravili smo bogat in zanimiv program za vse okuse s predstavitvijo naših služb, delovnih procesov in opreme.

PROGRAM VARNO NA KOLESU

Na OŠ Bršljin ozaveščali o trajnostni mobilnosti

Četrtek, 26. september 2019, 06:08

OŠ Bršljin so se kot ambasadorji programa Varno na kolesu odpravili na kolesarski izlet in na ta nacin aktivno ozavešcali o trajnostni in varni mobilnosti. Sporocilo o varnosti v prometu so ponesli na novomeško OŠ Center, kjer so tamkajšnje ucence povabili, da za prihod v šolo cim veckrat uporabljajo okolju prijaznejša prevozna sredstva.

Nova serija UltraGrip

Goodyear nadgradil svojo ponudbo zimskih pnevmatik

Sreda, 25. september 2019, 06:27

Novo serijo pnevmatik, namenjeno visokozmogljivim in mestnim avtomobilom ter gospodarskim vozilom, odlikuje še učinkovitejše zaviranje in izboljšan oprijem, s čimer voznikom zagotavljajo vrhunsko zimsko zmogljivost.

Kiina ‘električna misija’

4.100 km po Nemčiji, Nizozemski, Danski, Švedski in Norveški

Sreda, 25. september 2019, 06:20

Kia Motors je objavila poročilo, v katerem je izpostavila glavne trende na področju elektrifikacije Evrope. ‘Električna misija’, 4.100-kilometrsko potovanje po najbolj razvitih trgih za električna vozila, je bila izpeljana v sodelovanju s podjetjem World Shopper, ki se ukvarja z raziskovanjem avtomobilske dejavnosti.

Avtomobilski Rendering

Na ogled 14 ilustracij najlepših svetovnih klasikov

Ponedeljek, 23. september 2019, 16:15

V Cityparku, največjem nakupovalnem središču pri nas, je na glavnem hodniku v bližini trgovine Art v sklopu razstave Avtomobilski Rendering na ogled 14 ilustracij najlepših svetovnih klasikov od leta 1920 do zgodnjih 80-ih let in nekaj najnovejših konceptnih avtomobilov.

Triatlon dobrega počutja

Znamka Jeep® z Wanderlust 108 po parkih evropskih mest

Sobota, 21. september 2019, 05:35

Projekt Wanderlust – vodilni na svetu na področju joge in življenjskega sloga - izvira iz ZDA in že več kot deset let organizira triatlon dobrega počutja v najpomembnejših parkih po vsem svetu, z namenom pomagati posameznikom na poti do dobrega počutja, medtem ko ostajajo v stiku s svojim okoljem in gradijo skupnost s pomočjo vadbe joge in z meditacijo.

ŠKODA Superb iV

ŠKODA začenja s serijsko proizvodnjo v tovarni Kvasiny

Sobota, 21. september 2019, 05:22

- Superb iV s priključnohibridnim pogonom je Škodino prvo elektrificirano serijsko vozilo
- Novi priključni hibridi nastajajo na istem proizvodnem traku kot modeli z običajnim pogonom

4. Krkin dan brez avtomobila

V Krki si prizadevamo za prijaznejšo mobilnost na vseh koncih sveta

Sobota, 21. september 2019, 05:07

V farmacevtski  družbi Krka se že četrto leto zapored vključujemo v dejavnosti v okviru evropskega tedna mobilnosti. Tudi letos smo svoje sodelavce tako v Sloveniji kot podjetjih in predstavništvih v tujini povabili, da se v petek, 20. septembra, v čim večjem številu pridružijo akciji, poimenovani Krkin dan brez avtomobila.

OŠ Jurija Vege - Moravče

Aktivno ozaveščanje o trajnostni mobilnosti

Petek, 20. september 2019, 06:23

OŠ Jurija Vege Moravce so se kot ambasadorji programa Varno na kolesu skupaj z OŠ Mengeš udeležili kolesarskega tabora v Planici in tako aktivno podprli poslanstvo Evropskega tedna mobilnosti, ki se odvija med 16. in 22. septembrom.

DGR Ljubljana 2019

Dobrodelno druženje v gosposki obleki in z ustreznimi motocikli

Petek, 20. september 2019, 06:18

Gentleman je moški plemenitih lastnosti in uglajenega vedenja. Definicijo te besede pa ponazarjajo prav gospodi, ki se odpravijo v prefinjeni obleki in s prefinjenimi motocikli po poti od Ljubljane do Kamnika.

Mrčes in avtonomna vožnja

Kdaj ste nazadnje razmišljali, kako mrčes vpliva na vašo vožnjo?

Petek, 20. september 2019, 06:09

Različni senzorji avtonomnih vozil morajo navsezadnje ves čas zagotavljati kar najboljšo sliko okolice, packa ali madež v nepravem trenutku pa lahko resno ogrozi njihov zmožnost opravljanja te funkcije.

KIA razvila VEX

Robotski telovnik za lažje delo v proizvodnji

Četrtek, 19. september 2019, 06:23

VEX izboljša fizično moč proizvodnih delavcev z oponašanjem gibov človeških sklepov, s čimer delavcem zagotavlja boljšo podporo in mobilnost. Telovnik je brez kakršnekoli baterije in kot prvi na svetu izkorišča policentrične osi – s podporo mišicam v več točkah – z namenom zmanjšanja utrujenosti in izboljšanja učinkovitosti.

PROGRAM VARNO NA KOLESU

Na OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica ozaveščali o varnih kolesarskih dogodivščinah

Sreda, 18. september 2019, 06:25

OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica so se kot ambasadorji programa Varno na kolesu podali na kolesarski izlet do Ribčevega Laza ob Bohinjskem jezeru in tako aktivno podprli poslanstvo Evropskega tedna mobilnosti, ki se odvija med 16. in 22. septembrom.

Fordova paleta elektrificiranih modelov

Kako daleč vas bo odpeljal povsem električni SUV?

Sreda, 18. september 2019, 06:16

Leta 2020 bo Ford v sklopu obsežne palete elektrificiranih modelov na trg poslal tudi model povsem električnega predstavnika SUV modelov, za katerega je bil navdih Mustang in bo imel doseg z električnim pogonom do 600 km.

Krkin dan brez avtomobila

V PETEK, 20. SEPTEMBRA, SKUPAJ ZA MANJ AVTOMOBILOV!

Torek, 17. september 2019, 15:35

V farmacevtski družbi Krka se bomo v petek, 20. septembra, že četrtič pridružili aktivnostim v okviru evropskega tedna mobilnosti in v Sloveniji ter v podjetjih in predstavništvih v tujini organizirali Krkin dan brez avtomobila.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije

V Prekmurju so se pomerili najboljši slovenski orači

Torek, 17. september 2019, 10:33

Tekmovanje je potekalo v dveh kategorijah – s plugi krajniki in z obračalnimi plugi. Nova državna prvaka v oranju sta postala Igor Pate z Dolenjske, ki je zmagal v kategoriji obračalni plugi, in Anton Filak iz Bele Krajine, ki je zmagal v kategoriji plugi krajniki. Ekipno so bili najboljši Dolenjci, drugo mesto je zasedlo Prekmurje, tretje pa Podravje.

Posel mobilnosti spet raste hitreje kot trg

Bosch dobil nova naročila na področju elektromobilnosti

Torek, 17. september 2019, 06:13

Pri elektromobilnosti je Bosch na prehitevalnem pasu. Nobena druga družba nima toliko znanja na tem področju. To se zdaj obrestuje. Vse od leta 2018 je družba Bosch prejela naročila v skupni vrednosti slabih 13 milijard evrov, vključno s produkcijskimi projekti za električne pogone za osebna vozila in lahka tovorna vozila.

KIA Motors & Karim Habib

Kia okrepljena z zvenečim oblikovalskim imenom

Sobota, 14. september 2019, 07:25

Korporacija Kia Motors je za podpredsednika in vodjo Kiinega oblikovalskega središča imenovala Karima Habiba, njegovo imenovanje pa bo Kii omogočilo nadaljevanje nadgradnje oblikovanja znamke in njenih modelov. Habibovo delo, ki se začne oktobra, bo potekalo na Kiinem oblikovalskem sedežu v južnokorejskem Namyangu.

Na OŠ Ivanjkovci ukinili šolski avtobus

V času Evropskega tedna mobilnosti ga bo zamenjalo kolo

Sobota, 14. september 2019, 06:07

OŠ Ivanjkovci so se kot ambasadorji programa Varno na kolesu podali na kolesarski izlet v Ormož in tako aktivno podprli poslanstvo Evropskega tedna mobilnosti, ki se odvija med 16. in 22. septembrom. Ob zacetku šolskega leta so ucence posebej spodbudili, da za pot v šolo izberejo okolju prijaznejše prevozno sredstvo.

Ford Focus ST in Ranger Raptor

Premierno na slovenskih cestah

Sobota, 14. september 2019, 05:34

V oddelku Ford Performance razviti povsem novi Focus ST prinaša napredne športne tehnologije. Novi Ranger Raptor – najtrpežnejša in najzmogljivejša različica najbolje prodajanega pickupa v Evropi. 

Od vetrovnika do pločnika

Bosch uvaja pametne električne pogone v vozičke

Petek, 13. september 2019, 06:21

Veter v vetrovniku, ki dosega 7 po Beauforjevi lestvici, udari v voziček s hitrostjo 60 km/h. Njegova streha divje plapola, vendar se voziček ne da. To ni zaradi parkirne zavore ali ker ga nekdo drži pri miru. Za to je zaslužen samo novi Boschev sistem e-stroller.

Razpis Varno na kolesu

Današnji kolesarski izlet v Ormož

Petek, 13. september 2019, 06:11

Podporniki in ambasadorji programa Varno na kolesu, OŠ Ivanjkovci, bodo aktivno pozdravili poslanstvo Evropskega tedna mobilnosti (ETM), ki poteka od 16. do 22. septembra. Ta se vsako leto zavzema za ozavešcanje o pomenu trajnostne mobilnosti in spodbuja vse generacije, da se pridružijo gibanju.e.

Volkswagen & IAA 2019

ID.3 napoveduje preboj električnega avtomobila

Četrtek, 12. september 2019, 06:41

Le redko je mogoče prihodnost videti in občutiti tako neposredno kot na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu: v obliki Volkswagnovega novega ID.3 – prvega popolnoma električnega serijskega modela, ki je član povsem novo zasnovane družine ID.

Volkswagen e-up!

e-up! za vse – sinonim za novo generacijo

Četrtek, 12. september 2019, 06:34

Volkswagen bo poskrbel, da bo električna mobilnost postala dostopna vsem – z novim e-up!. Cena osnovne izvedbe je v primerjavi s predhodnikom nižja in znaša 21.975 EUR2. Cena za slovenski trg še ni znana.

Dr. Herbert Diess

"Električna mobilnost: iz nišne ponudbe v središče družbe"

Četrtek, 12. september 2019, 06:22

Komaj štiri leta so minila od prve skice do svetovne premiere: veseli nas, da vam lahko predstavimo nov avto, nov pogonski koncept – in nov Volkswagen. Za nas ta večer (večer koncerna Volkswagen na IAA 2019) predstavlja odločilni trenutek.

Volkswagen ID.3

Proizvodnja ID.3 v tovarni Zwickau bo stekla novembra

Četrtek, 12. september 2019, 06:15

→ Tovarna Zwickau bo postala največja in najzmogljivejša evropska tovarna za električne avtomobile
→ Izdelanih je bilo že 400 predserijskih primerkov ID.31
→ Direktor za področje električne mobilnosti Thomas Ulbrich: "Preurejanje tovarne poteka v skladu s časovnico."

Naelektreni Hrošč

Privlačnost starodobnih modelov z mobilnostjo jutrišnjega dne

Četrtek, 12. september 2019, 06:05

→ Podjetje Volkswagen Group Components ima odslej v svoji proizvodni paleti tudi kompleten električni pogonski sklop za historičnega Hrošča
→ Koncept omogoča elektrifikacijo različnih starodobnih vozil
→ Za ustrezno predelavo poskrbi partnersko podjetje eClassics

PROGRAM VARNO NA KOLESU

Prijave na razpis odprte do 15. septembra 2019

Sreda, 11. september 2019, 06:58

Slovenske osnovne šole so po poletnem oddihu ponovno odprle svoja vrata, z novim šolskim letom pa se poln zagona in novih idej vraca tudi program Varno na kolesu. Ta že osmo leto zapored spodbuja aktivno predvsem pa varno vkljucitev naših najmlajših v promet.

NOVI RENAULT CAPTUR

PREMIERNO NA AVTOMOBILSKI RAZSTAVI V FRANKFURTU

Sreda, 11. september 2019, 06:49

Na mednarodni avtomobilski razstavi v Frankfurtu sta Thierry Bolloré, generalni direktor Skupine Renault, in Laurens van den Acker, direktor za industrijsko oblikovanje, razkrila novi Renault Captur, povsem novo generacijo prodajne uspešnice segmenta oblikovnih križancev, katerega so doslej prodali 1,5 milijona primerkov v več kot 90 državah.

Porsche Taycan

Novo poglavje v zgodovini podjetja

Sreda, 11. september 2019, 06:35

Porsche je skupaj s 320 gosti iz sveta politike, gospodarstva in medijev odprl novo tovarno za proizvodnjo Taycana. "Odgovorni smo za okolje in družbo. Proizvodnja Taycana je zato že CO2-nevtralna. V naši matični tovarni v Stuttgart-Zuffenhausnu, ki je srce naše znamke, povezujemo tradicijo in prihodnost," je povedal Oliver Blume, predsednik uprave družbe Porsche AG.

Samsung in SK Telecom

Prikaz uporabe 5G povezljivosti pri avtomobilskih dirkah

Sreda, 11. september 2019, 06:26

Samsung Electronics in SK Telecom sta predstavila, kako bo 5G tehnologija izboljšala izkušnje za ljubitelje dirk. Predstavitev, ki je potekala na ‘Korea International Circuit’ dirkališču, je temeljila na Samsung 5G mmWave rešitvah, vključno s 5G baznimi postajami (New Radio - NR). Enaka oprema je že pol leta v komercialni uporabi v Združenih državah Amerike.

Ford ‘Go Electric’

Fordova nova paleta elektrificiranih vozil

Sreda, 11. september 2019, 06:18

Ford je včeraj na avtomobilskem salonu v Frankfurtu prvič predstavil paleto novih vozil, ki bodo pomagala tlakovati pot elektrificiranim modelom, da bodo v le nekaj letih presegli kombinirano prodajo običajnih vozil z dizelskim in bencinskim pogonom.

Audi & IAA 2019

Audi na frankfurtskem avtomobilskem salonu 2019

Torek, 10. september 2019, 06:19

- Dve svetovni premieri – Audi AI:TRAIL in Audi RS 7 Sportback*
- Prva sejemska predstavitev za številne nove modele
- Prvič v živo pred publiko: Audi e-tron FE06

Še tesnejše strateško partnerstvo

Porsche povečal svoj delež v podjetju Rimac na 15,5 odstotka

Torek, 10. september 2019, 06:15

Stuttgart (Nemčija) / Zagreb (Hrvaška). Porsche je svoj delež v tehnološkem in športnoavtomobilističnem podjetju Rimac Automobili povečal na 15,5 odstotka. Proizvajalec športnih avtomobilov iz nemškega Stuttgarta je junija 2018 prevzel 10 odstotni delež podjetja Rimac, zdaj pa je to partnerstvo še okrepil.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Najboljši slovenski orači se bodo po desetih letih zopet zbrali v Tešanovcih

Ponedeljek, 9. september 2019, 14:38

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v soorganizaciji z Občino Moravske Toplice, Skupino Panvita, Biotehniško šolo Rakičan, KGZS – KGZ Murska Sobota in Društvom oračev Pomurja organizira 63. državno tekmovanje oračev Slovenije in 25. državno tekmovanje dijakov biotehniških šol v oranju.

Pet Euro NCAP zvezdic za Škodo Kamiq

Škodin novi SUV je prepričal z najvišjo aktivno in pasivno varnostjo

Sobota, 7. september 2019, 05:59

› Škodin novi SUV je prepričal z najvišjo aktivno in pasivno varnostjo
› Škoda Kamiq je za varnost odraslih potnikov prejel 96 odstotkov možnih točk
› Dosegel je najvišjo oceno za zaščito kolesarjev

Škoda Scala Monte Carlo

Še več dinamike in trendovski življenjski slog

Sobota, 7. september 2019, 05:49

- Kot navdih za izvedbo Monte Carlo so služili Škodini uspehi na rally tekmovanjih
- Oblikovalski elementi v črni barvi in črn napis Škoda na zadku dajejo vozilu pridih dinamičnosti
- Sejemska premiera v septembru na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu (IAA), prihod na trg v četrtem kvartalu 2019

Nov OMV bencinski servis v Mariboru

Uradno otvoritev pospremili z donacijo za varnost mladih v prometu

Sobota, 7. september 2019, 05:37

OMV Slovenija je uradno odprl nov bencinski servis na Ulici heroja Šercerja 60 v Mariboru. Družba OMV Slovenija je Zavodu Varna pot donirala 3.000,00 EUR za izobraževanje otrok in mladostnikov v Mestni občini Maribor o varni udeležbi v prometu.

Blue Corridor Rally

Skupni projekt plinskih družb Gazprom in Uniper ter lokalnih partnerjev

Petek, 6. september 2019, 06:59

V teh dneh se je na ljubljanskem Kongresnem trgu zbralo petnajst vozil, ki jih poganja zemeljski plin. Predstavljena so bila tako osebna vozila, kot tudi tovorna vozila in avtobusi. Predstavitev je potekala v sklopu dogodka Blue Corridor Rally, ki je skupni projekt plinskih družb Gazprom in Uniper ter lokalnih partnerjev, v sklopu katerega si udeleženci prizadevajo spodbuditi uporabo zemeljskega plina kot pogonskega goriva.

Ford Puma Titanium X

Ford predstavlja odlično Pumo

Petek, 6. september 2019, 06:35

Ford je včeraj prvič predstavil eleganten in odlično opremljen model Ford Puma Titanium X, vozilo si bo javnost lahko ogledala naslednji teden na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

CUPRA Tavascan Electric Concept

Prvi cestni model znamke CUPRA s 100-odstotno električnim pogonom

Petek, 6. september 2019, 06:17

CUPRA Tavascan Concept, ki združuje silhueto petvratnega križanca, prezenco SUV-ja in eleganco kombilimuzine, je prvi cestni model znamke CUPRA s 100-odstotno električ­nim pogonom. Njegova proporcionalna razmerja poudarja in krepi električno srce, ki zagotavlja ničelne lokalne emisije.

Porsche Taycan

Trajnostna reinterpretacija športne limuzine

Četrtek, 5. september 2019, 06:20

Toronto (Kanada) / Berlin (Nemčija) / Fužou (Kitajska). S spektakularno svetovno premiero, ki je sočasno potekala na treh celinah, je Porsche javnosti danes predstavil svoj prvi popolnoma električni športni avto. Prva modela iz nove serije se imenujeta Taycan Turbo S in Taycan Turbo.

Kia XCeed

Kia Motors razkrila ozadje nastanka novega oblikovnega križanca

Četrtek, 5. september 2019, 06:12

Kia Motors je razkrila ozadje nastanka novega oblikovnega križanca Kia XCeed. V izjavah, posnetih za novi kratki film, ki ga je Kia nedavno predstavila, so člani Kiinega evropskega oblikovalskega oddelka pojasnili, kako so ustvarili novi model.

Novi Nissan JUKE

Novi JUKE nagovarja predvsem evropske voznike

Sreda, 4. september 2019, 06:13

Nissan JUKE naslednje generacije se na trg podaja skoraj deset let po lansiranju prvega modela, s katerim smo postavili nove mejnike na področju kompaktnih oblikovnih križancev in v ospredje postavili njegov edinstveni značaj in zabavo. Zdaj se Nissan JUKE vrača z namenom – poskrbeti za novo revolucijo v tem segmentu.

CUPRA Tavascan

Izlet v prihodnost

Torek, 3. september 2019, 07:09

CUPRA se z velikim SUV-jem pripravlja na še večje podvige: ključne odlike vozila so dinamična zunanjost, prefinjena notranjost in napredna pogonska tehnologija. Koncept združuje prezenco SUV-ja in eleganco kombilimuzine ter odraža potencialno evolucijo CUPRA dizajna.

#VarnoVŠolo z rumeno rutko, kresničko in rumenim balonom

SLOVENIJO SO NA PRVI ŠOLSKI DAN PREPLAVILI RUMENI BALONI ZA BOLJŠO VIDNOST OTROK

Torek, 3. september 2019, 06:59

Agencija za varnost prometa je na letošnji prvi šolski dan poskrbela za prav posebno akcijo s sloganom #VarnoVŠolo, s katero želijo doseči še boljšo vidnost otrok na cesti in njihovo večjo varnost. Osrednji simbol akcije #VarnoVŠolo so rumeni baloni, ki voznike opozarjajo na prisotnost otrok na cesti.

Porsche Inter Auto

RABLJENA VOZILA Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda ali Porsche

Torek, 3. september 2019, 06:31

Nakup rabljenega vozila je naloga, ki zahteva veliko časa in potrpljenja. Pri rabljenih avtomobilih vselej ostaja delček skrivnosti, kaj se je dogajalo z njihovim drobovjem v preteklosti, katere so nevidne napake, ki se pokažejo šele čez čas, in koliko dodatnih stroškov vam bo ta avto prinesel. Ker je previdnost mati modrosti, pred nakupom rabljenega avtomobila ne smete zagrešiti nekaj glavnih napak.

Škoda Kamiq

Začetek prodaje v Sloveniji!

Torek, 3. september 2019, 06:21

Vsi, ki spremljate ponudbo vozil ŠKODA, gotovo veste, da se imeni dveh njenih dveh aktualnih SUV modelov začneta s črko K in končata s črko Q – Škoda Karoq in Škoda Kodiaq. Ta tradicija se zdaj nadaljuje s prvim Škodinim mestnim SUV modelom, ki sliši na ime ŠKODA KAMIQ. Toda pri Škodinih imenih ni pomembno le, da dobro zvenijo, temveč imajo tudi točno določen pomen.

Dacia družinski piknik

DOBRI NOVI ČASI NA DACIA PIKNIKU!

Torek, 3. september 2019, 06:13

V soboto, 31. avgusta 2019, je ljubljanska Špica gostila ljudi najboljše volje – lastnike vozil znamke Dacia. Na Dacia družinskem pikniku jih je družila hrana, zabava, predvsem pa spomini na lepa potovanja, ki so jih že doživeli s svojimi vozili.

Aktivnosti ZZŠAM Slovenije ob začetku novega šolskega leta

Skupaj za varnost otrok v prometu

Torek, 3. september 2019, 06:07

Zveza združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije (ZZŠAM) je predstavila aktivnosti ob začetku novega šolskega leta za varnost otrok na šolskih poteh, ki jih izvaja v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa (AVP) in policijo.

Arhiv

ptsčpsn
      123456789101112131415161718192021222324252627282930

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.