Avto.info

Arhiv: Obvestila

November 2019

Intervju: Samo Javornik

Recept je slana voda

Sreda, 20. november 2019, 11:30

V procesu prestrukturiranja podjetja je pomembno, da se ohranijo dobri odnosi tako z zaposlenimi kot s poslovnimi partnerji. Tega se zaveda tudi dr. Samo Javornik, direktor podjetja Regia Group, kjer so uspešno izvedli finančno in poslovno prestrukturiranje, svoj dolg pa v 9-ih letih zmanjšali za skoraj 100 milijonov evrov.

Ford Mustang Mach-E

Moč, slog in svoboda za novo generacijo

Sreda, 20. november 2019, 06:12

Prvič v 55 letih so pri Fordu razširili Mustangovo čredo in s slavnim žrebcem vstopili tudi v električno dobo: Mustang Mach-E je povsem nov povsem električni SUV in uteleša iste ideale svobodnega duha, ki so bili navdih za ustvarjanje najbolje prodajanega kupeja na svetu.

SEA Electric

AMERIŠKI ZEEM SOLUTIONS NAROČIL 100 POPOLNOMA ELEKTRIČNIH TOVORNJAKOV HINO

Torek, 19. november 2019, 06:07

Zeem Solutions, ponudnik storitev komercialnih električnih vozil iz ZDA, je naročil 100 električnih Hino 195 EV, ki jih poganja električni sistem avstralskega podjetja SEA Electric iz Melbourna.

Življenje ni rezervni del

SVETOVNI DAN SPOMINA NA ŽRTVE PROMETNIH NESREČ

Ponedeljek, 18. november 2019, 06:16

Po številnih svetovnih mestih v teh dneh, na pobudo Evropskega združenja žrtev prometnih in pod okriljem Združenih narodov pod, potekajo različni dogodki v spomin in opomin na 1.24 mio umrlih, do 50 mio oškodovanih.

Sejem METSTRADE

Na navtičnem sejmu v Amsterdamu bo 22 slovenskih podjetij

Sobota, 16. november 2019, 06:46

Na 32. sejmu navtične industrije in opreme METSTRADE, ki se bo prihodnji teden pričel v Amsterdamu, bo svoje izdelke in storitve pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija na skupnem razstavnem prostoru predstavljalo 22 slovenskih podjetij.

Nasveti za voznike

MORATE V ZADNJEM TRENUTKU MENJATI GUME?

Sobota, 16. november 2019, 05:45

Preverite v sliki in besedi, kako enostavno opravilo je to. V Sloveniji ta trenutek verjetno ni vulkanizerja, ki bi imel dela prost dan. Če gum še niste zamenjali, toplo priporočamo, da to storite takoj. Ne le zaradi zakonskih zahtev, ampak predvsem zato, ker nesreča nikoli ne počiva in kot odgovorni vozniki moramo poskrbeti za varnost vseh udeležencev v prometu.

IZZIVALCA (Le Mans 66)

Goodyear blesti na dirkaških stezah in filmskem platnu

Sobota, 16. november 2019, 05:26

V četrtek, 14. novembra, se je v ljubljanskem Koloseju odvila težko pričakovana Goodyearova premiera filma Izzivalca o legendarnem rivalstvu med Fordom in Ferrarijem, ki je vrhunec doseglo na dirki 24 ur Le Mansa leta 1966.

Ford Mustang Mach-E

Najnovejši član Mustang družine

Petek, 15. november 2019, 05:58

Fordov najnovejši električni SUV, bo podedoval ikonično poni značko in ime Mustang Mach-E.  Po razkritju se odpre on-line kanal za zbiranje prvih prednaročil.

E-mobilnost bo postala trend!

Vrhunski tuji in domači predavatelji na Gospodarskem razstavišču

Petek, 15. november 2019, 05:43

13. novembra je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala tiskovna konferenca pred 6. simpozijem Emobility. Na njej so organizatorji iz Društva Emobility predstavili priprave na ta največji evropski dogodek na področju e-mobilnosti.

Ford Explorer Plug-In Hybrid

Ford varnost s petimi zvezdicami zagotavlja tudi v elektrificiranih vozilih

Četrtek, 14. november 2019, 06:44

Ford varnost s petimi zvezdicami zagotavlja tudi v elektrificiranih vozilih, saj je povsem novi Ford Explorer Plug-In Hybrid včeraj prejel najvišjo oceno za varnost, ki jo podeljuje neodvisna organizacija za preverjanje varnosti s preskusnimi trčenji Euro NCAP.

Vinogradništvo Mulec

NOVO POSTAJALIŠČE ZA AVTODOME V JAKOBSKEM DOLU

Četrtek, 14. november 2019, 06:24

V Jakobskem Dolu je bilo na predmartinovo nedeljo, 10. novembra 2019, spet živo in polno dogajanja. Vinogradništvo Mulec je priredilo slavnostno otvoritev stojnih mest za avtodome, avtodomarji pa so postajališče že prvi dan uradnega delovanja zapolnili do zadnjega mesta in  so bili nad ureditvijo PZA  in okolico več kot navdušeni.

GEN-I širi storitev e-mobilnosti na Hrvaško

Družba GEN-I vse svoje intelektualno znanje usmerja v razvoj novih, zelenih tehnologij prihodnosti

Četrtek, 14. november 2019, 06:09

GEN-I, vodilni akter na področju zelene transformacije v regiji v mozaiku razogljičenja družbe svoje poslanstvo vidi v uresničevanju naprednih rešitev celovite energetske oskrbe in Hrvaški Telekom, največji operater javnih in zasebnih polnilnic za električna vozila na Hrvaškem sta podpisala pogodbo o sodelovanju.

Predstavitev: Iveco S-way

Nepozaben dogodek, ki so ga zaznamovali drznost, umetnost, eleganca in pogled v prihodnost

Sreda, 13. november 2019, 10:55

Preplet drznosti, elegance in umetnosti, je bilo vodilo večera, kjer je mednarodno priznano podjetje Benussi d.o.o., uradni zastopnik vozil Iveco v Sloveniji in na Hrvaškem, priredilo nepozabno zabavo za poslovne partnerje.

Recept za uspeh je slana voda: morje, znoj in solze

Regia Group zmanjšala dolg za skoraj 100 milijonov evrov brez odpuščanja

Sreda, 13. november 2019, 06:58

Skupina Regia Group z več kot 40-letno tradicijo poleg matične družbe Regia Group, d. d, vključuje številna uspešna podjetja v Sloveniji s področja avtomobilizma in nepremičnin. Hčerinske družbe Regia Group, d. d., so Avtohiša Real, Avtohiša Vič, Avto Moste, Avtohiša Kranj in Regia Kritje.

Letna rast prodaje že 11-odstotna

Prodaja vozil znamke SEAT se je oktobra povečala za več kot 30 %

Sreda, 13. november 2019, 06:44

Znamka SEAT se koncu leta približuje z novim rekordom v prodaji vozil. Od januarja do oktobra je špansko podjetje po celem svetu prodalo 498.700 vozil, kar je 11,1 % več kot v istem obdobju lani (449.000). S tem je SEAT prodal skoraj 50.000 vozil več ter podrl rekord, ki je bil postavljen v obdobju od januarja do oktobra leta 2018.

Spletna trgovina REXBO

Avtomobili potrebujejo vzdrževanje in popravilo

Sreda, 13. november 2019, 06:35

Naša spletna trgovina vam nudi široko izbiro rezervnih delov, potrošni material in dodatke za BMW avtomobile. Enostavno navedite vaš model, njegovo leto proizvodnje in uporabite vse prednosti našega slikovnega spletnega-kataloga.

Akcija Čista nula, čista vest

Spodbudni rezultati analize na martinovanjih 2019

Torek, 12. november 2019, 07:20

Ljubljana, 12. november 2019 – V petek, 8., soboto, 9. in ponedeljek, 11. novembra, smo v okviru preventivne akcije Čista nula, čista vest, obiskali slovenske kraje ter preverjali, kako odgovorni vozniki so krajani in obiskovalci tamkajšnjih martinovanj. Rezultati so spodbudni …

Kiin koncept Futuron

Električni SUV s ‘360-stopinjskim jedrom’

Sobota, 9. november 2019, 05:46

Kia Motors je razkrila novo konceptno vozilo Futuron, SUV s 4-kolesnim pogonom (e-AWD), ki ponazarja, kako bodo v prihodnosti oblikovana električna vozila.

IZZIVALCA (Le Mans 66)

NAJHITREJŠI FILM LETOŠNJEGA LETA

Sobota, 9. november 2019, 05:40

Z oskarjem nominiran ustvarjalec filmov James Mangold, mojstrski pripovedovalec zgodb v filmih Hoja po robu in Logan, prinaša film, posnet po resničnih dogodkih, o prijateljstvu, ki je za vedno spremenilo zgodovino avtomobilskih dirk.

OMV Slovenija

OMV širi ponudbo VIVA s sedmimi novimi prigrizki

Sobota, 9. november 2019, 05:36

- Na vseh bencinskih servisih OMV z oktobrom novi prigrizki VIVA
- Sestavine štirih prigrizkov VIVA v obliki mešanic so izključno organskega izvora
- Sadne ploščice VIVA ne vsebujejo dodanega sladkorja ali palmovega olja

RENAULT V DRUGEM ŽIVLJENJSKEM OBDOBJU

PRVI POVSEM ELEKTRIČNO GNANI POTNIŠKI ČOLN Z AKUMULATORJI ELEKTRIČNIH VOZIL

Petek, 8. november 2019, 05:17

Podjetje Seine Alliance je 4. novembra 2019 v Parizu razkrilo čoln »Black Swan«, prvi električno gnani čoln za zasebno ali poslovno plovbo po Seni, ki je opremljen z akumulatorji v drugem življenjskem obdobju.

Ford & ‘New Deal for Europe’

Pobuda, ki spodbuja večje sodelovanje in inovativnost za trajnostno prihodnost

Petek, 8. november 2019, 05:10

Družba Ford Motor Company se je pridružila pobudi ‘novi dogovor za Evropo’ (‘New Deal for Europe’), ki spodbuja večje sodelovanje in inovativnost za trajnostno prihodnost. Ta korak je nekaj naravnega za podjetje, ki si že dolgo prizadeva za večji pomen trajnosti.

Iniciativa Heroji Furajo v Pižamah

Mladi v Sežani s konkretnimi predlogi

Petek, 8. november 2019, 05:03

Torkov posvet v okviru projekta »Heroji furajo v pižamah« je že deveti po vrsti, ki je z namenom zmanjšanja voženj pod vplivom alkohola ter škodljive rabe alkohola med mladimi združil predstavnike lokalne skupnosti z mladimi in strokovnjaki.

Vinogradništvo Mulec iz Jakobskega Dola

SLAVNOSTNA OTVORITEV STOJNIH MEST ZA AVTODOME

Četrtek, 7. november 2019, 15:42

V Jakobskem Dolu bo na predmartinovo nedeljo, 10. novembra 2019, spet živo in polno dogajanja. Vinogradništvo Mulec pripravlja slavnostno otvoritev stojnih mest za avtodome.

Gozdarska in lesarska šola v Postojni

Z lastnim čolnom v lepšo prihodnost!

Četrtek, 7. november 2019, 11:36

Na Gozdarski in lesarski šoli v Postojni te dni skupaj z ameriškim mentorjem Archom Davisom izdelujejo imenitno leseno plovilo.

Zero Tour 2019

Vsak problem ima rešitev! Tudi problem dnevnih migracij

Četrtek, 7. november 2019, 06:52

Gostje Turističnega društva Stična in Društva za soustvarjanje trajnostne družbe so tudi na letošnjem Zero Touru, vsakoletni turistični, okoljski in družbeno ozaveščevalni prireditvi ugotovili, da gluhost politike za predloge, ki bi hitreje pripeljali do kakovostnejšega življenja posameznika, ostaja.

Ford Ranger Wildtrak

Najbolje prodajani pickup v Evropi

Četrtek, 7. november 2019, 06:39

Elegantna in vsestranska nova različica najbolje prodajanega pickupa v Evropi* uvaja Fordov dovršeni 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue s selektivno katalitsko redukcijo (SCR) za optimalne izpuste, ki bo v kombinaciji z naprednim novim 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom porabil do devet odstotkov manj goriva.

Ford Tourneo Custom m-HEV 2019

Izpopolnjeni kombi za prevoz oseb

Četrtek, 7. november 2019, 06:25

Ford je že marca objavil, da bo sredi leta 2019 na voljo izpopolnjeni kombi za prevoz oseb Ford Tourneo Custom, ki bo uvedel zmogljivejše in varčnejše 2,0-litrske dizelske motorje EcoBlue, inovativne nove pogonske sklope EcoBlue Hybrid in dovršene asistenčne tehnologije, med katerimi bo tudi aktivni parkirni pomočnik. Sedaj so ta vozila že na naših cestah.

SEAT-ov konceptni eScooter

SEAT bo prva evropska avtomobilska znamka, ki bo prodajala lastno električno motorno kolo

Sreda, 6. november 2019, 10:59

- SEAT-ov konceptni eScooter bo predstavljen 19. novembra na svetovnem kongresu Smart City Expo v Barceloni
- SEAT bo prva evropska avtomobilska znamka, ki bo prodajala lastno električno motorno kolo, ekvivalentno 125-kubičnemu modelu
- Na voljo bo leta 2020 tako za zasebne kupce kot tudi za souporabo

SEA Electric

PRVA NA SVETU - 100% ELEKTRIČNI PREKUCNIK IN TOVORNJAK Z DVIŽNO KOŠARO

Sreda, 6. november 2019, 10:51

Avstralsko podjetje SEA Electric je predstavilo prvi 100% električni tovornjak z dvižno košaro in 100% električni tovornjak za prevoz razsutega tovora. S svojimi inovacijami na področju gospodarskih in dostavnih vozil dokazujejo, da so izboljšave možne na prav vseh vozilih.

Arhiv

ptsčpsn
    123456789101112131415161718192021222324252627282930

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.