Avto.info

Arhiv: Obvestila

Marec 2020

ŠKODA takoj priskočila na pomoč

RESPIRATORJI NAMESTO AVTOMOBILSKIH PROTOTIPOV

Torek, 31. marec 2020, 06:47

Ko so se češki znanstveniki lotili izdelave prepotrebnih respiratorjev s pomočjo 3D tiskanja, je ŠKODA takoj priskočila na pomoč.

Novi SEAT Leon

Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT

Torek, 31. marec 2020, 06:22

Novi SEAT Leon je model, ki bo prinesel osvežitev v segment kompaktnih vozil. Podjetje je investiralo več kot 1,1 milijarde evrov, da bi na trg pripeljalo vozila z učinkovitejšimi motorji, novimi stopnjami povezljivosti in asistenčnih sistemov, obilico dinamike in privlačnejšo oblikovno zasnovo.

Ho-sung Song

KIA Motors ima novega predsednika

Sobota, 28. marec 2020, 05:46

Iz Kia Motors Corporation sporočajo, da je Ho-sung Song, dosedanji vodja globalnih operacij, postal predsednik najstarejšega korejskega avtomobilskega proizvajalca.

Volkswagen Gospodarska vozila

To ni običajno leto in zdaj niso normalni časi

Petek, 27. marec 2020, 06:29

Spoštovane in spoštovani, če bi bilo to običajno leto, bi vas danes pozdravili osebno in spregovorili bi o preteklem poslovnem letu in o naših načrtih pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila. Vendar pa to ni običajno leto in zdaj niso normalni časi.

Škoda Storyboard informira

Kako se v avtu zaščititi pred koronavirusom

Petek, 27. marec 2020, 06:20

- Članek na Škoda Storyboardu odgovarja na pomembna vprašanja: na kaj moramo zdaj paziti v avtu
- Praktičen nasvet: zaščitna maska je v mnogih evropskih državah obvezna vsebina garniture za prvo pomoč

Dvojna zmaga znamke Alfa Romeo

Podelitev nagrad “Motor Klassik Awards”

Četrtek, 26. marec 2020, 06:14

Bralci strokovne nemške revije so model Alfa Romeo Spider proglasili za najbolj priljubljen klasični avtomobil v kategoriji »kabrioleti«. Alfa Romeo Giulia Sprint GT pa je osvojila nagrado za najbolj zaželen model med »priljubljenimi športnimi avtomobili«.  

Za SEAT je je bilo 2019 pozitivno leto

SEAT beleži pozitivne poslovne rezultate, vendar je pred njim leto izzivov

Sreda, 25. marec 2020, 10:53

Predsednik uprave družbe SEAT in direktor za področje financ in IT Carsten Isensee je poudaril, da "je bilo 2019 za SEAT pozitivno leto. Številke, ki smo jih dosegli s timskim delom celotne organizacije, nas postavljajo v optimalen položaj. Rezultati lanskega leta predstavljajo trdno osnovo, na kateri bomo gradili dolgoročno prihodnost podjetja."

Družba Škoda Auto

Ustavljena proizvodnja v tovarnah Mladá Boleslav, Kvasiny in Vrchlabí

Sobota, 21. marec 2020, 05:27

› V sredo, 18. marca 2020, ustavljena proizvodnja v tovarnah Mladá Boleslav, Kvasiny in Vrchlabí
› Za čas prekinitve proizvodnje od 19. do 29. 3. 2020 bodo zaposleni prejeli 70 odstotkov svoje povprečne plače, za čas od 30. 3. do 5. 4. 2020 pa 75 odstotkov
› Najpomembnejši cilj je, da tudi v tem času obdržimo vse zaposlene

MAN Truck & Bus

Zaustavitev dela proizvodnje zaradi korona virusa

Petek, 20. marec 2020, 06:21

MAN-ovo sporočilo za javnost vezano na izredne razmere, ki so nastale zaradi pojava korona virusa in zaradi katerih je MAN primoran zaustaviti del proizvodnje.

Maserati: “MMXX: Pot naprej”

Napovedani dogodek je zaradi trenutnih razmer prestavljen na september

Četrtek, 19. marec 2020, 05:29

Maserati sporoča, da je dogodek “MMXX: Pot naprej” (“MMXX: The Way Forward”), ki so ga prvotno načrtovali v maju 2020, zaradi trenutnih razmer prestavljen na september. Napovedani dogodek, ki označuje začetek novega obdobja znamke Maserati, bo potekal v Modeni.

2020: ključno leto za električno ofenzivo znamke

Znamka Volkswagen pred skokom v električno dobo

Četrtek, 19. marec 2020, 05:23

Znamka Volkswagen Osebna vozila okrepljena prehaja v naslednjo fazo svoje transformacije. Na skupnem trgu, ki se sicer zmanjšuje, je ključna znamka koncerna Volkswagen v preteklem letu prodala 6,3 milijona vozil, kar jim ni uspelo še nikoli doslej. Na vseh pomembnih trgih je Volkswagnu uspelo povečati tržne deleže.

Volkswagen Osebna vozila

Znamka zaradi koronavirusa danes ustavlja proizvodnjo

Četrtek, 19. marec 2020, 05:15

Znamka Volkswagen Osebna vozila postopoma ustavlja proizvodnjo v svojih evropskih tovarnah. Enako velja za tovarne znamke Volks­wagen Group Components. S tem se Volkswagen odziva na upad povpraševanja na avtomobilskih trgih. Poleg tega so čedalje bolj ogrožene dobavne verige.

Porsche Slovenija

Avtomobilski prodajni saloni ostajajo do nadaljnega zaprti

Četrtek, 19. marec 2020, 04:55

Ker je javni prevoz začasno ustavljen so dovoljene storitve, ki so potrebne za javno varnost (policija, reševalci, gasilci, sem sodijo tudi podjetja, ki oskrbujejo podjetja, ki zagotavljajo javno varnost), torej tudi nujna servisna popravila.

Nova Opel Corsa-e

Električni avto za vsakogar

Sreda, 18. marec 2020, 06:58

Rüsselsheim/Berlin. Opel Corsa skrbi za širšo dostopnost električne mobilnosti. S povsem novo Corso šeste generacije Opel prvič nudi baterijsko električno različico z dosegom do 337 kilometrov (po WLTP)2. Corso-e je možno naročiti za 26.690 EUR (cena s subvencijo in popustom z DDV v Sloveniji). V nekaterih državah subvencije ceno še dodatno znižajo.

Zaustavitev proizvodnje v Revozu

Trenutno ni mogoče oceniti, kdaj bodo vzpostavljeni pogoji za ponoven zagon proizvodnje

Sreda, 18. marec 2020, 06:43

Glede na trenutno dogajanje, povezano s širjenjem koronavirusa, in v skrbi za zdravje zaposlenih se je vodstvo podjetja Revoz odločilo, da v torek, 17. marca, ob 22. uri zaustavi proizvodnjo. Sodelavce je pozvalo, da ostanejo doma in sledijo navodilom pristojnih državnih organov.

Porsche predstavlja inovativno tehnologijo 3D-tiska

Konceptna študija za individualno prilagoditev sedežev kot v dirkalnikih

Sreda, 18. marec 2020, 06:36

Porsche prinaša revolucijo na področju športnih sedežev: s konceptno študijo 3D-tiskanega Bodyform školjkastega sedeža podjetje predstavlja inovativno alternativo za klasično oblazinjenje školjkastih sedežev. Sredinski del sedeža, torej sedišče in naslonjalo, sta deloma izdelana s pomočjo 3D-tiskalnika.

Novi Golf GTI, GTD in GTE

Volkswagen digitalizira športne ikone

Sreda, 18. marec 2020, 06:14

Avtomobil postane ikona, kadar njegovi oblikovalski geni in značaj ostanejo prepoznavni desetletja. Poleg tega se mora ikona nenehno ponašati z najnaprednejšimi mobilnostnimi rešitvami za izzive sodobnega časa.

Novi Volkswagen Golf

Inteligenten, povezan in elektrificiran

Torek, 17. marec 2020, 05:49

Najuspešnejši Volkswagen vseh časov – Golf, za katerega se je odločilo že več kot 35 milijonov kupcev. Fenomen. Na trg prihaja osma generacija prodajne uspešnice: digitalizirana, pove­zana, prediktivna, inovativno elektrificirana in zasnovana za intuitivno upravljanje.

Inovativna nova Ford Puma

Puma združuje učinkovitost blagega hibrida in ima veliko prostora za prtljago

Torek, 17. marec 2020, 05:33

Težko pričakovana Ford Puma uvaja Fordovo napredno blago hibridno (mild-hybrid) pogonsko tehnologijo za varčevanje z gorivom ter vrhunsko praktičnost in nadvse privlačno oblikovanje, ki nagovarjajo kupce v segmentu kompaktnih crossoverjev.

Now United v “Come Together” z Jeep Renegade

Znamka Jeep® napoveduje svetovno partnerstvo z revolucionarno pop skupino

Sobota, 14. marec 2020, 04:38

Znamka Jeep® predstavlja inovativno partnerstvo s prvo globalno pop skupino Now United za promocijo svojega priljubljenega modela Jeep Renegade. Partnerstvo bo vključevalo serijo objav prek digitalnih medijev in na družbenih omrežjih, glasbene video posnetke in nastope v živo pod naslovom "Come Together".  

PRVA POMOČ ZA AVTOMOBILE

National Geographic nam bo postregel z novo dokumentarno serijo

Četrtek, 12. marec 2020, 09:51

Uresničevanje avtomobilskih sanj se vrača z osmo sezono nagrajene serije PRVA POMOČ ZA AVTOMOBILE, ki bo na sporedu od 26. marca.

Zabaviščni park Amazinga

V Zagrebu smo zgradili največji družinsko zabaviščni park

Četrtek, 12. marec 2020, 06:11

V okviru podjetja Ensol 360 d.o.o., ki je pod blagovno znamko 360 Karting bolj znano kot vodilni svetovni ponudnik karting stez, naznanjamo novico o odprtju največjega in najsodobnejšega družinskega zabaviščnega parka v Evropi z imenom Amazinga.

‘Team Fordzilla – P1’

Vrhunski virtualni dirkalnik

Četrtek, 12. marec 2020, 06:06

Ste si kdaj želeli oblikovati dirkalnik? Ford igričarjem ponuja priložnost, da ustvarijo vrhunski stroj za tekmovanja na virtualnih dirkališčih. Povsem na novo zasnovani Fordov prvi virtualni dirkalnik ne bo temeljil na obstoječem modelu iz ‘pravega sveta’, kljub temu pa bo na edinstven način združil avtomobilskega proizvajalca in dirkaško skupnost.

Goodyear EfficientGrip Performance 2

Nepremagljiva pnevmatika po številu prevoženih kilometrov

Torek, 10. marec 2020, 10:53

Na trg je prispela Goodyearova nova letna pnevmatika EfficientGrip Performance 2, ki je na primerjalnih testih navdušila s svojo visoko zmogljivostjo. V številu prevoženih kilometrov namreč za kar 50 odstotkov prekaša predhodnico, hkrati pa boste z njo prevozili 20 odstotkov več kilometrov kot z njeno najtesnejšo tekmico na testu, pnevmatiko Michelin.
 

Nova Škoda Octavia Combi 2020 že na voljo za naročila - Porsche Verovškova, Porsche Koper in Porsche Maribor.

Nova Škoda Octavia Combi 2020 že na voljo za naročila!

Ponedeljek, 9. marec 2020, 08:14

Nova Škoda Octavia Combi 2020 že na voljo za naročila - Porsche Verovškova, Porsche Koper in Porsche Maribor!

Škoda Octavia 2020: luč sveta je ugledala povsem nova generacija najstarejšega modela znamke Škoda, ki letos praznuje že 60 let obstoja in je prav tako najbolj prodajan model znamke! Zunanji dizajn je skladen s skicami, ki so bile predstavljene nekaj mesecev nazaj.

Konferenca En.odmev 020

Na 13. strateški energetski konferenci tudi o e-mobilnosti

Sobota, 7. marec 2020, 05:54

V teh dneh se je v Ljubljani odvila 13. strateška energetska konferenca En.odmev 020, ki jo organizira medijska hiša Montel Energetika.NET. Konferenca se je letos posebej posvetila novi energetski krajini, del programa pa je bil posvečen tudi elektromobilnosti, in sicer v sklopu drugega omizja.

40 let pogona quattro

Štirje krogi, štiri gnana kolesa

Sobota, 7. marec 2020, 05:14

Kdor reče quattro, misli Audi, in kdor reče Audi, zelo pogosto misli quattro: princip štirih gnanih koles je eden od nosilnih stebrov znamke – že celih 40 let. Od premierne prestavitve izvornega modela quattro na ženevskem avtomobilskem salonu leta 1980 je Audi izdelal že okoli 10,5 milijona avtomobilov s pogonom quattro.

Peugeot 208 in Hidria

Evropski avto leta s Hidriinim volanskim sistemom

Petek, 6. marec 2020, 09:45

Pred dnevi je evropski avto leta 2020 postal Peugeot 208. V preteklosti so se v tem podjetju, članu francoske Skupine PSA, že velikokrat veselili tega prestižnega priznanja. Tokrat je k njegovi zmagi pripomogla tudi Hidria.

Rojstvo ikone

Svetovna premiera vozila CUPRA Formentor

Petek, 6. marec 2020, 06:08

Visokozmogljivi križanec zaznamuje specifična DNK znamke, poleg tega pa je zasnovan in izdelan za prihodnost, saj predstavlja ikoničen model, v katerem se prepletajo sofisticiranost, inovativnost ter intuitivno in dinamično doživetje vožnje.

Marles hiše in Porsche Slovenija

Združitev moči na področju nizkoogljične družbe

Četrtek, 5. marec 2020, 07:16

Z včerajšnjim dnem je v Sloveniji zaživelo partnersko sodelovanje na področju zagotavljanja energetske in snovne učinkovitosti na področju bivanja in zagotavljanja mobilnosti, ki ga skupaj zagotavljata podjetji Porsche Slovenija in Marles hiše Maribor.

SEAT in CUPRA

Znamki uresničujeta svojo električno ofenzivo

Četrtek, 5. marec 2020, 07:05

- Podjetje prvič predstavlja serijsko različico modela CUPRA Formentor, ki jo bodo izdelovali v tovarni v Martorellu – na trg prihaja v zadnjem četrtletju tega leta ter bo imela hibridno različico in različico z motorjem z notranjim zgorevanjem.
- Trend porasta SEAT-ove prodaje prejšnjih mesecev se nadaljuje, kljub splošnemu nazadovanju trgov

Škoda Octavia RS iV

Trajnostno športna Octavia

Četrtek, 5. marec 2020, 06:54

- Prvi model Škodine športne družine RS s priključnohibridnim pogonom
- Sistemska moč 180 kW (245 KM) ter za RS značilni zunanjost in notranjost
- Štirje novi elektrificirani modeli Octavia v letu 2020: Octavia RS iV, Octavia iV in dva modela Octavia e-TEC

ID.4 prihaja še v letošnjem letu

Volkswagen razkril, kakšen bo novi električni SUV

Četrtek, 5. marec 2020, 06:36

- Ime je znano: ID.4 prihaja še v letošnjem letu
- Do 500 km: aerodinamika in učinkovitost zagotavljata velike dosege
- Avto za ves svet: ID.4 bodo proizvajali in prodajali v Evropi, na Kitajskem in v ZDA

Goodyear reCharge

Goodyear razkril najnovejšo konceptno pnevmatiko

Sreda, 4. marec 2020, 07:05

V podjetju Goodyear so na temeljih svoje več kot 120-letne zgodovine in bogatih izkušenj zasnovali vizionarski koncept pnevmatike reCharge, s katerim krojijo prihodnost električne mobilnosti.

DACIA SPRING

ELEKTRIČNA REVOLUCIJA ZNAMKE DACIA

Sreda, 4. marec 2020, 06:53

- Dacia Spring nakazuje prihodnji povsem električno gnan avtomobil z najbolj dosegljivo ceno v Evropi.
- Prvi majhen mestni avtomobil znamke Dacia s štirimi polnovrednimi sedeži.
- Idealna ponudba za nove storitve mobilnosti in za individualne kupce.

Porsche 911 Turbo S

Nedvomno 911, nedvomno turbo, nedvomno nov

Sreda, 4. marec 2020, 06:34

Najnovejša vrhunska 911 prihaja na trg v izvedbah Coupé in Cabriolet in z močjo 478 kW (650 KM). Njeno srce je nov 3,8-litrski bokser motor z dvema VTG-polnilnikoma, ki razvije 51 kW (70 KM) več moči kot prejšnji model. Njegov največji navor znaša 800 Nm (50 Nm več kot prej).

Novi Audi A3 Sportback

Modelska uspešnica 4.0

Sreda, 4. marec 2020, 06:10

- Petvratni prestižni model kompaktnega razreda s športnim dizajnom
- Tehnologije višjega razreda – od infotainmenta do asistenčnih sistemov
- Zmogljivi motorji TDI in TFSI z visoko učinkovitostjo

Wayne Griffiths & CUPRA

Sedanji direktor bo odslej na najvišjem položaju pri znamki

Torek, 3. marec 2020, 06:10

- Wayne Griffiths, novi predsednik upravnega odbora znamke CUPRA
- CUPRA povečuje krog sodelavcev, da bi dosegla promet v višini milijarde evrov

RENAULT MORPHOZ

Modularen osebni avtomobil, ki se prilagaja potrebam

Ponedeljek, 2. marec 2020, 10:16

Pristopite in avtomobil se vam bo odzval. Prepozna vas, pozdravi vas. Vstopite in bodite pripravljeni na povsem novo izkušnjo: sedite v pametnem in prilagodljivem avtomobilu, ki premika vse meje. Avtomobil po meri, ki se prilagaja vsem vrstam rabe, tako tistim vsakdanjim kratkim vožnjam kot tudi daljšim potem, ki terjajo večji doseg.

Arhiv

ptsčpsn
      12345678910111213141516171819202122232425262728293031

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.